Sinai
4 april 2018


Född 2006. Inkom 071123 från Julita. Adopterades 141023, kom åter 170114.

080319: "Sinai - en enorm katt i minimalt format! Han är liten som en kattunge, men det får man inte låta sig luras av! Han är väldigt blyg av sig och vågade länge inte alls gå ut ur sin holk trots att han vältrade sig där inne när man kelade med honom. Så vi fick vi ta till lite taskiga metoder för att få kontakt med honom, det vill säga tömma ut honom ur holken, ta bort alla kryp-in-gömställen så att han snabbare vande sig av med "det farliga" där utanför. Och självklart med massvis av kel så att han insåg att vi var snälla! Nu är han social, och kommer ibland entusiastiskt fram och hälsar när man får ögonkontakt med honom. Det är något han ständigt söker - ögonkontakt. Han pratar väldigt mycket med ögonen, och ser ofta sådär supervänlig ut när man pratar med honom. En riktig gosponke är han, som gärna kelar i all evighet! Titt som tätt får man dessutom små nätta kärleksbett, och så tittar han upp på en med en blick det vara väller kärlek ur! Det finns inga gränser för hur mycket kärlek den här minikatten har att ge! Älskvärd som få! Lär man känna honom och kan ge honom ett tryggt hem har man en trofast vän för livet!" /Josefin, personal

Sinai har i dag fått somna in efter att ha försämrats i sin sjukdom.


Quintus
3 april 2018


Quintus kom som hittekatt men blev kvar då ingen ägare hittades. Inkom 171213 från Hovsta utanför Örebro,
då ägaren flyttade till äldreboende och ej kunde ta honom med sig.
Från samma hem som Sussie K (avliden 7 februari).

"Quintus är uppskattad att vara en ungefär 10 år gammal hane. När han först kom till mig tog det några dagar innan han blev bekväm, men efter det började goset och buset. Han älskar att sträcka ut sig i sängen, soffan och fåtöljen. Ibland blir det bus med tygråttan. En livsnjutare som har nära till kurr när han blir klappad. Väldigt social och hälsar en gärna välkommen när man kommer hem." /Julia, tidigare jourhem

Quintus fick somna in p.g.a. långt gången diabetes.


Smygan
23 november 2016

Hej,

Det har tagit tid för oss att få iväg detta mailet till er men Smygan (i jourhemmet omdöpt till Smulan) som vi adopterade från er 140727 finns inte hos oss längre. Snart efter att Smulan flyttat in hos oss fick hon diabetes och vi startade en insulinbehandling och diabetesen gav otroligt nog med sig. Hon fick vara frisk en tid innan den kom tillbaka och i samråd med veterinär kom vi fram till att inte behandla med insulin igen då hon under sin första behandling åkte ner så långt i blodsocker att hon riskerade koma. Vi startade en kostbehandling och det fungerade en liten tid men sen började Smulfisen att tappa i vikt och den 23 november 2016 åkte vi in med henne till veterinären igen. Proverna visade att diabetesen hade slagit ut hennes njurar och hon fick somna in och begravdes samma kväll i Franciskuslunden här i Örebro.

När hon kom till oss var Smulan en väldigt rädd kisse. Det tog nästan två månader innan hon vågade komma fram när vi båda var hemma och upp till 1,5 år innan hon vågade ligga mellan oss i soffan men det var värt varenda sekund för hon var den finaste, lenaste kissen nånsin och vi älskade henne massor. De sista dagarna var hon så kelig och mysig och det var som om hon visste vad som skulle hända och sa adjö. Hon var vår lilla Smulfis och vi saknar henne så mycket.

Mvh,
Klara Vading
& Andreas Svensson


Sussie K
7 februari 2018


Född 2003. Inkom från Hovsta 171213 på grund av att ägaren flyttade till äldreboende och inte kunde ta med sig Sussie K och Quintus.


Sussie K fick somna in då njurarna gett upp.


Maja (Gamma)
10 januari 2018

Hej <3
Våren/sommaren 2016 adopterade jag och min familj en helt underbar dam utav er. Vi antog då att hon var ca 10 år och vi hade hela tiden inställningen att vi ville ge henne ett bra slut på livet. Dagen efter vi hade varit och tittat på Gamma så fick hon följa med oss hem, barnen döpte snabbt om henne till Maja och hon kände sig som hemma direkt.

Strax efter att hon flyttat in så smet hon ut.. Jag trodde då att vi aldrig skulle få se henne igen, men 2 timmar senare kom hon glatt strosande med en mus i munnen. Efter det gick det knappt att hålla henne inne! Hon jagade hela dagarna, klättrade i träd och skrämde bort grannens katter om de kom för nära tomten.

På kvällarna var hon först på att bänka sig i soffan och hon ville inte missa ett ända tillfälle för mys och gos.. Men så i fredags förmiddag så kom hon inte ner till frukosten som hon brukar. Hon kom inte och la sig i soffan på kvällen som hon brukade.

Så på lördag morgon ringde vi Strömsholms djursjukhus och sen åkte vi in.. Väl inne så tog en massa prover och det visade sig snabbt att hennes lever hade lagt av. Hennes bilirubinvärde var strax över 100 (ska inte vara mer än 2), hon hade nästan inga vita blodkroppar kvar i blodet och hon hade höga intox värden. Så efter noga övervägning så togs beslutet om att låta vår underbara Gamma somna in. <3 Veterinären stödde det beslutet och ansåg själv att det var det ända rätta.. Vi har även valt att kremera vår älskade Gamma så att vi till våren kan begrava henne under ett träd på hennes favoritplats i trädgården. <3

Sorgen och saknaden efter Gamma kommer bli stor! Hon kom alltid och mötte mig ute vid bilen på uppfarten när jag kom hem från jobbet.. Hon låg alltid i sonens säng på nätterna och alla otaliga gånger hon kom in med sina levande byten som hon sen släppte på matsalsgolvet. Självklart fick hon alltid beröm och blev alltid lika besviken när hon insåg att någon tagit bort hennes byte.

Att adoptera Gamma var det bästa beslut vi som familj någonsin tagit och tack för att ni gav oss världens mysigaste katt <3

Varma hälsningar, Amy Ståhl (Hallstahammar)


Luna (Raita)
10 januari 2018

Den 10/1 fick vår älskade Luna, hos katthemmet Raita, vandra vidare till katthimlen. Hon var en misse i litet format men med stor personlighet som gav så mycket kärlek Luna såg alltid en ny vän i alla människor hon träffade, och höll inte tillbaka på varken gos eller spinn. Luna kommer för evigt vara saknad hos oss.
Hon fick somna in hos veterinären pga juvertumör och nosproblem.

Tack Örebro Katthem för att jag/vi fick äran att ta hand om den absolut bästa katten man kan önska sig!

Hälsningar
Ellen Frödeberg Hall
och Robert Hedman


Gipsy Quinn
29 december 2016
Troligen född 2003. Inkom till katthemmet med en kull ungar efter att ha gått ute en längre tid.

Gipsy var en livsnjutare som alltid ville ligga i mattes knä, gosa genom att stångas eller äta räkor. Sov gärna hela nätterna på matte eller husse och dagtid fann hon helst en strimma sol och la sig i den med magen i vädret. Var en jägare av rang, trots att hon levde som innekatt. Gipsy var bästis med Rutan och de låg ofta tillsammans och gosade.

Fick somna in efter att veterinär hittat kraftigt förstorade lymfknutar i hennes buk.


Rutan
14 september 2017
Troligen född 2004. Inkom från Solgården i Bångbro.

Rutan älskade magkli, fil och parmaskinka. Tyckte mycket om godis och missade aldrig en chans att sno några ur burken. Fanns en väska framme låg Rutan på den och hon älskade att vara ute på balkongen och vädra magen i solen. Blev väldigt självsäker de sista åren och såg det som självklart att sitta med vid bordet och se vad alla åt. Rutan var bästis med Gipsy Quinn och de gosade ofta med varandra.

Fick somna in då hennes tarm slutade fungera och medicinering inte fungerade.

Linnea och Daniel


Tibby
20 september 2017


Troligen född 2012. Inkom 160418 från Tåje, en liten by 3 km från Finnåker.
Mamma till Ture och Strella som hon födde i jourhemmet.

170202: "Nu har Tibby (Signe för oss) bott här i snart ett år, hon är fortfarande en dam som gärna vill ha en flyktväg fri när vi människor i familjen närmar oss henne. Men hon visar att hon tycker om oss och litar på oss mer och mer för varje dag som går genom att ligga i soffan bredvid, leka med sina leksaker i samma rum som vi är i. Det största framsteget är att vi kan klappa henne, hon möter fint vår klapp med huvudet även om det är lite läskigt så gillar hon det väldigt mycket. För vem kan stå emot lite kli under hakan eller bakom örat? Inte Signe iaf!

Hon är en nyfiken kisse som gärna följer efter dig i hemmet och vill gärna se vad du har för dig. Men ta det inte för givet att det är därför hon följer efter dig, är det morgon eller kväll så är hon hungrig och gärna vill ha blötmat, hon är en riktig liten gottegris och älskar att få blötmat varje dag. Slutar hon följa efter dig så hittar du henne med största sannolikhet sittandes vid matskålen, väntandes på mat.

Hon är en långhårig vacker dam som har levt ett tufft liv. Hon behöver komma till ett lugnt hem där hon kan få lugn och ro, och växa fram och bli den fina kisse hon egentligen är och det vet vi eftersom att hon visar oss dessa fina sidor mer och mer för var dag som går." /Jourhemmet

Tibby fick somna in efter en lång tids obotlig sjukdom med tumör.


Majaja
19 september 2017


Född mellan 2004 och 2008. Inkom 160917 från Lanna utanför Örebro p.g.a. att ägaren hade för många katter.

Majaja somnade in i jourhemmet av okänd anledning.
Hon var frisk men saknade sin bästa vän Hennessey väldigt mycket. Hennessey hade tidigare rymt från jourhemmet. Kanske blev sorgen för tung att bära för Majaja.
Jourhemmet fann henne på morgonen på Hennesseys favoritplats.Titus
18 augusti 2017

Fredagen den 18 augusti fick Titus somna in. Han blev 19 år gammal. Han hade en böld i käken som opererades och hans tillstånd försämrades hastigt efter 3 dagar då komplikationer tillstötte.
Vi adopterade honom i november 2012. Han var en snäll kisse med viss integritet. Älskade att bli klappad, spann så fort man visade honom uppmärksamhet. Han tog livet med en klackspark, stressade aldrig upp sig. Transportburen var inget problem. Det var bara att sätta ner honom framför luckan så gick han in själv. Var mycket hemkär. Sov gärna under en tuja eller på altanen om det var bra väder. Tog ibland en kortare tur i omgivningen för att kolla de andra kissarna i området. Sov alltid mellan husses och mattes huvudkuddar.
Saknaden är enorm. Han var en älskad kisse.

Tack för den tid, älskade Titus, vi fick tillsammans med dig. Nu får du träffa kompisen Melker i katthimlen.

Christer och Maritha Johansson


Tutan
19 maj 2017


Tutan, född 2004, kom från samma hem som Donnalill som är hennes mamma och inkom från Örebro 170319 då tidigare ägare flyttat in på äldreboende och inte kunde ta sina katter med sig.

Tutan somnade in på veterinärens inrådan pga misstänkta tumörer på njurarna.


Jens
23 mars 2017

Jens. Eller Jens-nosen som vi kallade honom. Han kurrade som en hel symaskin. Vi kallade honom även kurr-maskinen. Han kom in i vårt hem som en i familjen. Han vande sig snabbt och fick en buskompis i vår Tusse. Han gosade med båda våra andra katter men blev mest tvättad av dem. De tyckte oftast att han var lite närgången för han gick ofta fram dit han ville utan hänsyn till om de låg i vägen eller om han på sig på dem. Han var otroligt fin. Liten vit och röd med de sötaste bärnstensfärgade ögonen jag någonsin sett.
I december 2016 fick vi oväntat veta att han led av den lömska sjukdomen HCM. Enkelt förklarat samlade hjärtat på sig blod till följd av att hjärtat inte kunde pumpa ut det tillräckligt snabbt. Sjukdomen leder alltid till vätskeansamling och blodpropp. Sjukdomen är genetisk och brukar inte upptäckas förrän runt 7 års ålder. Vi gav honom 3 olika hjärtmediciner under ca 3 månader men hans tillstånd försämrades så pass att vi valde att låta honom somna in den 23 mars 2017. Han blev inte ens 2 år gammal. Fick aldrig uppleva livet ordentligt men nu hoppas jag han minns den stunden han hade här som fin.

Vi saknar dig och när du försvann försvann en bit av våra hjärtan. Vi älskar dig

Tove och Ola
Sessan och Tusse


Smilla (Smila)
6 maj 2017


Född 2002. Mamma till Kicka. Inkom då ägare skulle in på ett ålderdomshem dit katterna inte kunde följa med. Inkom 170329 från Nykyrka.

Smila somnade in på grund av multipla åldersrelaterade krämpor.


Lukas (Lekas)
30 april 2017

Den 30/4 fick Lukas hastigt lämna oss pga hjärtfel. Han kämpade in i det sista och han kommer för alltid finnas inom oss! Han kommer vara saknad av oss alla.
Han var en riktig glädjespridare och han älskade att sitta i fönstret och försöka jaga fåglarna såhär på våren och mysa med sin storebror Bosse var något utav det bästa han visste. Ett riktigt charmtroll var han och alla som träffade honom föll för honom direkt. Vi älskar dig och glömmer dig aldrig!

Vår älskade Lukas
/Elaine, Jonathan och Bosse


Iva
19 december 2016

Iva kom till oss strax före jul 2014 och adoptionen gick igenom i maj 2015. (Hon kom egentligen till oss redan i september 2014 då vi tog in henne när hon var mager och svulten men fick bo ett tag i jourhem.)

Hon (Skrållan hette hon från början egentligen och föddes 2001 i Sågmyra) fick somna in den 19 december 2016 då hon led av artros och inte kunde sköta om sig ordentligt. Hon var stel, slutade tvätta sig och hade svårigheter att gå på lådan. Hon var dessutom helt blind sedan tidigare i höstas. Men det hanterade hon galant, det svåra blev stelheten.

Vi har kunnat ge henne ett par fina år efter hennes äventyr på rymmen och vi känner att hon har trivts bra hos oss. Hon var trygg och lugn trots att hon var blind och det tar jag faktiskt som en komplimang till oss andra i familjen. Hon är saknad.

Vänliga hälsningar
Ann Andersson, Lindesberg


Muzze (Martin)
11 april 2017

Muzze eller Martin som han hette hos er, flyttade som bebis till oss hösten 2005.
Muzze var en stor kille med känslig själ.
Natten till måndag 10/4 2017 hände något, förmodligen stroke och Muzze blev blind, förvirrad, ostadig och inte kontaktbar. Tyvärr fanns det inget vi kunde göra för honom och tisdag 11/4-2017 fick han somna in. Även om vi vet att det var det bästa för Muzze att få somna in, känns det förtvivlat sorgligt.

Vi saknar honom så fruktansvärt och kommer att minnas honom som på bilden, avslappnad och lycklig.

/Monica, Michelle och Kim


Moby
5 april 2017Kom till en familj i Mosås för över fyra år sedan men ingen ägare hittades. Inkom 170224 på grund av flytt.

Somnade in på grund av åldersrelaterade krämpor.
Lynda

Du kom till oss så ung och lämnade oss så fort. Din nyfikenhet och din kärlek har lämnat ett spår i våra hjärtan. Tack för din tid hos oss och tack för att vi fick chansen att få lära känna dig. Vi ses i himlen.

Mattias & Marianne


Twizzy
13 mars 2017

Den 13/3 fick älskade Albus (*Twizzy) somna in pga en obotlig sjukdom. Han fick drygt 4 år hemma hos oss i Köping där han frodades och blev en mycket självsäker och social katt.

Han tyckte om att leka med kattkompisen, ligga i fönstret och "kvittra" på fåglar som flög förbi, krypa upp i knät under filmkvällar och gosa, leta efter kattgodis man gömt på olika ställen i lägenheten, på sommaren ligga ute på balkongen i solen och bara njuta, och när man kom hem från jobbet stå i hallen och hälsa en välkommen hem.

Han är otroligt saknad men finns med oss i våra minnen ❤ // ägare Emma


Boo
6 mars 2017


Född 160822 i jourhemmet. Biologiskt syskon med Barbera. Fostersyster till Righteous, Leftous, Radici, Ripasso och Fiano. Mamma heter Bellflower och inkom som dräktig från Tjällmo.

Somnade in på grund av obotlig sjukdom på Kumla Djursjukhus.

Under alla dessa underbara månaderna vi fått tillbringa med dig har varit underbara. Redan vid första mötet när vi kom till jourhemmet och såg dig leka med dina katt kompisar och den blick du gav oss smälte våra hjärtan. Två dagar före jul kom du hem till oss med en utstrålning som smittade av sig på oss andra, du var full med energi. All den kärlek du gav oss gav vi tillbaka. Våran kärlek till dig brinner starkt än i dag.

Du lämnade oss med ett stort hål i våra hjärtan. Vi kommer alltid ha dig i tankarna och komma ihåg din utstrålning.

Hoppas att vi syns på andra sidan.

Kommer alltid att älska dig i all evighet.

Mattias & Marianne


Linlugg
2 mars 2017

Världens underbaraste katt, Linlugg, somnade stilla in den 2 mars 2017. Hon drabbades av cancer och spridningen var vid upptäckandet redan för stor för att stoppa. In i det sista var hon den mest kelsjuka och tillgivna katten jag någonsin har mött. Saknaden är oerhört stor, men jag är samtidigt så tacksam för de nästan fem åren vi fick tillsammans.

