Emmy och Nelly är Veckans Jourkatter v.36!Emmy och Nelly är ett härligt syskonpar, de är två okomplicerade och supersnälla tjejer som trivs otroligt bra tillsammans. Allt har gått klanderfritt hemma hos mig och mina andra katter. Nelly och Emmy blev snabbt kompisar med de övriga fyrbenta, inte minsta fräs eller morr! De tycker det är jättekul att leka och busa, både med varandra när det vankas tokbrottning på hallmattan samt med sina leksaker. De är väldigt nyfikna och älskar att busa i badrummet, det är ju bara sååå spännande med rinnande vatten och vattnet i badkaret smakar ju alltid bäst! Även om de gärna leker även med de andra kissarna så söker de alltid upp varandra till slut och somnar i en hög tätt inslingrade i varandra. De ligger ofta och ”kramas” och tvättar varandras kroppar samtidigt, det är hur sött som helst. När de ligger så tätt tillsammans är det nästan omöjligt att se var den ena katten börjar och var den andra slutar ha ha, det enda som avslöjar att de är två är Emmys vita partier ;-). Innan jag lärt känna tjejerna ordentligt såg jag Nelly som den självklara lillasystern, som härmade allt Emmy gjorde fast hon alltid var steget efter... Men oj så fel jag hade! Saken är den att Emmy alltid gör allting utan att tänka efter före, så som att hoppa i badkaret utan att först se att det finns vatten i, hoppa upp på toalettstolen fast locket inte är nedfällt, klättra upp i klätterställningen ända upp till taket utan att först fundera ut hur sjutton hon ska kunna ta sig ned osv osv... Nelly däremot brukar jag säga är lite smartare ;-). Hon kollar och tänker FÖRST och SEDAN tar hon steget!

Emmy ÄLSKAR fleeceplädarna i soffan! Hon står och mjölktrampar med krum rygg i flera minuter och sedan lägger hon sig tillrätta och sover länge och djupt. Båda kissarna tycker om att gosa och sova i sängen. En annan favorit hos dem båda är fårskinnsfällen i fåtöljen, där kan de sova hur länge som helst. De har stor aptit och förtjänar en massa godsaker, de älskar både sina torrisar (framförallt Bilanx om de själva får välja) och blötmat. All sorts kattgodis faller tjejerna i smaken och det bästa är ju att få smaka på det jourmatte äter.


Nelly är mitt morgongos ;-). Hennes höjdpunkt på dagen är nämligen när jag går upp och ska göra mig iordning. Hon följer mig då som en hund och jamar och frågar ut mig om 100 saker. Hon väntar med spänning på att jag ska äta upp yoghurten.. Hon vet att hon får slicka skålen när jag är klar. Hon älskar den naturella yoghurten så jag måste vara på min vakt så hon inte börjar slicka i sig innan jag hunnit äta min del först ha ha!Tjejerna har gått väldigt bra ihop med alla katter de träffat hittills och har tidigare även gått bra ihop med hund (min grannes hund är de dock inte minsta lilla förtjusta i!). De är väldigt sociala och sällskapliga samt har nära till kel och gos.