Loa-Loa på katthemmetAtt adoptera från oss


Adoptionspriser:
Katter upp till 10 år: 1.200 kr
Två katter vid samtidig adoption: 2.200 kr
Katter 10 år eller äldre: 1000 kr

• Vuxna katter är grundvaccinerade två gånger mot kattpest och kattsnuva, kastrerade och ID-märkta.

• Kattungar är grundvaccinerade två gånger mot kattpest och kattsnuva. Örebro Katthem bekostar dessutom kastrering och ID-märkning förutsatt att det utförs så snart katten blir könsmogen, senast det datum katten fyller tio månader (gäller både honor och hanar). En veterinärrekvisition som gäller hos en viss veterinär följer med adoptionsavtalet.

• Katterna över 10 år har genomgått en seniorkoll.

• Näst intill alla våra katter är försäkrade i Agria, med eller utan reservationer.

Om du vill adoptera en katt, ta kontakt med kontaktperson/katthemmet om att få komma på besök. Vi hjälper dig att finna rätt katt som passar dig och din vardag. Bestämmer du dig för att adoptera katten gör du en överenskommelse med kontaktpersonen alt. fyller i vår adoptionsansökan på katthemmet. Detta för att bestämma om du verkar vara det rätta hemmet för katten. När du blivit godkänd som adoptivhem sätter du in adoptionsavgiften på vårt postgirokonto; 288867-5, Swishkonto; 123 082 215 5 eller i undantagsfall betalar kontant. Köpeavtal skrivs när katten hämtas och detta avtal gäller även som kvitto.

När katten är leveransklar (färdigvaccinerad, avmaskad och ID-märkt, samt kastrerad om katten är könsmogen) hämtas den när det passar bäst enligt överenskommelse mellan nya ägaren och ansvarig för katten.

Innan dess, passa på att fundera över om det verkligen är den katten du vill tillbringa 15-20 år med framöver. Om du ångrar dig är det bara att ringa och säga det, en adoptionsansökan är ej bindande. Det är dock viktigt för oss att snarast få veta om du ångrat dig.

Förbered också hemmet: Köp kattlåda, kattmat och annat som katten behöver när den kommer till sitt nya hem. Planera också bostaden lite, ta ned ömtåliga prydnader i fönstren till att börja med så att katten inte har ner dem. Det gäller framför allt busiga kattungar men även större katter kan vara klumpiga under upptäcktsfärden i det nya hemmet. Snickra gärna upp någon hylla för katten att klättra på om du bor litet, en liten lägenhet blir större för katten om man bygger på höjden! Tänk även på att vissa blommor är giftiga för katter.

Du är välkommen att kontakta oss på Örebro Katthem om du undrar över något om katten eller något annat.

Vi vill naturligtvis höra ifrån er om hur det går för katten i det nya hemmet, skicka gärna en hälsning till hemsidan med foton och information via mail till hej@orebrokatthem.com, i vår gästbok på hemsidan eller i vår Facebookgrupp. Det är ju alltid glädjande att få veta att katten fått det bra!

Har du några frågor?
Kontakta oss på e-post info@orebrokatthem.com eller telefon kvällstid Christina: 0580-125 69.

Bor du inte i Örebro län?
Kanske ett katthem eller jourhem i dina trakter skulle passa bättre.
Här finns en lista på övriga katthem i Sverige.