Mattias


Steamer
11 februari 2017


Hona född cirka 150615. Inkom från en stor koloni utanför Kumla.

Somnade in på grund av akut njursvikt.
Ozzie
10 februari 2017


Född 050621. Inkom på grund av ägarens sjukdom. Kommer från samma hem som Mjau, Tippen, Pinsen och Fancia i Örebro.

130211: "När Ozzie kom till föreningen mådde han inte alls bra och detta ledde till att han gömde sig, var inte det minsta social och försökte undvika närkontakt så gott det gick. Idag är Ozzie en helt annan katt. Efter behandling, en massa omvårdnad och kärlek så har han återfått livsgnistan i ögonen och pälsen börjar få tillbaka sin glans. Han är fortfarande lite osäker och morrar därför om han hamnar i främmande situationer men sticker man fram handen och börjar klia honom under hakan så drar spinnmotorn snabbt igång. Han är en oerhört snäll kisse som förtjänar ett väldigt kärleksfullt hem. Det är han så väl värd. Han vill ha ett lugnt hem utan alltför små barn, där han får komma fram och ta för sig i egen takt och där han kan få en massa gos och kel som han älskar. Hans päls kräver underhåll så hans husse/matte måste ha ett intresse av pälsvård. Han har tidigare varit utekatt men verkar trivas bra nu även som innekatt. Det är helt fantastiskt att se hur glad denna kisse blivit i sitt jourhem och jag ser verkligen fram emot att få se den fortsatta utvecklingen, tror att det finns en enorm personlighet att lära känna under den långa pälsen! :)" /Anna, kontaktperson

Somnade in på grund av en tumör i örat.
Old Frasse
26 januari 2017


Född i januari 1997. Inkom då ägare flyttat till äldreboende och inte kunde ta med sig honom. Kom från samma hem som Black Boris i Arboga.

Somnade in på grund av avtackling.
Clea
December 2016


Somnade in på grund av tumörer.

Högt älskad och djupt saknad.

Per och Deborah Nordhammer


Radici
12 december 2016


Radici
Hona. Född 160820 i jourhemmet. Biologiskt syskon med Righteous, Leftous, Och Ripasso. Fostersyskon med Boo, Barbera och Fiano. Mamma heter Rose, och inkom som hemlös som Nykyrka.

Somnade in på grund av obotlig sjukdom.
Jymra
23 november 2016


Hona. Troligen född 2013. Kommer från en man utanför Nora som hamnat på lassaretet och sedan flyttats till äldreboende.

Somnade in på grund av leversvikt.
Prima
16 september 2016

Igår 2016-11-16 var det en sorgens dag för mig. Min älskade lilla Prima (till vänster på bilden) fick somna in på grund av sjukdom, hon blev 13 år. Bilden på Prima och hennes bästis Millis var bilden jag föll för på Instagram och som ledde till att jag adopterade de båda från katthemmet. Tyvärr fick även Millis somna in på grund av sjukdom i juli förra året, hon blev 16 år. Saknaden av de båda är väldigt stor, men förhoppningsvis är de nu tillsammans igen.

Hälsningar från Marie-Louise Albertsson
Boomer och Busster
11 oktober 2016

Födda 160614. Syskon med varandra och med Brasse. Inkom 160908 från Nora på grund av att ägaren hade många katter och inte orkade ta hand om alla.

Somnade in på Kumla Djursjukhus på grund av plötslig och övermäktig avmattning.


Hazel Eye
1 oktober 2016


Född 2009. Inkom till katthemmet 160828 tillsammans med Nora Star på grund av flytt från Glottra utanför Örebro.

Somnade in på Kumla Djursjukhus på grund av förhöjda njurvärden, leverskada och inflammation i bukspottkörteln.


Sina
9 september 2016


Uppskattad född början på 2015. Inkom 150915 från en stor kattkoloni i Åbytorp utanför Kumla.

Somnade in på Kumla Djursjukhus på grund av nekrotisk höftled och bilateral patella luxation.


Siri (Sussi-Ann)
3 september 2016

Vi ville berätta lite om Sussi-Ann, eller Siri som vi kallade henne. Hon flyttade hem till oss från katthemmet 10/8 och vi har trivts så himla bra ihop. Hon var otroligt snäll, social och kelig. Varje kväll har hon myst hos oss i soffan och varje natt sovit i vår säng. I början gjorde vi små utflykter utomhus med Siri i sele, hon tyckte det var spännande att utforska skogen här runtomkring och sitta och lyssna och spana på allt. Vi adopterade Siri och monterade en kattlucka så hon kunde komma och gå som hon ville. Hon var oftast ute hela kvällarna men kom sedan in sent för att mysa. Förra helgen visade hon upp sitt första byte, en mus. Hon vande sig också snabbt vid barnen, gjorde dem sällskap ibland och lät sig klappas av dem.

Tyvärr blev kattlyckan inte långvarig för oss. Efter förra helgen slutade nämligen Siri äta helt. När hon hade matvägrat helt i över ett dygn tog vi henne till veterinär som konstaterade minst en trasig tand, men framför allt väldigt dåliga levervärden. Så dåliga att de troligtvis inte kunde bero enbart på några dagars dåligt ätande, och hon hade dessutom gått ner mycket i vikt sedan hon vägdes i somras. På grund av de dåliga värdena kunde hon inte sövas för att undersöka och åtgärda tänderna. Enligt veterinärens rekommendation har vi gett henne specialmat med spruta, smärtstillande och tillskott för levern hela veckan. Dessvärre tålde inte Siri den smärtlindrande medicinen så den fick sättas ut. De senaste dagarna verkade hon må allt sämre och ha ont, så istället för det planerade besöket hos veterinären efter helgen åkte vi med henne till djurkliniken i Kumla igår. Hon undersöktes på nytt och nya prover togs, eftersom vi också ville få en second opinion och behandlingsalternativ, men nu var levervärdena ännu sämre. Man hade kunnat lägga in henne med dropp, sond och mediciner i flera veckor, med extremt liten chans på att hon skulle klara sig, vilket vi blev avrådda ifrån på grund av hennes ålder och de dåliga värdena. Siri fick istället somna in och trots att vi fick så kort tid tillsammans fattas hon oss, vi saknar och sörjer henne så himla mycket. Hon var verkligen en helt underbar katt.

Med ledsna hälsningar
Katharina & Erik
Tessika
17 juli 2016


Inkom i jourhem 091101 genom Djurens Rätt i Västerås. Troligen född 2007. Upphittad vid ett sommarstugeområde utanför Kolsva.


Horver
1 juli 2016

Den 1 juli somnade min finaste Kim (Horver) in.
Efter att ha varit jourhem till honom under några månader hade han charmat sig in i mitt hjärta och han fick sitt föralltid hem hos mig, även om jag hoppats att för alltid skulle vara lite längre än knappt 2 år.
Kim var en otroligt klok och tillgiven kisse som alltid ville vara med, särskilt när det lagades fisk och han lämnar efter sig ett stort tomrum.

Troligtvis hade han en tumör och till sist orkade inte hjärtat mer.

/Emelie
Jasper
8 juli 2016


Född cirka 131008. Bror till Jimmy och Josh. Inkom 131214 från Nora där en man hade för många katter. Adopterades 140202, kom åter till oss 150515.

Jasper somnade in på grund av hjärtfel. Han är djupt sörjd och saknad av sitt jourhem.


Maitra
2005-2016

Under alla dessa underbara år jag fått tillsammans med henne har varit helt underbara. Redan när jag såg henne för första gången så visste jag inombords att detta var den rätta katten för mig. Vi hittade varandra redan första gången vi sågs, fick en puss på handen när jag satte mig bredvid henne. Från den stunden så fanns hon med mig hela tiden. Hon kommer alltid att finnas med mig hela livet ut. Hon hade ett underbart sätt som fick ens hjärta att smälta när man såg hennes utstrålning.

Saknaden är stor och tomheten hon lämnat går inte att fylla. Hoppas att vi ses i himlen en vacker dag.

Somnade in i hemmet 23/5.
Blev 11 år.

Kommer alltid att älska dig i all evighet.

Din husse

Mattias.
Sussy
6 april 2016


Född 2003. Inkom 160309 från Lindesberg på grund av att ägaren blev sjuk och inte kunde ta hand om henne.

Fick somna in på grund av långt framskriden juvercancer.


Stigge
3 mars 2016


Född 2014. Inkom 160124 från Rockhammar utanför Örebro, från samma hem som Softie.

Stigge (aka Sigge) visade sig ha en tumör i magen och klarade inte operationen. Han är djupt saknad av många, framför allt hans bästa vän Softie (aka Sune).


Pontus
2001-2015

Pontus in memoriam (2015-12-15)
I september 2007 adopterade vi Pontus för att bli innekatt och kompis till Milou (Diana på katthemmet, adopterad i augusti 2006). Efter lite situationsanpassning fann sig Pontus väl tillrätta i Kungsör, lärde sig snabbt av Milou var livets nödtorft fanns och även var husse och matte tillbringade nätterna!

Med tiden åldrades Pontus till den grad att han knappt velat besöka sin matplats. Efter andra problem har matte och husse 2015-12-15 besökt en veterinär och samfällt kommit fram till att Pontus inte ska lida mer av sina ålderskrämpor.

Milou, Lillan och Erik tackar för de år Örebro Katthem via Jaanas jourverksamhet lät oss få med Pontus.

Lillan P, Erik F
Pia-Mia
27 november 2015


Född ~2003, inkom från Lindesberg 150424. Kommer från samma hem som Minette, Alex, Lindy, Tarald, Labelle, Fontana, Lorne, Onni, Olina och sina söner Laterna, Trond och Brand.

151012: "Pia-Mia låg och tryckte under sängen de första veckorna. Inte rädd, utan för att hon hade svårt för miljöombytet och ville vara ifred tills hon kände sig säker i sin nya tillvaro. Hon spann så fort jag kom in i rummet och jag fick alltid klappa henne om jag sträckte mig efter henne under sängen. Mat åt hon alltid och på lådan gick hon direkt. Till slut kom hon ut när jag låg på sängen och stod på golvet nedanför för att bli klappad. Efter ytterligare ett par veckor låg hon med mig i sängen och vågade även utforska resten av huset.
Det har med andra ord tagit tid, och om det har varit värt det? Varenda sekund och det enda jag har behövt göra är att låta henne vara när hon har velat det.
Pia-Mia är den charmigaste lilla tant jag någonsin har mött. Busar som en kattunge, spinner som en hel motorbåt och stångar både mig och soffan/sängen om jag tar det minsta uppehåll ifrån att klappa henne när hon vill ha gos. Hade det inte varit för att hon tydligt visar att hon vill vara ensamkatt så hade jag adopterat henne själv utan att blinka.
Pia-Mia passar alltså för dig som bor ensam utan barn och andra djur, alt. Er som par, som kan erbjuda ett lugnt hem (fester är inget för henne). Hon är kärnfrisk och kan säkerligen leva i 5 år till. Hon längtar efter dig som kan erbjuda henne ett för-alltid-hem hennes sista år kvar livet. Mycket gos och kärlek utlovas!" /Nathalie, jourhem

Pia-Mia somnade stilla in omkring midnatt på Kumla Djursjukhus pga tumörer i lungorna. Hon är en djupt älskad och saknad liten tant. Vila i frid.


Amelia
20 november 2015


Troligen född 2006-2007. Gillar andra katter och vill ha lugnt kattsällskap att mysa med. Osäker på nya människor och behöver mycket tid i ny miljö. Kelig men väldigt försiktig av sig. Äter foder som stödjer njurarna. Inkom till jourhem 090920 från Falun. Adopterades 120611 men kom åter 150608 på grund av tidsbrist.

150928: "Amelia är en försiktig dam som tar god tid på sig i ett nytt hem innan man ens får röra henne. Men när hon börjar känna trygghet så går hennes utveckling snabbt framåt och man får en trygg och kelig katt. Hon umgås gärna med oss vid TV-soffan och vill bli klappad. Hon gillar att bli borstad, då spinner hon och mår som bäst. Eftersom hon är mycket intresserad av våra andra katter så skulle en kattkompis passa henne bra. Hon leker inte så mycket men får hon lust så kan det gå undan med pingisbollen. Hon är en lugn katt som vill ha ett lugnt hem." /Kristina, jourhem

Amelia har i dag somnat in på grund av dåliga lever-, njur- och sockervärden samt misstänkt tumör i kinden.
Fram till nyligen mådde hon väldigt bra och trivdes i sitt jourhem med jourföräldrar och kattkompisen Audrey.
Hon är saknad av alla.Sally Juli
13 oktober 2015


Troligen född cirka 150616. Syster till Siri Juni. Inkom 150722 från en kattkoloni utanför Kumla.

Lilla Sally Juli somnade hastigt in på grund av ännu okänd anledning.


Mojjen
17 september 2015


Född 010715. Inkom från Kumla till jourhem 150829 på grund av nytt boende dit katten ej kunde följa med.

Mojjen har i dag fått somna in på grund av multipel sjukdomsbild.


Frigga
11 augusti 2015

Vackra Frigga som adopterades 071216 fick somna in 150811 efter kortare tids sjukdom.
Tack för de nästan åtta år vi fick vara din familj. Du var fantastisk, älskad och nu saknad.

Hannes och Linda
Millis
6 juli 2015

Det är med stor sorg i mitt hjärta när jag nu vill tala om för er att min älskade Millis och Primas bästis har fått somna in på grund av sjukdom.

I början av april fick hon sår på sina öron. Veterinären konstaterade efter provtagning att Millis eget immunförsvar hade börjat angripa den tunnare huden, i hennes fall började det på öronen. Enda behandlingen som hjälper är kortison, vi började med tabletter för att se så att hon tålde det. Gick sådär att få i henne tabletterna, men på återbesöket 14 dagar senare hade såren nästan helt försvunnit. Millis fick nu en spruta med kortison istället och den skulle räcka en månad.

Veterinären sa att jag skulle höra av mig om 6 veckor om det hade börjat komma tillbaka för då skulle hon få en ny spruta. När det hade gått ca 6 veckor såg jag på öronen att det började komma sår, så snabbt tillbaka till veterinären för en ny spruta.

Redan 14 dagar efter den andra sprutan upptäckte jag sår under Millis haka och på sidan av underkäken. Nytt besök hos veterinären som då konstaterade att det var obehandlingsbart!!! Jag blev helt ställd för det var inget besked som jag väntade mig. Eftersom hon så nyligen fått kortisonsprutan hade hon kortison kvar i kroppen och kortison är den enda behandling som hjälper.

Millis åt allt jag ställde fram till henne, gick på lådan som vanligt och väckte mig som hon brukade runt kl 4.30 varje dag. Beslutet att låta henne somna in var svårt att ta i det läget, men när det började bli mer sår så kände jag att det var dags för jag ville inte att hon skulle behöva lida. Så i måndags 6 juli fick hon somna in.

Prima mår bra, hon är lite rosslig i halsen ibland men veterinären har lyssnat på hjärtat och lungorna och de låter bra. Prima har blivit tuffare, hon har lärt sig av att härma Millis. När hon märkte att hon också klarar av mer än hon tror så gör även hon ”ruscher” som Millis gjorde och har blivit smidigare och kan hoppa upp lite överallt. Det är roligt att se att hon har utvecklats och blivit mer självständig, hon är också mer lekfull nu. De busade med varandra och när en av dom var på lådan i badrummet så satt den andra utanför dörren och väntade. När sen den som varit på lådan var på väg ut genom dörren så hoppade den andra fram för att skrämmas.

Har varit en helt underbar tid sedan jag hämtade hem Prima och Millis, 24 augusti förra året. Helt underbara katter som ger och har gett mig många glada skratt och fina minnen och jag har inte ångrat mig en dag att jag adopterade de båda. Hade dock hoppats att vi alla tre skulle ha fått längre tid tillsammans.

Sommarhälsningar från Prima och Marie-Louise Albertsson


Tuss
7 juli 2015

Vår älskade Tuss har stilla insomnat vid en aktningsvärd ålder av 17 år. Hon bodde hos oss från 2004 och vi adopterade henne i februari 2007. Efter en tuff start i unga år fick hon sen många fantastiska år hos oss. Och blev rejält bortskämd.

Det har varit en förmån att få bo hos henne och få lära känna alla hennes egenskaper och egenheter. Vår saknad är så stor och svår att bära.

Hälsningar
Dan och Birgitta Agardh
Minette
28 maj 2015


Troligen född 2001. Kelig men väldigt försiktig ännu. Kommer från samma hem som Pia-Mia, Alex m fl. Inkom till jourhem från Lindesberg 150428.

Fick somna in pga en tumör som orsakat en kraftigt förstorad lever och urinblåsa.


Björnen
20 maj 2015


Troligen född 2010. Stor kisse, vägde 6,3 kg vid inkomst. Är blyg för människor då han gått hemlös länge strax utanför Kumla. Inkom i jourhem 150111.

Älskade Björnen har i dag fått somna in p g a hastigt insjuknande med kraftig avmagring. Möjligen slutade kroppen att ta upp näring p g a tumörer.


Nils-Oliver
20 april 2015


Född 030428, inkom till jourhem 100612. Barnvan. Van innekatt och tycker om att gå ut i sele. Trevlig och social. Van vid annan katt. Omplacerades p.g.a. flytt.

