Det finns flera sätt att stöda oss på

Adoptera en katt
När du adopterar en katt från oss har vi möjlighet att ta in en ny katt. Du räddar alltså inte bara den katt du adopterar ­ du hjälper även en hemlös katt att få komma in i verksamheten! Läs mer om hur du adopterar katt från oss här

Ekonomiskt
Örebro Katthem är en ideell förening med stora utgifter i veterinärvård, kattmat och kattsand, hyra av lokal m.m. Vi tar tacksamt emot bidrag! Pg: 28 88 67-5, Swish: 123 082 21 55
Den som vill skriva testamente till förmån för katthemmet hittar blankett HÄR.


Bli volontär!
Vill du ha någon sysselsättning på din fritid så har Örebro Katthem drygt 30 katter som väldigt gärna vill ha sällskap och omvårdnad! Vi har ont om volontärer och behöver ha mer arbetskraft. En perfekt sysselsättning för dig som älskar katter och lärorikt för dig som vill lära dig mer om beteende, hälsa, skötsel och skygga katter. Klicka HÄR för att läsa mer och anmäla dig!

Skänk saker
Vill du skänka kattmatsskålar, kattmat, kattsand, koppel och selar, klätterställningar, p-piller och dylikt? Vi tar tacksamt emot allt! Lämna det på katthemmet när vi har öppet eller ring/maila så ordnar vi hämtning!"

Bli jourhem
För att kunna hjälpa fler katter undan avlivning, vanvård och svält behöver vi fler jourhem. Att vara jourhem betyder att du tar hand om en katt som om den vore din egen tills det finns plats på katthemmet eller den har adopterats. Det kan gälla såväl tama som skygga katter i alla åldrar och bakgrunder. Läs mer om att bli jourhem här

Bli medlem
Att bli medlem i Örebro Katthem kostar 200 kr för huvudmedlem, 50 kr per övrig familjemedlem och 25 kr per husdjur. Medlemskapet gäller för 1 kalenderår i taget. Betalar du efter 1 november gäller medlemskapet även påföljande år. Betala in medlemsavgiften på vårt postgirokonto: 28 88 67-5 eller Swish-konto: 123 082 21 55 och märk insättningen med "medlemsavgift". Glöm inte att skriva ditt namn, adress och gärna mailadress. Om du inte får plats med informationen på avin, skicka ett kompletterande mail till vår kassör.

Försäkra din katt
Ska du försäkra din katt? Om du tecknar försäkringen via vårt ombud på Agria och uppger att du vill stödja Örebro Katthem så får vi en viss provision. Marina Walström: marina.walstrom@ombud.agria.se, 073-33 10 709/021-35 74 35 (tillgänglig alla dagar kl 09-21). Katten behöver inte vara adopterad från oss!

Hjälp oss aktivt
Har du tid över och vill hjälpa till med arbetet blir vi mycket tacksamma! Det behövs alltid hjälp och vi är öppna för alla idéer. Arbetsområden kan t ex vara att arbeta på katthemmet, hjälpa till med medlemstidningen, hjälpa oss att uppdatera hemsidan, fotografera katter till hemsidan, sätta upp reklamlappar om katter som söker nya hem, köra katter till veterinären, finnas i bilpoolen och köra katter till jourhem eller nya hem inom Örebro eller till andra städer.
När du hjälper oss aktivt förbinder du dig inte att ansvara för ditt arbetsområde i all evighet ­ du gör så mycket du känner att du orkar och hinner.

Tipsa gärna dina vänner och bekanta om våra katter! Sprid gärna vår hemsidesadress på internet ­ ju fler ställen vi syns på desto större chans att katterna snabbt hittar Hem…Ingen kan göra allt,
men alla kan göra något!


Kontakta oss!