Ungkatter (6-12 mån) i jourhem
sorterade efter ålder, äldst först.


Åshild
Hona. Bruntigré. Troligen född i januari 2017. Blyg och försiktig och behöver tid på sig att bli bekväm med människor.
Gått hemlös i Åmmeberg utanför Askersund.

Kontaktpersoner: Felicia Ringdahl, 072-90 24 140 felicia@orebrokatthem.com och Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)


Andika
Hona, svart, troligen född 170525. Fortfarande lite blyg men lekfull. Vill inte bli upplyft ännu. Syskonen heter Amani och Asali och mamman är Africa. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

Kontaktperson: Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 170807)


Lily
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 170610. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig trygg katt. Mamman heter Arwen och syskonen Meeko, Tjofsan och Spencer Reid.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där de gått hemlösa.

171222: "Lily är en busig söt tjej som är glad i maten. Hon älskar att leka med sina två kompisar, hon springer runt och hoppar. Hon är fortfarande blyg och gillar inte att bli klappad. Men hon har utvecklats mycket på kort tid. Hon gillar att sova i sängen på sina egna villkor. Samt så älskar hon pingisbollar att leka med.
Lily behöver ett hem som har tålamod att låta henne utvecklas till den goa katten hon är." /Jourhemmet

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170922)


Åmia
Hona, cremetigré, född ca 170614. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig trygg katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med syskonen/halsvsyskonen Åse, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia, och mammorna Åma och Åsastina.

171029: "Åmia är en mycket fin katt. Hon är lite blyg, men har börjat komma fram för att hälsa när man pratar med henne. Vill inte bli klappad än men det kommer :) Hon ligger gärna och myser med sina syskon i bädden. Hon tycker om att leka med studsbollar och snören." /Jourhemmet

171214: "Den här lilla sötisen har börjat bli så mycket mer social. Hon kommer fram och hälsar och gömmer sig inte längre. Hon har dessutom börjat prata massa - hon piper med mycket ljus röst. Supergulligt."

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)


Meredith
Hona, röd. Född ca 170701. Nyfiken, men försiktig och lite avvaktande mot människor. Syster till Margareta.
Kommer från Fellingsbro.

171113: "Meredith har hos mig varit nyfiken och framåt. Det tog inte många dagar förrän jag fick klappa henne och nu har hon upptäckt hur mysigt det är att ligga nära i sängen och bli kliad bakom örat. Ett extra plus är den oemotståndliga prickiga magen som man får gosa med. Älskar mat, frystorkat godis och min egen katt som hon följer efter som en liten svans och stryker sig mot. Trivs också med sin syster Margareta då dom gärna busar och sover tillsammans samt Visar vägen för henne då Margareta är försiktigare av sig. Även gäster får klappa mot en godisbit. Fortsätter gärna bo med sin syster Margareta." /Jourmatte

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171006)


Margareta
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född ca 170701. Nyfiken, men än så länge avvaktande mot människor. Syster till Meredith.
Kommer från Fellingsbro.

171113: "Margareta är mer avvaktande och försiktig av sig. Jag får ännu inte ta på henne. Hon kan självmant lägga sig på mig över täcket i sängen men händer är lite läskiga ännu. Har haft stor hjälp av sin syster Meredith som fått visa vägen ganska mycket. Ett riktigt busfrö. Finns det ett löst föremål som går att knuffa med tassen kommer hon hitta det. Älskar mat och frystorkat godis lika mycket som syrran. Fascinerad av tvn och sitter ofta på första parkett för att titta. Fortsätter gärna bo med sin syster Meredith." /Jourmatte

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171006)
c