100620: "Nils-Oliver är en jättecharmig kille, som dessutom är väldigt söt. Han är en van innekatt men tycker även om att komma ut i sele. Detta är en lugn och trygg kisse som älskar gos, han har nära till spinn och låter sig gärna knådas på magen. Han passar bra både som ensamkatt och med kattkompis. En mycket snäll katt! Storfavoriten är räkor. När det åskar tycker Nils-Oliver att det är lite läskigt och kryper då gärna under sängen en stund, men han är snart framme igen när vädret lugnat sig. En stor och väldigt fin kille!" /Anna, kontaktperson

Nils-Oliver fick akut somna in p g a kraftig vanvård i tidigare hem samt att njurarna var fulla i tumörer.
Han fick ett sista dygn i frid, överöst med kärlek i jourhemmet.Erwin
19 april 2015

Vår älskade Vide (fd Erwin) har fått somna in i dag efter ett illa benbrott. Så älskad och så saknad. Togs ifrån oss alldeles för tidigt men han hann uppleva världen när den var som allra bäst i vårsol full med saker att upptäcka! Adopterades 141024.

Josefin
Joel
19 april 2015Social, trevlig och kelig. Van utekatt. Väldigt trevlig mot andra katter. Är van att bo med många andra katter och behöver minst en kattkompis i sitt nya hem. Inkom från Nora 150301.

Joel har i dag hastigt avlidit på grund av en fruktansvärt tragisk drunkningsolycka i en pool.
Vi sörjer med adoptionshemmet.Ozzy Osbourne
7 februari 2015Född i augusti 2005. Social och kelig men behöver lite tid för att kunna lita på nya människor. Ensamkatt. Har varit innekatt på vintern och varit utekatt på sommaren vid sommarstugan. Ankom till katthemmet 140627 från Örebro på grund av att ägare har en sjukdom som gör det svårt att sköta katten.

Ozzy Osbourne har i dag somnat in på grund av kraftig njursvikt. Vi glömmer dig aldrig.


Melkersson
16 december 2014

Tisdagen den 16/12 2014 fick Melker somna in på grund av njur- och urinvägsproblem.
Han blev c. 10 år.
Vi adopterade honom i maj 2009. Han var älskad från första stund.
En kisse som ofta sökte upp ett knä att mysa i. Låg gärna på en arm med täcke på sig nattetid.
Otroligt snäll och social och omtyckt av alla som träffade honom.
Det är ett stort tomrum utan honom.
Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan. Tack för den tid vi fick tillsammans.

Christer och Maritha Johansson
Kattkompisen Titus
Tamarina
2014

6 december 2009 kom du lilla kära vän. Trött, mager och sliten du var, men efter värme och massa kärlek vann vi ditt lilla hjärta.
Du kom att bli våran keliga lilla tjej och vän.
Tack Tamarina för att vi fick bli din familj. Vila i frid.
Alltid i våra hjärtan.

Eva och Sofia Bengtsson, Karlskoga
Ässa
2 november 2014

Jag har tyvärr väntat i snart en månad med att kontakta jourhemmet angående vår fina Ässa som vi först hade som jourhem och sedan adopterade våren 2010. Hon fick diagnos njursvikt i våras, vi fick några månader till innan hon blev mycket sämre. Den 2 november tog vi det jobbiga beslutet att låta henne somna in.

Ässa var en blyg tjej i början som utvecklades enormt under våra 4 år tillsammans. Hon vågade sig fram sakta men säkert och var inte alls en skygg katt mot slutet. Jag är så tacksam för den tiden vi fick, trodde att vi skulle få flera år :( Det är så sant som det sägs att katthemskatter känner en sådan tacksamhet och är otroligt snälla. Vi har idag kvar vår andra katttjej Affra, också från katthemmet, hon är pigg och frisk tack o lov, himla snäll hon med.

Älskade Ässa RIP 2004-2014. Du är enormt saknad.

Matilde Martinez
Pontu
17 november 2014Bruntabby med vitt, troligen född omkring 1998. Van utekatt men trivs nu även bra som innekatt. Katt- och hundvan, sovit med jourhemmets tidigare hund. Social och kelig herre som gärna kramas i famnen. Vill ha mycket tid med sin människa. Van vid andra katter som han ibland leker och myser med, men låter alltid de andra katterna få sin vilja igenom först. Kommer ifrån Nora, från samma hem som Nesmeralda, Morrgan, Norsten, Nitro, Nexo och Nippo. Inkom i jourhem 131119 på grund av att ägaren flyttat till äldreboende.

140226: "Här har vi en herre i sina bästa år! Hans lite trasiga öra kanske får honom att se tuff ut? Men det är han långt ifrån. Pontu tar det säkra före det osäkra, är blyg mot nya människor men är så snäll man kan bli. Han är pratglad och hälsar en glatt välkommen när man kommer hem. Han är även en riktig kelgris och älskar när han blir klappad och kliad under hakan. Då lägger han sig gärna på rygg, kramar med tassarna och spinner så det dånar. Han gillar att ligga i sängen eller soffan, annars kan han även uppskatta utsikten från ett fönster eller balkong. Favoritleksakerna är garnnystan och leksaksråttor." /Jourhemmet

Pontu svarade inte längre på diabetesmaten, hans värden hade inte blivit bättre sedan förra provtagningen och med tanke på hans ålder fick han i dag somna in. Älskad - saknad.


Oscar II
(20-22) oktober 2014Född 2000. Inkom 140211 på grund av flytt dit kissen ej kunde följa med. Kommer från Fjugesta. Adopterades 140605.

Oscar II omkom genom en tragisk olyckshändelse någon gång mellan den 20 och 22 oktober. Han återfanns i ett träd och kunde troligtvis inte komma ner själv.


Yuna
20 oktober 2014Svartsköldpaddstigré, uppskattningsvis född 2007. Blyg i främmande situationer men en riktig drottning när hon känner sig trygg i sitt hem. Är dominant mot ranglåga katter men har också blivit nedtryckt av kissar med mer pondus än henne. Passar nog bra i ett hem med snälla kattkompisar som låter henne leda flocken alternativt som ensamkatt. Kommer från Brickebacken, Örebro, där hon fött tre ungar ute (Riku, Roxas och Sora) våren 2010. Trivs nu bra som innekatt.
Inkom 100608. Tingades till ett nytt hem bara dagar innan hon insjuknade.

120726: "Vilken vår och sommar det har varit med Yuna! Det har gått så mycket framåt att jag nästan inte tror det är sant. Hon har ju aldrig varit en osäker katt här, men däremot absolut inte velat bli klappad, men i våras upptäckte min son att det faktiskt gick att klappa henne ibland (vi har kört endel med att vi "råkat" komma emot henne lite snabbt för att försöka vänja henne vid händer) och då började jag köra med hårdträning (på hennes vilkor, såklart), vilket resulterat i att hon upptäckt hur härligt, mysigt och underbart det faktiskt kan vara att bli klappad." /Annika

Yuna har i dag somnat in p.g.a. plötslig och kraftig lunginflammation till följd av hög feber.


Notlin och Friendy
7 juni 2013
9 oktober 2014

Vi adopterade både Notlin och Friendy i mars 2013. Endast tre månader senare upptäcktes det att Notlin hade FIP.
Nu i oktober upptäcktes även samma sak med Friendy.
Notlin blev endast åtta månader gammal och Friendy precis två år.. FIP är en hemsk sjukdom! :(

Nu är ni åter förenade och på en bättre plats.. Vi kommer för alltid att älska er och aldrig glömma er!

/Cecilia, Gustav & Jamillo

Tösa och Tosa
13 maj 2014
25 september 2014

Det är med stor sorg i våra hjärtan vi meddelar att vi har förlorat älskade Signe och Zelda (Tösa och Tosa).

Signe förlorade vi i maj månad och Zelda nu för några dagar sedan. Anledningen var FIP.

Ni blev knappt 1 år gamla, men oj, vad ni har givit oss mycket kärlek. Det är väldigt tomt här hemma nu.
Vi kommer alltid att älska er,
kramar,
Husse och Matte.

Brutus
19 september 2014

Blåtabby med vitt, troligen född omkring 2006 (inkom till jourhem 140831). Rädd och försiktig, behöver tid och tålamod för att bli trygg med människor. Upphittad i Motala, sliten och vilse.

Brutus har i dag somnat in på Kumlakliniken. Röntgen visade ett mycket illa benbrott som läkt helt fel och utväxter hade bildats. Detta har troligen orsakat honom fruktansvärda smärtor under flera månader och kanske år. Skadan var så illa att operation och lång rehabilitering inte skulle ha kunna hjälpt honom.
Nu slipper han lida mer.O'Malley

Hane, rödtabby med vit haklapp, tassar och mage. Född cirka 070906 (inkom till jourhem 071010) ute vid en spånsug vid Företagsbyn på Argonvägen i Vivalla i Örebro. Mamman heter Dutchess och syskonen Armani, Afrodite och Arista.

O'Malley hittades död, troligen påkörd av en bil.


Senna
2 augusti 2014Svart och vit hane, född ca 2006 enligt veterinär. Social och kelig. Van innekatt. Ägare är avliden. Inkom genom Polisen.

Senna har somnat in p.g.a. kraftig leversvikt och misstänkta tumörer i buken. Han hittades hos sin avlidna ägare tillsammans med en katt som redan var död. Troligtvis uppkom leversvikten pga svält.


Bettie
26 juli 2014Svartsmoke och vit, född 2002. Inkom 140119 från Örebro. Social och kelig. Myser gärna i knät eller famnen. Van innekatt. Kattvan och hundvan. Söker ett lugnt hem. Ej barnfamilj.

140131: "Bettie är en stor och vacker, väldigt lugn dam. Hon har den sötaste lilla vita tipp längst ut på sin långa svans. Snören är roliga men att bli klappad och kliad runt halsen är det bästa. Bettie är nämligen riktigt kelig och spinner så det hörs lång väg. Hon är lite blyg till en början men tinar snabbt upp med hjälp av lite klappar och lugna ord. Hon skulle vara ett mycket rart sällskap för den som vill öppna sitt hem för henne." /Josefine, personal på katthemmet

Bettie har i dag fått somna in p.g.a. avtackling och misstänkt leveråkomma.


Embla
23 juli 2014Blå hona född 2010. Blyg och behöver lite tid på sig. Inkom 130220 från Örebro.

140402: "Jag heter Embla! Jag behöver lite mer tid än min bästa kompis Pile på att känna mig helt trygg bland människor. Jag är dock lika nyfiken och är gärna med men lite på avstånd. Jag mår bäst av att bara få vara och med tiden så kommer jag förhoppningsvis bli lika gosig som Pile! Hoppas att ni ska vilja ha oss tillsammans!" /Embla genom jourhemmet

Embla somnade i dag in p.g.a. ej behandlingsbar multipel sjukdomsbild (kraftig diabetes, astma och tumörer).


Margita
8 juli 2014Bruntabby, troligen född 2011-2012. Social och kelig. Upphittad undernärd i Skyllberg söder om Örebro, inkom i jourhem 140627.
Margita nedkom med tre kattungar 140701 varav den förstfödda tyvärr inte klarade sig. De två som klarade sig; Aicha och Aimee, togs ut genom kejsarsnitt men avled kort därefter.

Margita var i mycket dåligt skick när hon inkom och troligen blev operationen för mycket för henne.


Shadow
19 juni 2014

"I torsdags den 19 juni avlivade vi vår älskade katt Shadden. Vi adopterade honom från er den 6/1 2006. Han hette då Shadow men vi döpte om honom till Shadden. Vi älskade honom från första stund. Han har varit vårat barn och han har verkligen blivit bortskämd. Han har varit älskad av grannarna runt omkring, kanske för att han var mera som en hund än katt. Gick vi in till någon granne så var han med som en hund. Han var en riktig fighter/hunter, han höll råttorna borta, det var till och med så grannarna märkte att råttorna försvann när Shadden kom till oss. Han har fått komma och gå i stort sett som han velat, vi har gått upp mitt i natten om han velat gå ut. Han hade kattlucka in på våran inglasade altan, så han kunde gå in och ut därifrån som han ville om det var dåligt väder eller kallt ute. Där hade han en stol med kuddar och dynor att ligga och mysa i. Han har varit lite sjuk då och då och fått antibiotika, han hade problem med eksem, men hans eksem fanns inuti kroppen, så när det kom så slutade han äta tills han fick antibiotika. Sista tiden led han av återkommande urinvägsinfektioner och kissade blod. Så nu när han började visa tecken igen så beslöt vi att ta bort honom. Man måste tänka på kattens bästa. Han var ca 3 år när vi fick honom och han har bott hos oss i 8 år, så om han fått vara frisk har han kunnat leva i många år till. Men nu ligger han i en kista bredvid våran förra katt i trädgården. Vi saknar honom så, men vi vet att nu har han det bra i katthimlen och har säkert träffat många nya vänner. R.I.P vår älskade Shadden." /Matte Marie

Kålle
1 maj 2014


Hane, bruntigré med vitt, född 2007. Lite försiktig kisse som dock snabbt verkar komma till ro, osäker i främmande situationer men klappbar. Blir nog snart helt trygg! Van innekatt. Vill bo ihop med sin bästis Felice. Inkom 130914, haft ett tillfälligt hem tillsammans med flera andra katter hos en kvinna som sedan inte haft möjlighet att ha katterna kvar.

131230: "Kalle, som Kålle kallas hos mig, är ingen knäkatt men älskar när man kommer fram till honom och gosar. Kalle är helt trygg numera. Han kan bli blyg när det kommer främlingar och gömma sig på de mest omöjliga ställen, bakom lådor, klämma sig in bakom bokhyllan och sen klättra till den bästa hyllan för att gömma sig. Det händer dock mycket sällan numera.
Han är mycket nyfiken och blir tydligt glad när man kommer hem. Ligga på kläder är en storfavorit. Han älskar ost i alla former och kommer direkt när han anar doften av det.

Kalle har en ständig vapendragare, Hannes (som egentligen är hona och heter Felice). De är två mysiga små kompisar att komma hem till. De vill gärna vara med och se vad man pysslar med, men aldrig på. I Kalles fall känns det dock som han kan komma att bli en knäkatt eller i alla fall en som vill ligga nära vid sidan om." /Jourhemmet

140305: "Kålle/Kalle är nu att betrakta som helt tam, men lite försiktig. Han är gosvänlig, lyftbar och klorna kan klippas om man är vänlig men bestämd. Han kan bli nervös om man är för yvig men kommer snabbt till ro igen.
Han har lite börja komma och lägga sig i soffan när jag är där, inte alltid och med viss tvekan, men dock, och ligger oftast kvar om man kommer och sätter sig vid honom.
Kalle älskar mjuka, fluffiga platser som täcken, byrålådor och filtar. Krypa in och under täcken är populärt." /Jourhemmet

Kålle har i dag hastigt somnat in i sitt jourhem.


Newman
14 mars 2014


Svart hane, troligen född 2000. Social och kelig. Upphittad i Nora där han gått hemlös länge.

140209: "Newman har en jättemysig mjuk, nästan lite lurvig päls. Jourmatte tycker att han ser ut som en liten minibjörn. Han älskar när man plockar upp honom, kelar och bär honom i armarna. Han brukar då lägga sig på rygg över våra armar med huvudet hängandes upp och ner och bara mysa. Newman är en av de mest toleranta katter vi mött, man tillåts göra nästan vad som helst med honom, klippa klor eller vända in och ut på öronen för att kika är inga som helst problem. Newman är en väldigt lugn katt. Han är social och go och vill gärna vara med i samma rum där vi är. Newman är ingen knäkatt, men lägger sig gärna nära intill på soffan eller i sängen och spinner och förväntar sig att bli kelad med." /Jourhemmet

Newman har fått somna in p.g.a. sjukdomMirabell
21 februari 2014


Brunspottedhona, född 2009 från Gällersta, Ökna utanför Örebro. Kommer från samma ställe som Mirko. Katterna blev ifrånflyttade och nya ägare av huset har hundar så de vågade ej gå in. Social men lite blyg i början.

Mirabell har hastigt fått somna in p.g.a. kattpestMaxxima
7 maj 2013

Född cirka 070711, adopterad i mars 2008.

140202: "När Maxxima kom till oss var hon blyg och försiktig, men oj, vad kärlek kan förändra en katt. Hon blev världens mysigaste Ester, som kom och lade sig på köksbordet eller i famnen och vände upp sin runda mage för att man skulle klia den. Hon brukade lägga mungipan mot fingret och "gnaga" när hon gosade. Till utseendet var hon sköldpaddsfärgad med mycket svart. Och mitt på magen hade hon en stor beige fläck.
Jag önskar att jag kunde ha dig hos mig nu, men man får inte alltid som man vill. Puss på dig, Ester." /Emmi, adoptivhemEster fick somna in pga leverskador.Mirko
19 februari 2014


Hane från Gällersta, Ökna utanför Örebro. Blåtigré med liten vit haklapp, född 2009. Väldigt social och kelig. Van utekatt men har tidigare varit innekatt. Kommer från samma ställe som Mirabell. Katterna blev ifrånflyttade och nya ägare av huset har hundar så de vågade ej gå in.

Mirko har hastigt fått somna in p.g.a. kattpestMion
12 februari 2014


Bruntigré med vitt, född cirka 130610. Fortfarande osäker på människor och fräser när man närmar sig, men han är snäll och går att klappa lite. Nyfiken och tycker om att spana på vad man gör, men på tryggt avstånd. Behöver lite tid och tålamod innan han blir trygg och gosig. Troligen syskon med Elisa och Thori. Kommer från Malmö genom en hjälpinsats tillsammans med föreningen Rädda Katten.

131121: "Tillåt mig presentera sötnosen Mion! Med sin söta överläpp som gör att han ser lite annorlunda ut, du kanske tycker han ser arg ut? Det är han inte, han bara ser ut så. Ingen av oss Vet riktigt varför men det är konstaterat av både oss och av Veterinär att det är inget han verkar lida utav överhuvudtaget. Han busar omkring som kattungar ska och mumsar mat som aldrig förr, tuggar på syrran när hon busar för hårt och drar gärna omkring på snören och andra leksaker. Han är lite blyg för oss människor fortfarande men väldigt nyfiken och framförallt glad i mat och godis mutor. Han älskar sin syster Elisa som han ofta sover tillsammans med eller busar med." /Linda, kontaktperson

Mion rymde från sitt jourhem och hittades senare ihjälfrusen i närheten.Lillango
1 februari 2014

Klicka på bilderna för att se fler bilder

Född 2004 i Kumla, inkom då ägaren avlidit. Svartsköldpaddstabby med mycket vitt.

120803: "Lillango som vi kallar för Lilly är väldigt busig och nyfiken. Hon sover alltid i vår säng och ÄLSKAR att gosa på kvällarna. Eller ja... hon tycker alltid om att gosa :-). Hon nafsar lite på fingrarna när man klappar henne men inte hårt utan lite försiktigt sådär. Hon skulle aldrig göra någon illa." /Jourmatte

Lillango har hastigt lämnat oss i akut njursvikt.Krillebilla

Klicka på bilderna för att se fler bilder

Född 2001 i Julita.

100110: "Krillebilla är en väldigt charmig och trevlig liten tjej. Vill ha mycket gos, brukar stånga med huvudet! Är lugn och försiktig i sättet. Trivs väldigt bra med andra katter, hundar, kaniner och marsvin. Otroligt söt och liten i kroppen. Vill inte bli buren, stressar då lätt upp sig. Men man får gärna stå och klappa på henne hur länge som helst!" /Tidigare jourhemmet

Krillebilla har somnat in p.g.a sjukdom.Josie
9 januari 2014


Född cirka 120916, kommer från ett ställe utanför Nora.Josie har i dag somnat in p.g.a kronisk sjukdom som ej var behandlingsbar.Mor Mia


Född 1996, kommer från Julita.

140103: "Måste bara tala om att vår underbara o älskade Mia är avlivad.
Hon fick njursvikt så vi tog bort henne snabbt för att hon inte skulle lida.
Hon blev 17 1/2 år. Hon har gett oss så mycket kärlek och vi till henne.
Det är ett stort tomrum utan henne.
Hälsningar familjen Eriksson"Ghisa
20 december 2013


131113: "Hittades av en familj i Arboga. Hon satt utanför en port och jamade hjärtskärande efter hjälp. Hon var så utsvulten, full med mask och uttorkad, att hon knappt orkade stå upp. Efter några dygn med övervak, tvångsmatning och uppvätskning började hon bli piggare. Ghisa är en väldigt rar och gosig katt. Hon hetsäter inte längre. Men hon har fortfarande en bit kvar att gå för att bli piggare och gå upp i vikt, men det kommer. Sakta men säkert. Det är en helt annan katt idag. Ghisa är som en hund, följer varje steg jag tar, och helst vill hon bara kura ihop sig i min famn och sova, så ofta tillfälle ges." /Jourhemmet

Ghisa har i dag somnat in p.g.a snabb avtackling. Hos veterinär i Kumla visade det sig att tarmar och mage hade gett upp. Det fanns inget att göra för denna underbara kisse som spann så fort man tittade på henne och som aldrig fick nog av jourmattes närhet och gos.Emmett
16 oktober 2013


Född 2002. Social, trevlig och mycket busig trots sin ålder. Syskon med Tarzmis. Inkom på grund av förändrade familjeförhållanden. Kommer från Örebro.

121225: "Emmett är en underbar katt med en härlig personlighet: Han tycker om att leka – ibland med någon annan katt eller med mig, då är det snören, kattvippa och laserpekaren jättekul. En annan favoritleksak är en godisklubba (med papper på), ibland tar han den i munnen och går iväg med den, ifall någon av de andra katterna också vill leka med den :). Han tycker även om att kela, slutar jag, så petar han på mig med tassen tills jag fortsätter, ibland ger han även ett litet kärleksbett på handen. Vill gärna smaka (ibland bara lukta) på det man äter på, om jag inte lagt märke till honom, så petar han på mig på benet tills han får min uppmärksamhet. Emmett ligger gärna bredvid i soffan och myser.
Han vill komma till ett lugnt hem och han vill gärna ha kattsällskap, bus, godis, kel och mycket kärlek och uppmärksamhet." /Anne-Sofie, jourhem

Fick i dag somna in p g a multipel sjukdomsbild där behandling ej var möjlig.Flis


Svart hona född cirka 130626. Social och lekfull. Upphittad i en kulvert vid ett gammalt ålderdomshem vid Norrgården i Hällefors.

Avled på veterinärkliniken av okänd anledning efter hastigt insjuknande.Tildo


Hane, svart och vit, troligen född 2007. Rädd och försiktig. Kommer från Falun.
Adopterades av sitt jourhem.

130913: "Du kom till oss den 6/12 2009. Mager, skygg och sliten kom du min älskade vän. Men efter mycket kärlek och ömhet kom du att bli våran älskade pojk och vän. Tyvärr så blev du sjuk och nu efter två månader av kamp, hopp och trägen så fick du somna in. Tack Tildo för att du kom till oss och lät oss få bli din familj, vila i frid. DU KOMMER ALLTID ATT FINNAS I VÅRA HJÄRTAN.

Eva och Sofia Bengtsson, Karlskoga.

Fredde


Hane, blåtigré med vitt. Född 120923 av mamma Simsan. Syskon med Fiffi och Frans. En härlig kille med mycket bus. Gosar och busar som alla kattungar bör göra.

130720: "Jag har aldrig varit en kattmänniska. Har alltid tyckt att katter har varit opålitliga, inte vill kela och ibland är rentav elaka.
Hundar har däremot varit min grej. Hundar och hästar, marsvin och undulater. Men inte katter.
Så flyttade jag och min desto mer kattvana sambo till hus med gård. Jo, visst skulle vi behöva katter för råttornas skull.
Jag visste att min kollega Linda Börjesson höll på med katthemskatter, men vi började med att kolla runt själva vilket inte var lätt alls, det enda som möjligen fanns var dyra raskatter och det var vi inte intresserade av så till slut kontaktade vi Linda.
Hon hade redan då kattungen Fredde och hans syster Fiffi hemma hos sig och eftersom vi skulle ha två så tyckte hon att det kunde passa.
Visst, de var väl söta tyckte jag, men den där då, sa jag till min sambo efter att ha kollat på katthemmets hemsida, vilka härliga färger, och den har lite längre päls! Och den då, den är ju söt...
Jodå, jag har lärt mig nu att inte döma katten efter håren. Min sambo tyckte att Lindas kattungar fick duga, vi skulle ju inte hänga dem på väggen liksom, vilket jag väl fick hålla med om. Och så åkte vi och tittade.
Givetvis blev det just Fredde och Fiffi.
Och oj så fel jag hade! Det var ju de mysigaste katter jag någonsin träffat! Fiffi var lite blyg och tog lång tid på sig att känna sig trygg, medan Fredde svalde konceptet mer eller mindre på en gång och trots att varken hunden var kattvan eller katterna hundvan så fanniallafall Fredde och hunden varann. Och vad han tyckte om att gosa! Fredde var verkligen vår lilla kelgris.

Nu, knappt ett halvår senare, sprängs nästan mitt hjärta av sorg.
Efter att ha varit borta stora delar av den där dagen, kom vi hem och möttes av blodpölar i köket, vi förstod först inte var de kom ifrån, trots att Fredde satt ihopkrupen vid vattenskålen vid spisen. Men efter att ha lagt ihop ett och ett lyfte vi försiktigt på Fredde och en kaskad av blod landade på golvet. Vi la honom på köksbordet på en handduk men vi kunde inte hitta något sår, så det blev akut färd till veterinären som kunde konstatera en mycket kraftig urinvägsinfektion. Vi fick åka hem med dropp, antibiotika och smärtstillande. För att han inte skulle bli störd av de andra katterna fick han vara i badrummet. första dagen gick det bra, han var ganska pigg på kvällen men ville hela tiden gosa med oss.
Morgonen därpå kunde han inte resa sig, och jag funderade på om vi kanske var tvungna att ta honom till veterinären igen men jag la honom vid elementet där han hade mat, vatten och värme. Jag minns att han vred på huvudet och jamade åt mig, bad mig att stanna.
Men jag gick. Jag trodde att han skulle klara sig tills vi kom hem från jobbet.
Klockan elva ringde jag mamma för jag var orolig för min lilla katt. Halv tolv ringde hon och gav mig ett besked jag inte hade väntat mig, och som jag inte ville behöva ta; han var död.

Vi åkte hem direkt, jag skrek och grät hela vägen hem och resten av dagen. Och följande dagar också.
På kvällen begravde vi honom, och det var fruktansvärt jobbigt. Två fina rosor pryder hans grav och såsmåningom även en gravsten och en sten med en påmålad Fredde på. Fredde fick bara bli nio månader gammal.
Tack Fredde, för att du gjorde mig till kattmänniska.

Ett stort tack även till Linda Börjesson, som förmedlade två helt underbara individer, det är en ära att ha fått lära känna dem."

/Caroline och Robert, gnm Caroline

Berna
8 juli 2013


Klicka på bilderna för att se fler bilder och äldre info

Hona, bruntabby med vitt, troligen född 2007. Lite försiktig. En mycket bestämd katt. Van innekatt. Kommer från Vretstorp.

130524: "Berna är en lugn och fin katt som trivs mycket bra i sällskapet av andra katter, speciellt sina nuvarande bästisar Opal och Malika. Hon visar hur mycket hon trivs med dem genom att stångas, gå runt och gosa rygg mot rygg eller sova med sina kompisar. Berna vågar ta för sig ganska mycket, speciellt om det inte är så mycket folk i närheten. Hon vill helst inte att man klappar (hon har ju kattkompisarna till detta!) men hon kan gärna spatsera runt och vara med och leka i närheten av människor. Hon är en toppenkatt om man letar kattkompis och hon är ett sällskap på sitt eget vis trots att hon tackar nej till att få sin dos av klappar från de tvåbenta." /Angelica D, katthemspersonal

Berna fick somna in p.g.a. sjukdom och ryggproblem.Musseman
11 juni 2013
Hane, blå och vit, född 2004. Van innekatt. Väldigt social och trevlig. Ägare har avlidit. Kommer från Örebro.

Musseman fick somna in p.g.a. cancer.Abby
5 juni 2013Hona, bruntabby med vitt. Född cirka 120715. Lite blyg och försiktig ännu. Kommer från Avesta genom Avesta katthem.

Abby var tingad av sitt jourhem och avled genom en tragisk olyckshändelse.Lurrvar
1 juni 2013Hane, blå med vitt, enligt veterinär född 2010. Mycket liten till växten. Blyg i ny miljö, men väldigt kelig och kärvänlig när man gosar med honom. Fungerar bra ihop med andra katter. Upphittad mager, smutsig och full i fästingar i Rosta i Örebro där han setts ensam i flera dagar.

Lurrvar somnade in p.g.a. en njursjukdom.

"Den 1:a juni, på dagen ett år och åtta månader efter att Lurrvar flyttade in hos oss gick han vidare till Skaparkatten.

Det var aldrig meningen att han skulle stanna, vi ryckte ut som jourhem när Lurrvar hittades benig och full av fästingar, men inte många timmar gick innan det bestämdes att hos oss skulle han bo och han fick sitt namn. Han var liten som en fyra-fem månaders kattunge, men veterinären sa att ”det här är ingen kattunge, han är ett år gammal”. Lurrvar var en minikatt som aldrig blev större eftersom hans föräldrar sannolikt var mycket nära släkt. Inaveln kanske också bidrog till att hans njurar var dåliga redan när han hittades. Lurrvars chanser till ett långt liv var alltså inte så goda. Men han bodde hos oss, var djupt älskad och hade det bra med sina kompisar Linnsen och Frank.

Till en början var han busig som få, han älskade att jaga både sin egen och de andra katternas svansar till Linnsens förtret. Hon avskydde honom när han flyttade in, men det blev bättre och bättre även om Lurrvar passade på att ge henne ett par högertassar varje dag när det väntades på kvällsmat. Med Frank gick det att brottas. Vi var oroliga för hur det skulle gå med tanke på att Frank var tre gånger större, men där Frank hade storlek och styrka hade Lurrvar snabbhet.
Så småningom kunde Lurrvar, Linnsen och Frank dela fönsterbräde eller ligga tillsammans på balkongen och det kändes fint att Lurrvar fick vara med de större katterna som hade tillbringat hela livet tillsammans.

När Lurrvar flyttade in hade han sannolikt aldrig haft några människor och var ganska skygg. Det tog tid att övertyga honom om att det inte var farligt när det kom en människa emot honom eller när lillhusse gick genom rummet med stora tunga steg. Vart efter tiden gick vågade han hoppa upp i sängen vid huvudänden när man låg där och det var så mysigt när han gjorde det, speciella stunder varje gång. Då kunde han buffa och nosa en i pannan och man blev alldeles varm inombords. Andas däremot var bäst att låta bli så att han inte skulle bli skrämd och hoppa ner. Det sista halvåret hände det då och då att han sov hos mig vid fotänden hela natten och det var så underbart!
Vissa vanor var återkommande, varje gång jag gick på toaletten kom Lurrvar in. Då gick han runt benen på mig tills jag lyfte upp honom, han låg alltid på rygg som en bebis i famnen och så såg vi varandra i ögonen. Efter en stund ville han gå ner och då var standard att han rullade i den utkrafsade kattsanden på badrumsgolvet. Oftast försöker man ju sopa upp den, men ibland fick den vara kvar bara för att Lurrvar var så söt när han låg och rullade och sträckte på sig så att man fick klia på magen! Sedan for han direkt ut i resten av lägenheten alldeles sandig så att han såg ut som en nyströsslad mjukglass och spred sanden överallt där han gick! Populärt direkt efter sandrullning var också att hoppa upp och dricka i fontänen så att all sand ramlade ner där…
En annan vana han tog sig var att ligga på köksbordet. Där väntade han tålmodigt på att det skulle bli frukost så att han skulle få slicka yoghurttallrik. Till en början fick han bara slicka tallriken ren, men den sista månaden sparades det alltid lite så att han fick mer, han fick inte ont i magen av laktosen och sockret spelade ju ingen större roll, vi visste ju att han bara hade kort tid kvar och skämde bort honom.

Under våren gick Lurrvar ner i vikt fast han åt och drack lika mycket som förut. Tyvärr visade det sig att han hade utvecklat skrumpnjurar och det fanns just inget mer att göra för honom. Lurrvar fick medicin för att må så bra som möjligt, men värdena fortsatte att försämras. Jag hoppades att han skulle klara sig över sommaren, för han var så pigg och mådde inte dåligt, men det tog bara några veckor så förstod vi att det var dags.

Lurrvar somnade in i min famn klockan 18.47 den 1 juni 2013. Han blev bara 2,5 år gammal. Jag har fortfarande inte förstått att han inte finns kvar, men jag är så oerhört tacksam att det var till just oss han kom, för han kunde inte ha varit mer älskad. Han var så enormt söt och alla som såg eller träffade honom blev charmade. Kanske var det hans stora ögon eller att han var så liten, något gjorde att man bara smälte när man såg honom. Att en så liten katt kunde göra ett så enormt stort avtryck i ens hjärta… Du kommer aldrig att glömmas Lurrvar, för alltid är du en del av vår familj!"

Linnsen och Frank
Matte och lillhusse

Brum
5 april 2013Hane, svartsilvertigré, troligen född 2009-2010. Lite försiktig. Kommer från Örebro.

Brum fick somna in på grund av obotliga skador som sviter av det mycket hårda liv han levt.Sötast
27 mars 2013Hona, röd med vita tecken, semilånghårig, född februari 2011. Väldigt liten och näpen kisse som gör skäl för sitt namn! I hela sitt liv varit utstött i sitt hem av de andra katterna och en hund, har inte vågat ta för sig överhuvudtaget och hennes uppväxt har därmed gjort henne väldigt orolig och osäker. Hon är en blyg och försiktig sötfröken. Är det andra djur i närheten törs hon inte komma fram då hon inte litar på om de är snälla mot henne eller inte. Hon söker inte kontakt själv men är oerhört gosig med sina människor om man går fram till henne. Hon har precis lärt sig förstå att kel och gos är underbart!

Sötast hade obotlig blodcancer och fick därför somna in.Brima
1 mars 2013


Klicka på bilderna för att se fler bilder och äldre info


Hona, röd, troligtvis född 2004. Lite försiktig, men kelig och småbusig. Bästis med Berna. Van innekatt. Ägare har avlidit. Kommer från Vretstorp.

Brima fick somna in p.g.a. obotliga smärtor i ryggen.Blanche
6 februari 2013

Klicka på bilderna för att se fler bilder och äldre info


Hona, vit, troligen född 2004. Försiktig till sättet men är trygg i sig själv. Låter sig ibland klias under hakan men för det mesta är hon en katt som "bara finns där", ett sällskap att komma hem till och prata med men som inte kräver någon speciell uppvaktning annat än lite godsaker. Behaglig katt som är social på avstånd. Trivs bra som ensamkatt, men fungerar även bra tillsammans med andra katter om de inte är närgångna. Numera van innekatt. Ägaren har avlidit. Kommer från Vretstorp.

Blanche fick somna in på grund av njursvikt och kronisk infektion.Mowgli
24 januari 2013

Klicka på bilden för att se fler bilder

Hane, svart, troligen född 2000. Social. Omplaceras p.g.a ägarna kommit in på äldreboende där man ej får ha husdjur. Kommer från ett ställe straxt utanför Storå.

Vi hämtade Mowgli på katthemmet december 2008, och fick drygt fyra härliga år tillsammans. Nu har vår älskade Mowgli, vår svarta sammetskatt, vår lakritsnos gått till katthimlen den 24 januari 2013 efter en längre tids leversjukdom. Han lämnade jordelivet när det inte längre fanns något roligt, inte ens nöjet att äta god fisk.
Han var den modigaste och klokaste katt vi mött och är mycket saknad av oss alla. Kissen Gatsby, hans största beundrare ropar var natt efter honom. Som barnbarnet uttryckte det - ”han var den bästa”.
Mossis
22 januari 2013


Hane, vit med svarta fläckar, född 2005. Social och trevlig. Van innekatt. Kommer från en äldre person som måste flytta till äldreboende där man inte får ha djur. Kommer från Örebro.

Fick somna in på grund av cancertumörer i magen.Gunnar
12 december 2012


Hane, rödtigré och vit, född 1998. Van innekatt. Väldigt social och lugn. Inkom på grund av att ägare måste flytta till äldreboende och kan inte ta katten med sig. Kommer från Örebro.

Fick somna in på grund av tumör i buken.Mezzopotamius
23 november 2012

Klicka på bilderna för att se fler bilder och äldre info


Hane, rödvit född 2003. En tidigare försiktig herre som gått hemlös i flera år, blev efter en tid på katthemmet riktigt social och uppmärksamhetssökande. Upphittad i Glanshammar. Mycket stabil katt som andra katter gärna tyr sig till. Adopterades till samma hem som Miss Freja men kom åter p.g.a. allergi. Passar mycket bra ihop med henne.

081202: ”Om vi någonsin ska kröna katthemmets kung så har Mezzo ingen konkurrens. På stadiga röd-vita tassar patrullerar den ca 5-åriga kattkillen sitt ”rike” dag som natt. Han är de skygga kattflickornas hjälte, de söker sig till hans sida så fort tillfälle ges. De får till och med störa när han äter, det tycker han om! Om populariteten stör honom visar han det aldrig, står då bara stilla och gör sig tråkig.
Han tar det mesta med ro nu när hans liv som hemlös katt är över. Utekatt vill han inte bli igen, utan verkar gilla att tillbringa livet inomhus. Sover helst på soffan/fåtöljen med alla fyra benen i vädret, eller så har han knölat ner sig i en alldeles för liten korg någonstans! Att bli buren är ingen höjdare (det är läskigt att flyga, men vi tränar!), men att bli kliad under hakan, ja i hela ansiktet för den delen, eller klappad hårt över ryggen är bland det skönaste som finns. Hastiga rörelser kan fortfarande uppfattas som otäcka, men tar man det lite lugnare och börjar gnugga honom i ansiktet så är allt frid och fröjd igen. Han kan peta lite på en med tassen eller nafsa försiktigt om han är missnöjd med något, men aldrig att han blir hårdhänt. Han fungerar helt okej med barn (ej små), bara de inte är för påflugna, utan förstår när han vill vara ifred, och att de tar det lugn.
När det vankas mat är han snabb och ska ha sin portion, även om det nu blir så att han delar den med någon av sina flickor. Det syns på honom att mat är en favorit, han är en bastant kille, långt ifrån tjock, men precis så stor och fin som en Mezzo ska vara.” /Personal på katthemmet

Mezzo var bokad till samma hem som Miss Freja.

Mezzopotamius fick somna in på grund av obotlig sjukdom.

"En sorg att skiljas, en smärta att ta farväl..."
Miss Tabby
6 september 2012


Hona, bruntabby. Född 2006. Social och lekfull kisse. Van innekatt. Katt- och hundvan. Inkom på grund av krav från ägarens hyresvärd. Kommer från Kopparberg.

Miss Tabby har fått somna in på grund av att hennes njurar slutade fungera.Mounty
8 augusti 2012

Klicka på bilderna för att se fler bilder och äldre info


Hane, bruntigré troligen född 1996. Social. Lugn herre. Funkar bra med andra katter, men kan nog vara ensamkatt. Van innekatt. Omplaceras p.g.a ägarna kommit in på äldreboende där man ej får ha husdjur. Kommer från ett ställe straxt utanför Storå.

Mounty fick somna in i sin jourmattes famn på grund av ålderskrämpor.Saffran
30 april 2012

Klicka på bilderna för att se fler bilder


Helsvart hona, född cirka 030801. Tam och social men blyg för besökare. Bästis med Vickan. De har ibland "möte" på golvet där de står som kossor på grönbete, alldeles saliga av varandras sällskap. Viltfödd hittekatt från Glanshammar. Saffrans syskon och hennes mamma hann tyvärr bli skjutna. Saffran var cirka 11-13 veckor när hon inkom till jourhemmet.

Saffran fick somna in på grund av obotlig sjukdom.Senza
11 januari 2012


Hona, bruntigré, troligen född 2002-2003. Tam och social. Namnet Senza är italienska och betyder "utan". Inkom med klämd svans så den fick amputeras. Var dessutom högdräktig och födde två ungar som tyvärr inte överlevde. Dumpad vid Regiondjursjukhuset i Strömsholm.

Senza fick somna in på grund av juvertumörer med metastasering.

"Min älskade vän, jag saknar dig så, det gör vi allesammans. Jag upphör aldrig att förundras att någon av så liten storlek kan lämna ett sådant stort hål i hjärtat. Du finns alltid hos mig och jag slutar aldrig att proklamera, Senza må vara den italienska betydelsen för "utan" men du är aldrig utan, jag är alltid hos dig, vart du än tar vägen och jag vet att du alltid finns hos mig. Sorgen bygger sig ett näste och allt jag kan trösta mig med är att smärtan inte längre kan nå dig. Det tåls att upprepa, jag är alltid hos dig och jag lämnar aldrig dig. Du är min och ett jourhem är alltid ett hem, jag hoppas att detta varit ett hem för dig så väl som du tillhört det. Du har ingivit mig hopp, trygghet och tröst. I din tysta ignorans kan jag läsa kärlek och tillit. Den som säger att en katt inte kan känna känslor har aldrig mött dig. Du är min och jag är din. Då änglarna må hämta hem dig ska du veta att den del av dig som bor kvar i mig kommer aldrig att lämna mig. Jag saknar dig, jag älskar dig, du är en del av mitt allt och jag kommer aldrig någonsin glömma dig."
//Husse
Lona
16 december 2011


Hona, svartsköldpaddsmönstrad men nästan helt röd, troligen född 2006. Van utekatt. Kattvan. Lite försiktig. Kommer från samma hem som Sarali och Verona. Inkom p.g.a. ägares sjukdom. Kommer från Guldsmedshyttan.

Lona har på inrådan av veterinär fått somna in på grund av multipel sjukdomsbild.Herman
8 december 2011


Rödtigré med vita tecken. Född 2010. Setts ute på åkrarna i Herminge under flera månader, misstanke från omkringboende om att någon dumpat honom. Varit rädd och osäker utomhus men har visat sig vara jättekelen och go så fort han fått komma in i värmen och fått i sig lite mat.

Herman har fått somna in idag då röntgen visade multipla skador efter att han troligen blivit påkörd.Tusseman
23 november 2011


Svartsmoke långhårig hane, född våren 2000. Van innekatt. Tusseman är en mycket lugn och stillsam katt. Han är oerhört social och älskar att få uppmärksamhet. Vill inte bo ihop med småbarn. Har en päls som kräver kardning regelbundet. Ägdes av en äldre kvinna som flyttade in på seniorboende. Inkom till jourhem 050630, adopterades 051209 och kom åter 110328 p.g.a. ändrade arbetsförhållanden.

Tusseman somnade in p.g.a. ej behandlingsbar struma.Piggeman
18 november 2011


Hane, född 2005, röd, semilånghårig. Tam och social men osäker i främmande miljöer. Kattvan. Van utekatt. Inkom då ägaren avlidit. Kommer från Kumla.

Piggeman har fått somna in p.g.a. svår diabetes.Dorinde
30 augusti 2011

Klicka på bilderna för att se fler bilder


Hona, svartsköldpaddstabby med vitt, född 050514. Social och trevlig. Van utekatt. Inkom tillsammans med Manja från samma hem. Omplaceras p.g.a. allergi i familjen. Kommer från Örebro.

Dorinde har somnat in efter en tids sjukdom.Tack Dorinde!
Tack för att jag fick låna din dyrbara tid!
Tack för att jag fick lära känna dig!
Tack för all kärlek som jag fick av dig!
Tack för den uppskattning du visade när du fick kärlek tillbaka!
Tack för att du fanns... /Jenny, jourmatte
Fabiola
5 augusti 2011

Klicka på bilderna för att se fler bilder och äldre info

Hona, bruntabby och vit, troligen född 2005. Social. Omhändertagen katt som kom in genom Polisen.

Fick somna in på grund av oklar sjukdom med snabb progredierande försämring.Vår älskade Fabiola (minigurkan). Det är så tyst hemma utan dina små grymtningar, det är så tomt på din plats i trädgården och det är så ensamt i köket utan min Fabbi som ska se vad som händer och om det vankas falafel eller något annat gott. Du hade en stor plats i vårat liv och kommer alltid ha en stor plats i våra hjärtan. Sov gott så ses vi snart igen.
/Mhistel
Lusse
5 augusti 2011

Klicka på bilderna för att se fler bilder

Hane, röd med vit krage och vita tassar, har en cirka 1 dm lång svansstump. Född uppskattningsvis i augusti 2009. Dök helt plötsligt upp på Kvarntorp Gård utanför Askersund i början av december där han sökte sig till huset för att få mat. Var skygg, men har nu utvecklats till en gosig och mycket busig kisse. Vill ha en busig kattkompis att fara runt med. Sover gärna i sängen om natten.

Somnade in p.g.a. gulsot.

Älskade Lussebullen! Tunga moln hängde över oss när vi åkte från veterinären... men, precis när vi kommer till utkanten av stan, så börjar det lysa på himlen, som om det var en lampa bakom molnen (solen var det ju... men, det var så nära molnen att det blev så intensivt just där). Starkt honungsfärgat ulligt molnigt! Då sa vi.... det där är för Lusse!
Dots Sudden
30 juli 2011

Klicka på bilderna för att se fler bilder

Hane, bruntigré, troligtvis född 1997. Social och kelen. Van innekatt. Pappa till Kajsalill. Kommer från Örebro.

Somnade in p.g.a. ålderskrämpor.

Dots Sudden är nu återförenad med sin gamla flamma från förr <3
Manja
30 juni 2011

Klicka på bilderna för att se fler bilder

Hona, svart och vit, född 060520. Social och trevlig. Verkar tycka om barn i all åldrar. Van utekatt men vill helst vara inne. Inkom tillsammans med Dorinde från samma hem. Omplaceras p.g.a. allergi i familjen. Kommer från Örebro.

Somnade in p.g.a. gulsot.

Manja springer nu omkring och har det jättebra i Regnbågens land. Hon har inte ont längre, hon äter och glufsar i sig allt som kommer i hennes väg. Leker och busar och till och med gillar andra katter! ;-)

Jag är oerhört ledsen över att fina Manja behövde gå bort så här och så ung, speciellt när det fanns en underbar liten 13-åring som ville bli hennes matte.

Vila nu i frid på ängarna, Manja! /Brittmari, katthemspersonal
Sirita
18 maj 2011


Hona, svartsköldpadda, född 1996. Social och kelen. Vill helst vara ensamkatt. Ägaren har avlidit. Kommer från Örebro.

Somnade in p.g.a. kraftiga åldersrelaterade besvärBissa
12 maj 2011


Hona, bruntigré och vit, troligen född 2007. Lite försiktig. Ägaren har avlidit. Kommer från Vretstorp.

Somnade in p.g.a. kraftigt försämrade njurvärden.

Bissa fick somna in i kontaktperson Anna Nordins famn. Hon fick höra att hon var älskad och att hon får det bra nu med alla vännerna i Råttlandet på De evigt gröna ängarna.
Roxana
4 maj 2011

Klicka på bilderna för att se fler bilder

Hona, svartsköldpadda, född 2008. Social och trevlig. Numera hund- och kaninvan. Omhändertagen katt som inkom genom Polisen.

Somnade in p.g.a. FIP.Natalie
4 maj 2011


Hona, rödtabby med vita tassar och mage, semilånghårig, troligen född 2004. Social men blyg för främmande människor. Ägare har avlidit. Kommer från Kopparberg.

Natalie har stilla somnat in p.g.a. njursvikt.Fru Varberga
15 februari 2011


Hona, semilånghårig svartsilversköldpaddstabby med vitt. Uppskattningsvis född 2003. Frånflyttad tam katt, som efter minst 5 år på vift blev försiktig och avvaktande mot människor. Mamma till Ebb, Flod, Rhewi, Salji, Minus, Vinter, NamNam, MumsMums, Fillibabba, Pompomier, Maze, Maverick, Mason, Midnight och många fler.

Fru Varberga har inatt stilla somnat in. Efter ett mycket hårt liv orkade inte längre den fina kroppen. Hennes sista tid i livet var fylld av trygghet, värme, mat och massor av kärlek från jourhusse.Smirran
10 januari 2011


Smirran föddes 2002 och vi fick ha henne i 5 år. Hon var liten till växten och hade ingen röst, men var världens gosigaste och började spinna så fort vi pratade med henne. Det roligaste hon visste var att få vara ute. Då gick hon som en liten hund i koppel, och eftersom hon var liten och smal så var hon tvungen att ha på jacka när det började bli kyligt.

Den 10 januari fick lilla Smirran somna in. Hon hade en torr form av virussjukdomen FIP och det gick fort på slutet.

Tack för alla mysiga stunder och trevliga minnen, Smirran, vi saknar dig. Kramar Bitten, matte.
Dino
22 oktober 2010


Hane, svartsmoke och vit, troligtvis född 1999-2000. Snäll men mycket egen. Inkom då ägare har avlidit.

Dino fick somna in pga cancer i buken.

För vår älskade "Dino" Bubben Valter underbar, älskad och aldrig glömd
Ami
9 oktober 2010


Hona, blåsköldpaddstigré med vitt, troligen född 2000-2001. Social men lite försiktig. Hon är mamma till Mitska och hade med sig in två kattungar 5 veckor gamla (Bianca och Sonell). Frånflyttad katt som gått hemlös i 5 år i Ställdalen norr om Kopparberg. Ami är franska och betyder vän.

Ami har fått somna in pga cancer med metastasering.Ninni
4 oktober 2010


Ninni är en helsvart hona med gula ögon, mycket fin men blyg. Troligen född 2000. Chilis flickvän. Kommer från Solgården i Bångbro söder om Kopparberg.

Ninni fick somna in p.g.a. svåra tandproblem och dåliga levervärden.

När hon somnat in fick hon ett sådant lugn i ansiktet, hon såg så nöjd och harmonisk ut. Det såg ut som att hon log mot mig lilla hjärtat, jag tror att Chili kom och mötte henne.
Sov så gott nu, fina Ninni, och hälsa Chili från oss.
Gittan
25 september 2010

Klicka på bilderna för att se fler bilder


Hona, blåtabby med vita tassar, troligen född 2007. Social och trevlig. Födde 090721 två ungar, Ying och Yang. Upphittad i Odensbacken.

Gittan var Veckans Katt v. 32

Fick somna in pga njursviktMisse
5 september 2010


Hane, bruntabby med vitt. Troligtvis född 2001, kan vara född tidigare. Upphittad på Tornfalkgatan 14 i Örebro. Dök upp hungrig, undernärd, full i fästingar och i uselt skick.

Sedan Misse kom in i jourhem sommaren 2008 har han levt ett liv fyllt av kärlek och god omvårdnad. Hans sista år i livet var fyllda av glädje, välmående och massor av kärlek. Idag har Misse dock fått somna in hos veterinären då hans kropp inte längre orkade. Stort TACK alla varmhjärtade människor för det stöd ni gett Misse både känslomässigt och ekonomiskt - utan er hade vi inte kunnat hjälpa denna underbara katt!
Läs om Misses resor till veterinären HÄRBimse
15 augusti 2010


Hane, rödspotted och vit född cirka 100620 av hemlös mamma i Bånghammar söder om Kopparberg. Försiktig och behöver tid på sig för att lära sig lita på människor. Syskon med Imse och Simse.

Avled av okänd orsak, troligen pga medfött fel.


Crosby
10 augusti 2010


Hane, röd med vitt, troligen född 2005. Social och trevlig. Van utekatt men fungerar bra som innekatt. Hundvan. Kommer ifrån Julita. Kom åter p.g.a. ändrade arbetsförhållanden.

Avled pga urinproblem, han klarade inte narkosen.
Aron
20 juni 2010


Hane, blå med vit medaljong. Född 2007. Social, trevlig och orädd i nya miljöer, men mycket speciell och behöver en husse/matte med fast hand och tålamod. Ej till barnfamilj. Gått hemlös i Fjugesta.

Avled av trafikolycka
Zebbe
1 juni 2010


Hane, svart och vit, född i maj 2007. Social och trevlig. Syskon med Svalan. Hittades som kattungar utomhus. Van innekatt. Omplaceras p.g.a. allergi. Kommer från Örebro.

Har tyvärr somnat in p.g.a. njursvikt :(
Smuffan
31 maj 2010


Hona, vit med svarta fläckar, född 040911. Social och trevlig. Van innekatt. Kommer från samma hem som Pröjsen som hon gärna vill fortsätta att bo tillsammans med. Kommer från Kumla.
Veckans katt v. 30!

Har somnat in p.g.a sjukdom :(

Gracilia
22 april 2010

Klicka på bilderna för att se fler bilder

Hona, svart. Född cirka 17 april 2009. Tam, social och busig. Syskon med Griffina, Gramilia och Greger. Hittades dumpad i en kartong tillsammans med sina syskon 090515. Mer om händelsen finns att läsa på http://na.se/nyheter/2.2503/1.452884.

Somnade in pga medfött fel

Bettan
19 april 2010

Klicka på bilderna för att se fler bilder

Hona, vit med bruntigré rygg, troligtvis född '05-'06. Lite försiktig. Ägare har avlidit. Kommer från Vretstorp.

Somnade in pga obotlig sjukdom

Ontry
30 mars 2010

Klicka på bilderna för att se fler bilder

Hane, vit med röda fläckar och blå ögon, troligen född 1999. Social, trevlig, kelig och härligt pratglad, men kan vara blyg och behöva tålamod. Verkar trivas i kattsällskap men passar även som ensamkatt hos någon som är hemma mycket. Kommer från Odensbacken där han gått hemlös länge.

Somnade in pga cancer.

Conchita aka Lilla Grå
23 mars 2010


Hona, blåsköldpadda, född cirka 26 juni 2009. Social och busig. Syskon med Consuela och Colorita. Omhändertagen katt som inkom genom Polisen.

091005: "Kallas i jourhemmet för Shadow. Var väldigt rädd till en början, men följer Svarta Faran och gör det hon gör! Kelig på sina egna villkor, men även hon kommer och hoppar upp i knät för att bli klappad på, älskar att leka och busa!" /Tidigare jourhemmet

Somnade in i jourhemmet efter en tids sjukdom.
Lilla Grå var sista tiden blind, och led enligt veterniär förmodligen av den obotliga sjukdomen vingelsjukan.

Sessan af Norr
3 februari 2010


Hona, svartsmokesköldpadda, född 2004. Social och trevlig. Kommer från äldre person som ej orkade sköta katten längre. Kommer från Örebro.

Somnade in efter lång tids sjukdom.

Sessan, du var hos oss en kort tid, men du lämnade ett stort avtryck i våra hjärtan. Varje gång vi ser ett snöre kommer vi att tänka på dig. Hur du tyckte att de var otroligt trevliga att bita på och dra i. Vi kommer aldrig att glömma dig och din lilla fluffboll som du sprang runt med och hur du gillade att leka apport. Vi kommer för alltid komma ihåg de många och mysiga stunder då du ville gosa. Du mjauade till och rullade runt på rygg så vi kunde klappa din lilla mage. Du satt gärna i knät, där var det varmt och skönt. Du var en pratglad liten tjej och sprang precis framför fötterna när du skulle ha mat.

Redan när du var kom hit var du sjuk, men vi ville inte ge upp hoppet om dig. Och så blev du bättre och vi upptäckte att den lilla pluttskrutten var en nyfiken och lekfull katt. Tyvärr visade det sig att du var obotligt sjuk och att din lilla kropp inte orkade mer. Det var svårt att se dig lida så som du gjorde i slutet, därför var beslutet att låta dig somna in inte svårt och vi vet att du är på en bättre plats nu. Men det gör inte saknade och tomheten efter dig mindre. Du var en fantastiskt fin katt som hade så mycket kärlek att ge. Vi är glada för den lilla tid vi fick med dig och du kommer alltid att finnas i våra hjärtan.

Anja och Jonas


Gremlin
21 januari 2010


Hane, rödtigré född cirka 24 april 2009. Syskon med Gretchen. Tam, lekfull och social. Hittades dumpad i en kartong tillsammans med Gretchen och fyra andra kattungar (Griffin, Greger, Graham och Gracilia) 090515. Mer om händelsen finns att läsa på http://na.se/nyheter/2.2503/1.452884

Avled pga medfött fel.

Chili
12 januari 2010

Klicka på bilderna för att se fler bilder

Cremetabbyhane. Vackert teckad, creme botten och breda röda ränder. Född 2004. Litet vackert ansikte och slank i kroppen. Social och nyfiken, men försiktig och vill helst inte bli berörd ännu. Ninnis pojkvän. Född ute och kommer från Solgården, Bångbro söder om Kopparberg.

Somnade in pga cancer i munnen.

Du är sörjd och saknad, vackra gosse.

Sussie Q
5 januari 2010


Hona, cremesmoke, långhårig, född 000413. Korsning perser/huskatt. Social och trevlig. Syster med Lotta Loving. Van innekatt. Ägare har avlidit. Kommer från Nora.

Somnade in pga svåra njurproblem.

Shinoa
17 december 2009


Hona, svart och vit. Troligtvis född 2007. Tam och social. Födde den 11/8-09 fem ungar - Bobby Jr, Citron, Paprika, Ananas och Plommon. Kommer från Fellingsbro.

Somnade in pga sjukdom i njure, lever och mjälte.

NamNam
16 december 2009


Hane, creme med lite vitt. Född ute cirka 27 maj 2009 av en hemlös hona i Varberga, Örebro. Lite försiktig ännu. Syskon med MumsMums och Fillibabba.

Avled pga cancer.

Bea
10 december 2009


Hona, svartsköldpadda med vitt, född 2007. Heter egentligen Beatrice men kallas för Bea. Supermysig och kelen katt. Van innekatt. Inkom pga att ägaren avlidit. Kommer från Örebro

Somande in pga lunginflammation.

Raili
30 november 2009


Svart hona född 2006. Blyg och försiktig. Kommer ifrån en kattkoloni i Rällså söder om Kopparberg.

Somnade in pga hjärtfel.

Mailene
12 november 2009


Hona, svartsmoke, troligen född 1997. Social och trevlig. Ägare för sjuk för att orka sköta katten. Kommer från Odensbacken.

Mailene fick somna in pga svår obotlig ögonsjukdom på båda ögonen.

Yaffa
10 november 2009


Svartköldpaddsfärgad hona, troligen född 1996. Hittekatt från Vivalla, Örebro, där hon blev matad av personal och boende på ett ålderdomshem. Adopterades av sitt jourhem.

Somnade stilla in hemma av okänd orsak.
Vila i frid lilla Yaffa. Tack för de åren du fanns hos oss.

Mau, numera Tjejen
3 november 2009


Hona, blåsköldpadd och vit, född i årsskiftet 07/08. Social och trevlig. Van utekatt. Kattvan. Omplaceras p.g.a. ägarens flytt till England. Kommer från Mosjö utanför Örebro.

Tjejen avled pga olycka.

Våran älskade Tjejen lämnade oss den 3 Nov.
Saknaden sliter i våra hjärtan.

Milva
2 november 2009

Klicka på bilden för att se fler bilder

Hona, svartsilversköldpaddstabby, född 2006. Döv. Social, men är osäker på närkontakt. Omhändertagen katt som inkom genom Polisen.

Milva somnade stilla in efter en tids sjukdom.

Lord Morris
29 oktober 2009


Hane, svart och vit långhårig, cirka 9 år gammal. Social och kelen. Gått hemlös minst 5 år i Varberga.

Lord Morris var bokad av sitt jourhem.

Avled p.g.a. hjärtproblem

Calina
21 oktober 2009
(Tyvärr ingen bild)

Hona, rödtigré och vit. Troligtvis född 2006-2007. Lite försiktig. Kommer från Falun.

Calina avled pga att hennes kropp inte orkade kämpa mer efter långvarig vanvård.

Berry
9 oktober 2009


Hane, svart och vit, 2 år gammal. Social och kelen. Har varit både inne och utekatt, men trivs bäst som innekatt. Omplaceras p.g.a allergi i familjen. Kommer från början från Kopparberg som omplacerigskatt och nu ifrån Örebro.

Berry fick somna in pga sjukdom

Jag adopterade i början av året en katt från Örebro katthem, det var en katt som jag själv hittat och som jag var jourhem åt i ca 1,5 år innan jag adopterade honom. Han hette Berry, svart och vit hankatt. Han var det underbaraste jag någonsin stött på, sådan personlighet och vi var riktigt tajta. Det skär i mitt hjärta att behöva meddela att han 091009 fick somna in.

Allt började för ca 2 månader sen då han helt plötsligt började låta underligt när han andades och spann, jag gick då till Thorlife som gav honom kortison, han vart bra någon vecka men sen var vi tillbaka till veterinären, och han visste inte vad det kunde vara för fel. Så jag vände mig till hund och kattkliniken och fick komma dit och göra en röntgen, vilken visade att han hade en förändring i halsen och som satt så tokigt att det inte gick att göra nåt åt. Han fick åter igen kortison. 6 veckor och vi var tillbaka på ett återbesök och även då fick han kortison.

Men bara en vecka senare slutar han äta och dricka och bara går undan och sover. Så återigen var vi tillbaka till hund och katt kliniken i fredags den 9 ocktober. Och denna gång fick jag åka hem utan honom, han hade så svaga hjärtslag och vätska i buken så det var bara hjälpa honom att få somna in. Finns inga ord som kan förklara den sorg jag känner. Han var helt klart ett av få ljus i mitt liv. Beställde en separat kremering och ska hämta hans aska i slutet av vecka, har tänkt att jag ska sprida honom där jag fann honom, utanför där min mor bodde..även hon hade cancer och gick bort i september av en infektion i buken. Det var hon och jag som "räddade" honom.

Hans sjukdom var enligt veterinären mycket ovanlig på så unga katter, så jag kan inte låta bli att tro att han kom till mig med ett syfte.Marcelina
4 oktober 2009


Hona, svart och vit, född cirka 080725. Mamman är Montana och syskonet Maclay. Kommer från Guldsmedshyttan norr om Lindesberg.

Marcelina hade kraftigt förstorat hjärta och hennes kropp orkade inte längre med belastningen, så hon fick stilla somna in.

Snutten
20 september 2009

Klicka på bilden för att se fler bilder på Snutten

Hane, rödtigré och vit, född 1998. Social och kelen. Van utekatt men ville helst vara innekatt. Kommer från samma hem som Putte Kock. Ägare sjuk och orkar ej sköta katten längre. Kommer från Stora Mellösa.

Snutten fick somna in pga stroke.

Du var så härlig, varje morgon kom
du och strök dig mot mina ben, och
sedan åt du frukost tillsammans med
mig, speciellt gillade du fil.
Var det nån morgon filen var slut, då
fick man allt veta det genom mycket
prat, följde mig vart jag än gick.

Glömmer aldrig första gången jag
träffade dig, du kom hem till mig på
jour den 8 juni 2009.
Man fastnade för dig direkt.
Jag var helt såld.
Dom flesta fastnade för underbara Snutten.
Är så ledsen att vi inte fick mer tid ihop,
men är oerhört tacksam att jag fick möta dig
samtidigt som jag har en stor sorg över att
inte ha dig hos mig längre,
men du har gått vidare,
och jag hoppas att du väntar på mig när min tid är kommen.
/Carina Melin, jourhem, 27/9-09

Minty
20 augusti 2009

Klicka på bilden för att se fler bilder på Minty

Hona, brunspotted med vitt, enligt veterinär född cirka 2006. Upphittad vid Norrbyskolan, Örebro 080829. Var då jättehungrig och hade ett sår på svansen. Mycket lugn och kontaktsökande.

Minty avled oväntat under narkos, troligen pga att ett blodkärl brustit.

Tessie
25 juli 2009


Hona, blå med lite vitt, semilånghårig. Född runt 21 april 2009. Tam och social. Hittades dumpad i en väska utanför katthemmet tillsammans med sin mamma Desideria och syskonet Hilde.

Tessie omkom i en olycka, hon föll i ett obevakat ögonblick ut från ett fönster på 12:e våningen :(

Tollies
28 juni 2009
(Tyvärr ingen bild)

Social och trevlig hankatt. Svart med några vita strån, troligen född 2007.

Han blev sjuk och hans kropp klarade inte av det.

Fanta
18 juni 2009


Nu har min underbara lilla Fanta somnat in.
Hon hade fått i sig något som inte var bra för henne så hon blev förgiftad.
Fanta var en väldigt speciell katt. Hon kom till mig för 5 år sedan som kattunge. Det första man såg var hennes ögon som var jättestora. Hon undrade nog var hon hade hamnat någonstans, men det tog bara en halvtimme så var hon ute och sprang och utforskade lägenheten.
Fanta var även en liten tuff tjej. Hon har ju fått tampas med 6 stycken hankatter under sina år. Trots att Fanta inte var större än en 8 månaders katt i storlek visade hon upp med hela sin lilla kropp att det inte var någon idé för de andra katterna att bråka med henne.

Vi saknar vår lilla Fanta!

Troligen hade Fanta slickat i sig "Urine Off", så vi varnar för detta!

Rosie
11 juni 2009


Social och trevlig svartvit honkatt född 27 mars 2008.

Rosie fick somna in pga obotlig sjukdom.

Matte, husse och Lille Stig kommer alla sakna dig hemskt mycket då vi haft en underbar tid tillsammans med dig.

Gustaf
28 maj 2009En MYCKET saknad kisse. Adopterad 060602 Avlivad 090528.
Vi fick nästan tre underbara år.
Var så full av liv och hyss. Snäll och sällskaplig och väldigt nyfiken,
skulle alltid vara där vi var.
Lite lat och bortskämd.
Det är så tomt.

Troligen påkörd eller ormbiten. Veterinären inte säker.


Boston
14 april 2009
(Tyvärr ingen bild)

Hane, vit med cremefärgad svans, troligtvis född '05-'06. Lite försiktig. Ägare har avlidit, kommer från Vretstorp.

Fick somna in pga att njurarna slutat fungera.

Tussi
9 mars 2009


Den 15/12-2004 adopterade vi två katter från katthemmet, Tussi och Pelle. Nu har vi tyvärr med stor sorg låtit Tussi få somna in den 9/3-2009 efter att njurarna helt har slutat fungera.

Tussi troligen född 2000
Pelle troligen född 2000-2001

Både Tussi och Pelle har lite osäkra födelseår.

När vi skulle hämta våra adopterade juveler så fick vi vara flera stycken med arbetshandskar för att få in Tussi i kattburen, men när vi kom hem så spann hon så det vibrerade i golvet när hon klev ur buren. Det var med andra ord en total förändrig av Tussi från katthemmet till att få komma ”hem”.

Jag skall väl även nämna att när vi gjorde det första besöket på katthemmet så blev både jag och Pia rivna av Tussi inne i buren när vi försökte att klappa henne. Vi fick höra att hon är ganska ilsk av sig och gillar inte att bli klappad.

Vi kände bara på oss, att kommer vi bara hem så kommer det att ordna sig med Tussi. Och det gjorde det, bättre än vi någonsin vågade hoppas på.


I December 2005 så flyttade vi från Örebro till Degerfors där Tussi och Pelle tillsammans fick lära sig att leva ”lantliv”. Lyckan för Tussi var när hon stolt kom hem, ”från att ha suttit på gärdet i timmar”, med en stor sork och ville visa vad duktig hon varit. Tussi var även med och inspekterade oss i trädgården när vi skulle göra något och hon var inte heller främmande för att ta en promenad på kvällen innan man gick in för att sova. Klättra på stegar för att gömma sig på vinden eller för att kontrollera taket var inte heller något märkvärdigt för Tussi. I lite drygt 4 1/2 år har vi fått vara tillsammans med Tussi och vi har sakta lärt oss känna hennes underbara egenskaper.

Dom sista 3 veckorna började med att Tussi drack oerhört mycket vatten och var oerhört trött. Sedan slutade hon med att komma upp till oss på övervåningen för att sova, ”hon kunde ju inte gå i trapporna”, har vi förstått nu senare .På 3 veckor så tappade hon även ca 1.5 kg i vikt. I det sista så drog hon sig undan mer och mer,” hon har ju aldrig direkt varit en knäkatt men hon ville ändå alltid vara i närheten”, för att till slut vare sig äta eller dricka eller att ens vara i närheten.

Efter att Magnus Andersson på Karlskoga Djurklinik tagit blodprovet så fick vi beskedet att våran flicka har 6ggr så höga värden mot vad som är normalt.
CREA låg på 12,7mg/dl och borde legat på (0,8-2,4).

Vår lilla tjej hade med facit i hand varit sjuk betydligt längre än vad vi hade både förstått och sett några tecken på, men ändå strävat på med sina göromål och sitt underbara sätt att vara.

Det var redan för sent att sätta in vare sig dropp eller ge henne steroider, detta skulle bara skjuta fram resultatet med några eller någon månad och orsaka mer plågande.

Beslutet att låta Tussi få somna in var det svåraste beslut vi någonsin tagit, men det kändes ändå rätt då en älskad familjemedlem inte skall behöva lida.

Nu får vi bevara Tussi i våra minnen med sina galna spratt och våra mysiga klia på magen stunder.

Tack för det fina arbetet ni på katthemmet gör och den glädjen ni skänker till så många familjer.

Med dom varmaste hälsningarna från
Roberth Johansson, Pia Gillberg, Alexandra, Anizette, Pelle, Kaninen Jocke och undulaten Pippi.


Estrella
21 januari 2009


Hona, svartsköldpadda, född 2000. Inkom med sina kattungar Luca Toni, Messi och Fiori. Omplacerades p.g.a. flytt. Kommer från Frövi.

Estrella fick somna in pga skador i buken. Under sina 8 år har hon blivit påkörd flera gånger plus att räven tagit henne. Hon lider inte längre av sina skador, lilla gumman.

Zoie
15 januari 2009


Hona, svartsköldda med mycket vitt. Född ute av skygg mamma cirka 080513. Syskon med Zizou. Kommer från Bånghammar söder om Kopparberg.

Zoie fick somna in pga en leversjukdom.

Vinkla
7 januari 2009

Svartvit hona född i maj 2007. Kommer från Julita.

Jourhemmet hade satt Exspot på sina hundar och Vinkla låg i samma korg som dom och har troligen slickat på ämnet och blev förgiftad.
Varning för detta ämne! Mycket farligt för katter! Exspot är mot loppor, löss och fästingar för hundar.

Kattyz
19 december 2008


Hona, svartsköldpadda, adopterad 2005.

Kattyz fick somna in på grund av att hennes njurar slutat fungera.

Bosica
16 november 2008

Hona, vit, oddeye (ett blått och ett gult öga). Lite försiktig. Ägaren har avlidit. Kommer från Vretstorp.

Avled p.g.a. undernäring och troligen hjärnblödning, och man har även funnit hagel på henne. Hon var troligen en gammal katt.


Filipé
15 september 2008


Hane, svart och vit, född 1998. Väldigt social och kelen. Omhändertagen katt som kom in genom Polisen.

080828: "En härligt nyfiken herre som ääääälskar mat!
Där han kommer ifrån har han inte haft det så bra, vilket märks på honom ibland då han kan vara väldigt stirrig. Han är social och glad, och extremt nyfiken! Han ska helst vara med överallt, och öppnar man en dörr dit han inte får gå in blir det för honom istället en principsak att han ska in dit.
När han vill säga någonting tar han i och jamar med en lite speciell röst; "Häää" låter det!
Han har ett stort behov att hålla koll på vad som händer, och ligger inte gärna och sover i onödan. Älskar att kela - spinner högt och härligt, och att sitta i famnen är mysigt! Han äter dessutom allt, och gärna mycket av det!
Han mår inte så bra på katthemmet, utan behöver få komma hem till någon med mycket kärlek, där det är lugnt. Han måste få ha en kattkompis att umgås och kela med, gärna Linn ifrån katthemmet då de två tytt sig väldigt mycket till varandra. Framförallt Linn verkar behöva ha tryggheten i denna kompis.
Den som adopterar Filipé kommer hur som helst att få en väldigt härlig herre! Lugn och pratig, och bjuder på trevlig stämning. Adopterar man även Linn, så kommer detta par bli oskiljaktigt, ge varma hjärtan vart de än går, och verkligen bjuda på allt som kallas hemtrevligt!" /Josefin, personal

Somnade in pga ålderskrämpor.

Busan
1 september 2008


Svart och vit hona, född 2002

Fick somna in p.g.a. akut leversvikt

Barissa
20 augusti 2008


Hona, svartsköldpadda, enligt veterinären minst 10 år gammal ('08).

Avled av ålder

Leo Lejontass
22 Juli 2008


Hane, svart med vit medaljong, född i november '06.
Avled p.g.a. att njurar och lever slutat fungerat

Tussilago
2008

Klicka på bilden för att se fler bilder på Tussilago

Den 15:e februari 2006 hämtade vi 3 katter, Tussilago, Smirran och Jesper från Örebro Katthem.
Nu har Tussilago lämnat oss, och även om vi bara fick ha henne nästan 2,5 år, så är det väldigt tom efter henne.
Det var njurarna som sviktade, och vid återbesök hos veterinären 30:e juni visade blodprov sämre resultat trots dietfoder och stereoidspruta.
Det kändes rätt att låta henne somna in eftersom hon hade blivit väldigt smal och hade svårt att behålla maten, men det var trots det ett svårt beslut att ta.
Vi är väldigt tacksamma för tiden vi fick ha med Tussilago, Tussi till vardags, en jättemysig och gosig katt som gav oss mycket glädje och många trevliga minnen.
Tack för det fantastiska arbetet ni på Katthemmet gör!!!!

Med vänliga hälsningar Bitten C Lunde

Tyra
19 juni 2008


Saknaden är så stor och det gör så ont. Jag kommer alltid att minnas dig min älskade Tyra, du finns i mitt hjärta, alltid. Du gav mig så mycket
Therese Palm


Mysiga Malte
18 juni 2008


Cremefärgad hane, 8 år. Social och trevlig. Van utekatt.


Kicki
24 mars 2008


Hona, svart och vit semilånghårig, född i början på oktober '07. Social och lekfull. Katt och hundvan. Kommer från Julita.

Trickla
24 februari 2008


Hona, svart och vit, troligen född i början av september '07. Social och lekfull. Kommer från Julita.

Avled p.g.a sjukdom.

Pastill
10 januari 2008


Även om vi inte hade henne länge, så saknar vi henne otroligt mycket den lilla kurrkissen.
Social, inte lekfull men ändå med och kikade och alltid gossugen. Vi har hennes syster Pralin kvar, men Pastill var speciell.

Pia-Maria
16 december 2007


Hona, svartsköldpadda, 2 år gammal. Social och trevlig. Kommer ifrån Örebro.Soysa
7 december 2007

Hona, svart med lite vitt på tåspetsarna bak, född cirka slutet av juni '07. Upphittad vid Blixterboda utanför Frövi.

Avled av lunghinneinflammation som hon fått pga att hon gått ute i kylan utan någonstans att värma sig.
Rupert
2 november 2007
Han fick namnet “Tiger” på Katthemmet.
Han var en av 22 stycken katter som Örebro Katthem lyckades rädda i Oktober 2003; ett vanvårdsfall, i ett hus med över 50 katter, där ingen enda katt hade kastrerats. Hans ålder var ingen riktigt säker på; antagligen var han mellan 9 och 12 år då.
Sex månader senare besökte jag Katthemmet i avsikt att adoptera en äldre katt, eventuellt två stycken.
Jag hade redan tagit hand om en utsvulten liten svart kattunge som var helt förvildad; han kom till min trädgård i utkanten av Mullhyttan och åt mat vi hade ställt ut till fåglarna – strax efter det att jag flyttade in i villan.
”Tiger” var mycket vacker: hans päls hade samma färg som torkade aprikoser, vackert tabby-tecknad i mörkare orange, och han hade fantastiskt långa morrhår. Han var uppenbarligen också en mycket harmonisk katt med ett fint temperament – han var helt enkelt snäll.
Han låg uppe på nättaket av ”buren” – kanske för att komma ifrån alla de andra katterna – och han spann och rullade runt och sträckte på sig. När jag fick veta att han hade varit på Katthemmet i sex månader blev jag mycket förvånad. Hur hade en så fin katt kunnat undgå att bli vald? En annan kvinna var där, och hon var också intresserad av ”Tiger”. Hon sa, att hon funderade på att adoptera honom, men hon var inte riktigt säker. Då tänkte jag, ”det är bäst att jag slår till; en så fin och snäll katt hittar man inte så ofta”.

Ett par dagar senare hämtade jag hem honom. Jag gav honom namnet Rupert, efter en engelsk barnboksnalle som är gul. Han flyttade in utan några som helst besvär, och han var hemskt snäll mot lilla Pascal (som inte hade fått det namnet ännu). Lite över fem veckor senare flyttade Rufus (arbetsnamn ”Bamse”) hem till oss; även han kom från Katthemmet. Nu hade jag en liten ”familj” bestående av tre hankatter, men det var aldrig några problem, slagsmål, eller kivande.
Rupert verkade betrakta Rufus som sin storebror (Rufus var också äldst) och de var nästan alltid tillsammans. De brukade sitta på farstukvisten, på var sin sida, som ett par heraldiska lejon. Många som gick förbi kommenterade denna vackra tablå. Om Rufus gav sig ut på en liten promenad så dröjde det inte länge förrän Rupert kom springande efter: ”Vänta på mig!” Inomhus låg de ofta på min säng, alla tre, i en enda röra av päls, svansar och tassar. Hemskt rart!

Rupert var mycket känslig, mer än de flesta katter; han visste omedelbart när jag var på dåligt humör, eller arg. En av hans förtjusande små egenheter var att han liksom ”kvittrade” eller ”skorrade” på ett alldeles speciellt sätt. Jag har haft många katter, men aldrig någon annan som ”pratade” på just det sättet; det var ett alldeles speciellt ljud som han gav ifrån sig när han mådde särskilt bra, i samband med att han spann.
När jag var sjuk och låg i sängen kom Rupert alltid och lade sig tätt tryckt intill mig, och sedan låg han där i timmar och höll mig sällskap.

En gång när jag kom hem efter ett par veckors bortavaro så satt inte Rupert på förstukvisten som han brukade göra (de hade en kattlucka). Jag ropade hans namn, och gick runt huset, och då kom Rupert springande i sporrsträck, med svansen rakt ut, och han jamade högt, och ”pratade” väldigt. Det lät faktiskt som om han grälade på mig; kanske tyckte han att jag hade varit borta alldeles för länge. (Naturligtvis hade jag en ”kattvakt” som kom varje dag, men det blev nog lite ensamt för katterna ändå. De var ju vana att ha mig hemma för det mesta.

Rupert fick leva hos mig, ute på landet, i en lugn och idyllisk miljö, i 3 år och lite över sex månader. Han led av njurfel, och sista sommaren var han inte så aktiv längre. Han började dra sig undan, och när kylan kom låg han mest under ett av elementen. Han åt mindre och mindre, och han började magra. Till slut så började han få ett speciellt trött och ”hängigt” uttryck ibland, och jag visste att det var dags att fatta det svåraste beslutet.

Han fick sluta sitt liv hos Karin Simonsson, den andra November 2007. Jag var med honom och höll i honom. Det gick mycket fort. Ena sekunden så fanns Rupert där, och nästa sekund så fanns det inte längre någon Rupert. Jag viskade ”Wait for me, I won't be long!” – jag sa exakt samma ord till Rufus när vi blev tvungna att skiljas hos veterinären.

Tyvärr så drar sig många, av olika anledningar, för att adoptera en medelålders, eller äldre, katt. En del vill ha en kattunge för att de inte vill gå miste om denna ”gulliga” fas av kattens liv, medan en del anser att det är lättare att ”träna”, eller ”uppfostra”, en ung katt. Andra är rädda för att en äldre katt kommer att behöva besöka veterinären ofta med olika krämpor, och de oroar sig också för de utgifter detta skulle resultera i.
Somliga vill inte adoptera en seniorkatt därför att de inte vill fästa sig vid ett djur som kanske inte kommer att leva så många år, och som de kommer att tvingas ”ta farväl av” ganska snart. Det finns dock aldrig några garantier för hur länge en katt kommer att leva.
En ung katt kan också bli svårt sjuk, eller den kan bli påkörd av en bil. Visst är kattungar förtjusande, men äldre katter har karaktär och lustiga små egenheter de också, och de är faktiskt bättre sällskap än en kattunge.

Jag vill uppmana fler att ge en äldre katt ett hem – även att ta en chans och ge en ”skyggis” ett hem!

Anna - Ruperts matte
Minna
14 oktober 2007


Hona, vit med svarta fläckar, långhårig, cirka 3 år gammal. Tam och social. Upphittad i Björkhaga. Har troligen gått ute ett bra tag, då hon var mycket tovig.

Fick somna in pga att njurarna var slut.
Zack
24 september 2007


Föddes i verksamheten av mamma Sigrid i juni 2005

Måste tyvärr meddela att Zack som vi adopterade från er den 25 september 2005 tyvärr har somnat in p.g.a sjukdom .
Han fick diagnosen Autoimmun hemolytisk anemi av veterinären och det gick väldigt fort från det att han blev akut svårt sjuk det tog bara några timmar.
Vi var med honom på slutet och han fick ett, fint stilla och värdigt avslut.
Han fick med sig sin favoritleksak en röd totalt söndertuggad leksaksmus när vi begravde honom.
Hälsningar Matte Suzanne med familj och pälsklingar

Bild 1 & 2: Här hittade han sitt plats högst upp i nya kattmöbeln och på nedanstående bild busar han med sin "lillasyster" Maya, som kom till oss 12 v gammal i juni 2006,
han var en mycket snäll och tålig "storebror" till henne.
Bild 3: Här ligger de 3 musketörerna dvs. Zack med sina bästa kompisar Quirky, också från Örebro Katthem adopterad i slutet av augusti 2005 och lilla bus Maya.Mamsen
27 augusti 2007


Jag vill berätta att Mamsen från Kåvi har fått somna in i sommar.
Det började med att vi hittade henne liggande ute. Hon kunde inte gå och huvudet var på sned. Hon förbättrades lite men ramlade så fort hon försökte gå och blev då stående i stället och vinglade. Huvudet lyckades hon inte hålla rakt alls. Veterinärens bedömning var att hon fått en tumör i huvudet och att det bästa för henne var att låta henne somna.
Mamsen kom till mig i januari år 2003. Hon var 2-3 år gammal, tovig, skygg och kraftigt överviktig. De tre första månaderna låg hon bara under soffan och kom endast fram på natten då hon åt och gick på lådan. Allt eftersom byggdes ett förtroende upp och de sista åren har hon varit en otroligt kelig och mysig katt som älskade att ligga på soffan och mysa. Antagligen som ett men från sitt tidigare liv fick vi alltid hålla hård koll på maten då hon inte hade något stopp när det gällde mat. Hon åt till och med upp hundens stora torrfoderkulor om vi lämnade det framme.
De två sista åren fick hon testa på livet på landet. Det började med korta turer ut på trappan som sedan blev längre och längre. Till slut kunde hon vara ute flera timmar och gå ganska långt bort i skogen. Vintertid ville hon dock mest vara inne och gick max ett varv runt huset medan hon sommartid gärna låg i hammocken och spejade över sina ägor. Hon blev även en mycket duktig råttjägare och har burit hem åtskilliga möss.
Det är med stor saknad jag skriver detta men jag är otroligt glad att jag fick ta hand om Mamsen och uppleva hur hon förändrades från en skygg, tovig och fet katt till en tillgiven och välmående katt som njöt av livet.
Att se denna katt som bara låg under soffan komma springande i full karriär över ängarna är ett varmt minne som jag alltid kommer att bära med mig.
Med vänliga hälsningar
Jenni NiskaDixa
25 augusti 2007


Hona, svartsköldpaddstabby med lite vitt, född cirka 070611. Född ute av skygg mamma i Ställdalen, norr om Kopparberg.

Avled pga av efterverkningar av vaccinet.


Belina
24 augusti 2007


Svart hona, född 070517. Född i jourhemmet av honan Frigga. Syskon med Dizzy och Jamesson.

Avled pga svåra neurologiska besvär som inte gick att göra någon åt.


Minnie
9 augusti 2007


Hona, svartsilversköldpaddspotted född cirka 070517. Född ute av skygg mamma. Syskon med Lia och Mark. Kommer från Bånghammar, söder om Kopparberg.

Avled pga efterverkningar av vaccinet.


Mark
3 augusti 2007


Hane, creme och vit född cirka 070517. Född ute av skygg mamma. Syskon med Lia och Minnie. Kommer från Bånghammar, söder om Kopparberg.

Avled pga efterverkningar av vaccinet.Gerda
2 augusti 2007


Hona, rödtigré med mycket vitt född 070513. Född ute av skygg mamma. Kommer från Bånghammar, söder om Kopparberg.

Avled pga efterverkningar av vaccinet.Mirella
2 augusti 2007


Hona, blåsköldpadda med vitt född 070513. Född ute av skygg mamma. Kommer från Bånghammar, söder om Kopparberg.

Avled av efterverkningar av vaccinetKolan
2004 -1 augusti 2007


Vit och röd hane, van innekatt. Social och trevlig.

Avled pga sjukdom


Stella
30 juli 2007


Bruntigré med mycket vitt, kraftig katt som liknar brittisk korthår eller exotic med kort, tät päls. Mor till Zaima och Stina. Har bott ute i Norrby, Örebro.

"Låt mig berätta en historia om en envis liten dam.
För några år sedan skulle vi hämta två kattungar från ett jourhem i Örebro. Vi kom in till en fullständigt protest-nerpissad lägenhet och hämtade Stina och Zaima,
mamman Stella flyttades senare till en tjej här i Karlskoga. Ungarna blev adopterade och efter ett tag skulle hon som tagit hand om Stella flytta och kunde inte ha kvar henne.
Då kom Stella till oss.
Nu gick hon i alla fall på lådan och efter mycket om och men så lyckades vi komma till det stadiet att hon åtminstone inte var rädd för oss.
Sen kom vintern och då lyckades hon smita, vi fångade henne i fälla efter cirka 2 månader och nu var hon återigen rädd för oss. Hon behövde till veterinären pga ett fult bitsår och efter besöket behövde jag till vårdcentralen även jag pga bitsår. (Visste ni att man kan få blånagel av en katt som hugger, fast man har handskar?)
Det var väl lite efter detta som vi bestämde oss för att ingen annan kommer vilja ha henne, så vi tingade Stella. Så kom nästa vinter och tro det eller ej men hon lyckades smita ut igen, nu tog det lite längre tid innan vi lyckades fånga henne. Det visade sig i efterhand att hon var hos ett par som bor en bit bort och åt brödbitar de kastade ut till fåglarna, snacka om hungrig. Till slut lyckades vi lokalisera henne och hon höll till vid en nedlagd förskola en bit härifrån. Det tog en vecka innan hon gick i fällan.
Sedan dess var hon här hos oss och blev efterhand mindre och mindre skygg, men alltid reserverad. En av våra hankatter blev efter en tid hennes stora kärlek och ibland när hon låg bredvid honom kunde man lura henne och få klappa henne lite. Den senaste vintern spenderades inomhus, men från i våras började hon gå ut i inhägnaden på baksidan. Stella kunde aldrig lära sig att gå genom kattluckan i källaren utan behövde få komma ut och in genom vardagsrumsfönstret.
Nu var förhållandet mellan oss så pass bra att vi nog kunde ta och vaccinera och kastrera henne och det gick ju bra, inga bitsår, men det tog flera veckor innan hon litade på oss igen. Tratten fick tas av med först ett överraskningsklipp av halsbandet med sax och sedan togs själva tratten av (under soffan, fräsande) med en skräpplocktång.
Nu i sommar har hon mojjat ut i solen så fort den varit tillgänglig. Nu i den gångna helgen observerade vi att hon nog inte mådde riktigt bra och fick tid hos veterinären idag, tisdag. Jag lyckades inte fånga henne på första försöket, utan hon stack upp på övervåningen innan jag fick tag i henne. Den stressen, hennes sjukdom och ålder blev för mycket.
Nu finns här ingen katt som måste bli insläppt genom fönstret längre...
Sov så gott älskade Stella." //ANDERSLia
28 juli 2007


Hona, blå och vit född cirka 070517. Född ute av skygg mamma. Kom från Bånghammar, söder om Kopparberg.

Avled av okänd orsak


Henk
28 juli 2007


Hane, brunspotted och vit född 070513. Född ute av skygg mamma. Kommer från Bånghammar, söder om Kopparberg.

Avled av efterverkningar av vaccinet.


Mabelle
27 juli 2007


Hona, bruntabby och vit, långhårig, cirka 2 år gammal. Kom från Ställdalen norr om Kopparberg.

Avled av okänd orsak i sömnen.


Sigrid
21 juli 2007
Avled pga olycka.

"Hon var den finaste katt som någonsin funnits och jag saknar och älskar henne så otroligt mycket. Jag är så ledsen, hon fattas mig…"Sir Nisse
7 juni 2007


Avled pga tumörer i bröstkorg och buk.

"Vi vill bara meddela att sir nisse inte finns med oss längre utan igår stilla fick somna in i sin familjs närvaro.
Våran älskling hade flera elakartade tumörer i bland annat bröstkorg och buk vilket ledde till att han inte kunde gå på toaletten.
Han är sörjd och saknad och tårarna faller än och kommer fortsätta göra. Han var en helt underbar och speciell kisse som vi älskade enormt mycket.
Han var en fin kisse som alltid ville busa och gosa, alltid kom och pratade och kelade i sängen, i soffan, i köket, vid maten ja han var helt underbar.
Vi kommer ihåg hur brukade kika ut genom postnedkastet när man kom hem, hur han brukade ligga under våra täcken om nätterna och sova, hur han med sina hjulbenta framben alltid kom springande och var glad, hur han älskade att sitta i cykelkorgen och cykla ja minnen är många och ljust bevarade.
Han hade ett stort hjärta som han öppnade för oss under denna allt för korta tid vi fick med honom. Saknaden är enorm och tomrummet efter våran älskade nisse minst lika stor.
Vi hoppas att han får det bättre där han är nu, att hans sista tid i livet har varit bra och att han känt sig älskad för det var han.
Våra hjärtan är krossade, Isabella och Pelle"Grolle
30 maj 2007


Röd och vit hane, 5 år. Mycket kelig. Lugn och snäll kille som älskar andra katter. Skulle trivas både som inne- och utekatt, gärna i ett lugnt hem. Ägare har avlidit. Kommer från Kopparberg.

Avled pga att njurarna slutade fungera.
Bizze
29 maj 2007


Hane, vit och rödtigré, 5,5 år gammal (född 2001). Social och trevlig. Van innekatt. Kommer från samma hem som Bojan. Omplaceras p.g.a. flytt tillsammans med allergisk person. Kommer från Örebro.

Fick somna in pga obotliga njurproblem.


Ziddan
24 maj 2007


Ungkatt som kommer ifrån Ställdalen norr om Kopparberg. Blyg och rädd. Omplaceras p.g.a. flytt till äldreboende. Hon hade en kraftig infektion i hela underkäken och troligen var det cancer.


Mocca
15 maj 2007


Svartsköldpadda, född ute av skygg mamma i närheten av Almby kyrka

Avled pga sjukdomNissen
4 april 2007


Kattunge, från Avesta.

Avled pga medfött njurfel.
Tamara
22 Januari 2007


Kom till oss i februari 2006 pga att ägaren fått astma. En otroligt söt och go' flicka som gillar att leka och gosa. Kryper gärna upp i famnen och stångas.
Tycker mycket om barn.
Fick nytt hem i oktober 2006

"En helt underbar katt som fick vara en del av vårat liv i ca tre månader/Anna, nya ägaren"

Avled pga att njurarna slutade fungera.Elvin
31 december 2006


Kattunge, hane. Svart och vit. Född i september -06. Dorinda är mamma till Elvin. Inkom till oss genom Polisen, så vi vet ej kattens bakgrund.

Avled pga att levern blev utslagen


Mamsell Boda
19 nov 2006


Inkom med sina kattungar Boda Nova och Boda Girl. Kommer från Spannarboda utanför Lindesberg.

Avled av okänd orsak


Carmenzita
15 nov 2006


Svart och vit, hona, cirka 4 veckor. Född ute under ett garage i Ställberg norr om Kopparberg.

Avled av okänd orsak


Totte
27 okt 2006


Den älskade katten hade ett jättebra kattliv de dryga tre åren han levde med oss men vi kommer sakna honom ofantligt mycket.//Helen

Avled pga sjukdom


Fritte
23 okt 2006


Rödtabby med vitt, lite lurvig, 11 år (juni '05).

Avled pga sjukdom


Yvette
8 okt 2006


Född ute av skygg mamma. Kommer från Bånghammar söder om Kopparberg.

Avled av okänd orsak


Boda Nova
7 okt 2006


Född ute i en bod av Mamsell Boda i Spannarboda utanför Lindesberg. Syster till Boda Girl.

Avled av okänd anledning


3 små kattungar


Födda ute under ett garage i Ställberg norr om Kopparberg.

(Tyvärr inget foto)
Avled av okänd anledning


Irma
3 okt 2006


Hittekatt (ca 3 år 2005)

Insjuknade i kattleukemi


Boda Girl
1 okt 2006


Född ute i en bod av Mamsell Boda i Spannarboda utanför Lindesberg. Syster till Boda Nova.

Avled av okänd orsakTrix
22 sept 2006
(Tyvärr inget foto)


Föddes ute av tam mamma och var lite försiktig. Kom ifrån Hardemo utanför Kumla. Var syster till Spex.

Avled av efterverkningarna av vaccinet trots att veterinären gjorde allt för att rädda henne.

Spex
22 sept 2006
(Tyvärr inget foto)


Föddes ute av tam mamma och var lite försiktig. Kom ifrån Hardemo utanför Kumla. Var syster till Trix.

Avled av efterverkningarna av vaccinet trots att veterinären gjorde allt för att rädda henne.
Duff
18 sept 2006


Upphittad vid Saxå golfbana mellan Hällefors och Filipstad.

Avled av okänd orsak


Lurvtuss
16 sept 2006


Föddes ute i en bod av en skygg mamma. Kom från Västra Löa söder om Kopparberg.

Avled av okänd orsak


Matti
9 sept 2006


Född ute 060601 av tam mamma i Mullhyttan

Lämnade oss alldeles för tidigt av okänd orsak


Knas
4 april 2006


En av de avlivningshotade katterna som satt på kattpensionatet. Svart hane med vita prickar.

Fick somna in pga sjukdom


Kurre
6 mars 2006


Hane som är född 1997 och pappa till Hans. Helvit med gula ögon. Hörande. Stor och tung katt, 7-8 kg. Social och tillgiven. Van innekatt. Kommer från Lindesberg. Inkom till jourhem 060111.

Orsak oklart.
Gode Viking
7 Februari 2006


Inkom först till jourhem 050723, 12 v. gammal. Blev adopterad i oktober 2005

Fick somna in pga sjukdom.
Magne Viking
30 januari 2006
Bruntigréhane med vitt. Född i början på juli '05.

Fick somna in pga obotligt virus.
Fia
12 januari 2006


Svartvit liten hona ca 6 år gammal. Fia kommer från Stockholm där hon varit innekatt

"En kväll för drygt två år sedan fick jag ett plötsligt samtal från Örebro Katthem där de frågade om jag kunde vara jourhem åt en katt. Bara några timmar senare, så trampar det in en livrädd och skygg Fia med tufsig päls.
I flera veckor placerade hon sig bakom gardinen i ett rum och orkade inte göra annat än att fräsa och morra. Oftast samtidigt. Med dessa oroliga resultat så var jag väldigt skeptisk till att kunna ha henne kvar. Men jag ville inte ge upp riktigt än.
Sedan närmade hon sig mig med små framsteg, och det var då jag blev helt såld. En så unik, varmhjärtad och intellektuell katt hon var. Fia var en tillbakadragen själ. Hon tordes inte närma sig främlingar, hon satte gränser om en katt kom för nära. (Detta trodde jag var ett personlighetsdrag, men nu i efterhand förstod jag varför hon behövde försvara sig. Hon var så svag) Det var endast med mig som hon kunde vara sig själv fullt ut; energisk, busig, förstående och fantastisk.
Det har gått en månad nu, sedan jag fick se hennes varma ögon eller lyssna till hennes alldeles speciella pip-jam. Fias kropp må ha varit svag, men någon mer viljestark katt har jag aldrig skådat."

// Anna, Fia´s jourhem

Fick somna in pga lever och njursvikt.
Augusta
Januari 2006


Bruntigréhona. Tam och verkar ha haft ett hem för ett tag sedan. Varit hemlös i 2 år och bott i en vedbod hos ett äldre par i Rockhammar.

Fick somna in pga sjukdom i levern.
Babyface
11 januari 2006


Ca 8 veckor när han inkom (050726). Kommer från norra Billinge där han bott hos en gammal man som togs in på sjukhus och ej kommer hem igen.

Fick somna in p.g.a. medfödd sjukdom
Ralle
22 december 2005


Levt tillsammans med ett 40-tal katter i Huddinge Centrum, Stockholm och farit mycket illa. Inkom till jourhem 30/10-05.Tyke
25 november 2005


Tyke har tyvärr avlidit efter en kort tid i sitt nya hem p.g.a. ålder.
Morrisa
18 november 2005


Morrisa har fått somna in p.g.a. sjukdom efter drygt 1 år i sitt nya hem.
(Läs mer om Morrisa)
Joker
31 oktober 2005
(Tyvärr inget foto)


Bror till Texas, Attila, Elektra och Amber. Kommer från Odensbacken. Inkom till jourhem 29/10 då ca 8 veckor gammal.

Avled av okänd anledning i sitt jourhem.Riki
30 augusti 2005


Född 050518. Unge till Gullan, kullsyskon med Indragirl, Shivaka och Frejalika.

Fick somna in p.g.a. sjukdomLady
20 maj 2005
(Tyvärr ingen bild)

15 år gammal. Omplaceras pga ägares flytt utomlands. Inkom till jourhem 27/2 '05.

Fick somna i p.g.a ålderskrämpor.Bamse, numera Rufus
17 maj 2005


Hittekatt från Varberga, Örebro, där han blivit illa behandlad av de boende.

Fick somna in p.g.a ålderskrämpor efter ca ett år i sitt nya hem.

11 juli 2005: "Rufus (fd Bamse) kom till mig den 1 juni 2004. Han var en gammal katt på, ca 15-16 år, kanske äldre. På Örebro Katthem fick han namnet Bamse pga sin exceptionella storlek. Namnet Rufus fick han av mig pga sin mycket ovanliga pälsfärg: djupt röd-orange, nästan rävröd (Rufus betyder "han den röde"). Han hade ofta en djupt mänsklig blick i sina vackra, ljust blågröna ögon; en intelligens lyste i hans blick.

Knappt ett solår fick Rufus leva hos mig. Jag fattade det svåra beslutet, efter konsultation med veterinären Karin Simonsson, att låta Rufus få somna in. Detta var den 17 maj. Han var inte ensam, jag höll i honom hela tiden.

Rupert sörjer sin kattkamrat; han vet inte riktigt vad han ska ta sig till utan Rufus. Själv sörjer jag också, jag saknar min "gammelkisse" mycket. Nu ligger hans stackars gamla kropp under en vacker rosenbuske i min trädgård. Den allra första knoppen kommer snart att slå ut."

Anna Victorin
Baileys
6 april 2005


ca 6 månader gammal (3/12 -04), född ute och kullsyskon med Tequila, Bells och Shivas.

Fick somna in p.g.a sjukdom
Rembrandt
13 mars 2005


Rembrandt var en av de avlivningshotade katterna som satt på kattpensionatet. Inkom till jourhem 23/10 -04.

Fick somna in p.g.a. kronisk öroninflammation som ej gick att bota.
Velvet
21 februari 2005


Runt 6 månader gammal februari -05. Kom tillsammans med Vide som hon tidigare bott ihop med. Omplacerades p.g.a allergi.

Fick somna in efter en tids sjukdom.
Ramirez
12 februari 2005


Kullsyskon med Twiggy, Angus, Bob och Jordie
Fick somna in på veterinärens inrådan då han plågades svårt av allergi som inte lät sig behandlas.
Tuttie
9 januari 2005


Hittades i dåligt skick i Lundby, Örebro. Förmodligen en mycket gammal kisse.

Fick somna in och slippa sina krämpor på veterinärens inrådan.
Freja
13 december 2004

Har gått hemlös i 1,5 år och blivit matad. Kan vara c.a 2-3 år gammal. Mamma till Lilletass, Rackartuss och Clemens.
Fick somna in p.g.a. en förmodad hjärnblödning eller epilepsi.
Spiros
10 november 2004


Hittades i Fjugesta. Bror till Shandy.
Fick somna in p.g.a. svår infektion i kroppen, dåliga blodvärden m.m.
Lille Puh
1 november 2004


Hittekattunge från Almby Kyrka i Örebro. Hittades i en väska tillsammans med sina syskon när han bara var runt 2 veckor.

Fick somna in p.g.a. medfödd missbildning.
Rut
19 oktober 2004
(Tyvärr inget foto)

Gråtigré hona, upphittad på landet.
Fick somna in då hennes gamla kropp inte längre orkade med den misär hon tvingats leva i.
Lizzy
23 september 2004


Född runt 031102. Akut intagen på grund av svår astma.
Fick somna in efter en kort tid i sitt nya hem p.g.a. sjukdom.
Wille
20 augusti 2004
Född runt 031102. Akut intagen på grund av svår astma.

Fick somna in efter en kort tid i sitt nya hem p.g.a. sjukdom.
Missan
9 augusti 2004


Missan drabbades av n tumör i halsen och kronisk leversjukdom och gick inte att bota.
Piff
5 augusti 2004


Hittekattunge från Almby Kyrka i Örebro. Hittades i en väska tillsammans med sina syskon när han bara var runt 2 veckor.


Avled p.g.a. den hemska neglekten i början av hans korta liv. Kullsyskon med Puff (se nedan)
Kensington
Juli 2004


Kensington har fått somna in efter en tid i sitt nya hem då hans lever inte längre orkade med.

Puff
26 juli 2004


Hittekattunge från Almby Kyrka i Örebro. Hittades i en väska tillsammans med sina syskon när han bara var runt 2 veckor.

Avled p.g.a. denna vanvård. Kullsyskon med Piff (se ovan)
Josse
17 juli 2004


Lille Josse orkade tyvärr inte kämpa längre och avled p.g.a. brist på omvårdnad i början av sitt liv.
Majsan
Fick somna in 9 juli 2004


Majsan fick somna in p.g.a. en leversjukdom.

Majsan var mor till Pixel, Dot och Zorro. De omhändertogs i en lägenhet i Markbacken, Örebro.
Pavlona
Juli 2004


Pavlona fick somna in p.g.a en svår benskada hon haft en längre tid.
Silver
8 juni 2004
Silver var unge till Madam, men togs om hand av surrugat-mamman Billie, på bilder ligger hon mellan framtassarna på Billie.Silver fick somna in p.g.a. gomspalt, en missbildning vid födseln, som gjorde att hon ej kunde dia.Rystas kattunge
15 maj 2004

Mario
10 maj 2004


Mario var gammal (över 18 år) och mycket sjuk och hans kropp orkade till slut inte mer. En njure hade gett upp och han led av en hudsjukdom.Mischa
7 maj 2004


Fick somna in p.g.a. sjukdomSmulan
Påsken 2004


Avled p.g.a sjukdomHeidi
17 januari 2004


December 2003. Avled p.g.a sjukdomStina
December 2003


Avled p.g.a sjukdomHane i Åsbro kattkoloni


Omkom i september 2003Rut


Avled september 2003 i sitt nya hemLeia


Somnade in p.g.a. tidigare vanvård
Kickan


Somnade in hösten 2003 p.g.a tidigare vanvård
Divas femte kattunge


Avled hösten 2003. (Ingen bild)Tuva


Avled hösten 2003. (Ingen bild)Alice
11/8 2002 - 19/6 2003Somnade in p.g.a. sjukdom efter en tid i sitt nya hem

Randy


Somnade in 2003 p.g.a. sjukdom
Vänligen meddela oss ifall någon av katterna som adopterats avlider