Dessa jourhemskatter är tingade
För att söka på ett specifikt ord, tryck ctrl+f
Majnos
Hona. Helvit. Hörande. Född 2007. Social och kelig. Söker ett hem utan mindre barn. Van innekatt, men kan nog tänkas att hon skulle tycka om utelivet också med långsam introduktion och möjlighet att vara inne så mycket hon vill. Van vid kattsällskap då hon bott tillsammans med Honey Puff (senior i jourhem). Ej nödvändigt med kattsällskap i nya hemmet så länge hon har en ägare som är hemma mycket. Vill annars ha ett snällt kattsällskap som hon kan leka lite med.
Inkom på grund av allergi. Kommer från Kumla.

180507: "Majnos, som också kallas Maja, har integritet. Hon är nyfiken, men lite avvaktande och försiktig. Hon tycker om mjuka, lätta klappar på huvudet, men inte vid ryggslutet. Hon är en lugn katt, men rymmer ändå en portion bus. Hon tar sina dagliga race genom lägenheten och blir alldeles svart i blicken för att hon vill busa! Dock tycker kompisen Honey Puff inte så mycket om lek och bus så då är laserpekaren den absolut bästa leksaken. Majnos älskar sällskap, men är inte någon "knäkatt" utan hon vill ligga på sin egna plats, men spinner högt av att vara i närheten. Hon pratar ofta genom att jama och titta intensivt på dig, liksom som för att säga "Hej, här är jag! Jag tycker om dig! Du tycker väl om mig?" /Rebecka, jourhem och kontaktperson

Kontaktperson: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180302)


Honey Puff - tingad av jourhemmet
Hona. Bruntabby. Född 2005. Social och kelig, vill vara med. Vill ha mycket närhet och mycket uppmärksamhet. Van innekatt, men kan nog tänkas att hon skulle tycka om utelivet också med långsam introduktion och möjlighet att vara inne så mycket hon vill. Van vid kattsällskap då hon bott tillsammans med Majnos (senior i jourhem). Ej nödvändigt med kattsällskap i nya hemmet så länge hon har en ägare som är hemma mycket så hon kan tvätta sin ägare istället för Majnos. Vill annars ha ett snällt och lugnt kattsällskap för hon tycker inte om att busa.
Inkom på grund av allergi. Kommer från Kumla.

180507: "Honey Puff är en riktigt gosig kisse. Hon är en liten drottning som inte bryr sig om att köksbord inte är till för katter; där Honey Puff bestämmer sig för att vila, där vilar Honey Puff. Det är en väldigt matglad kisse med ett par extrakilon, så det är viktigt för Honey Puffs välmående att det nya hemmet har rutin för måltiderna och inte ger godsaker alltför ofta. I övrigt är Honey Puff lugn, trygg, väldigt social och vill vara med. Hon hälsar gärna på besökare och kan bli lite till sig så hon inte riktigt vet vem hon ska gosa med. Hon tycker mycket om att ligga i knät, helst högt upp på bröstet, och hon tycker om att bli kliad försiktigt på magen och bröstkorgen. En riktigt mysig kattdam!" /Rebecka, jourhem och kontaktperson

Kontaktperson: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180302)


Kapten Mjuktass
Hane. Cremetigré med vitt. Född 2015. Social och kelig. Van utekatt.
Inkom på grund av allergi hos barn i familjen. Kommer från Lindesberg.

Kontaktpersoner: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com och Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180527)


Solina
Hona, bruntigré, Född 160526. Van innekatt. Social, kelsjuk och trygg. Aktiv. Behöver kanske en lekkompis, ej ensamkatt.
Inkom pga ägare är allergisk. Kommer från Hallsberg

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 180307)


Åma
Hona, svartsköldpaddstigré, ålder okänd. Nyfiken men tycker att människor är lite otäcka och vill inte att man kommer så nära än. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig och go katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med Åsastina och deras ungar Åse, Åmia, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia.

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)


Tekla - tingad av sitt jourhem
Hona. Svartsköldpadda. Född 2003. Innekatt. Tycker om andra katter och vill ha kattsällskap. Lugn och kelig men lite försiktig. Upphittad på landet tillsammans med Svea, Ruda och Anna-Greta.

131014: "Tekla har blivit en jättemysig katt, nu är hon jättekelig och älskar att bli kelad med, ibland är det så skönt att hon knappt inte vet var hon ska ta vägen, hon bestämmer själv när det ska ske.
Hon tycker oftast om att bli borstad. Hon är väldigt busig, älskar kattvippan med snören i ena änden och gillar även när man drar ett snöre efter sig.
Hon ska absolut ha kattsällskap, gärna fler än en katt. Hon ligger mycket ihop med min äldsta hona och med Miss Fiona, de tre tvättar varandra och myser tillsammans väldigt ofta. Har märkt att hon tycker om vissa hankatter gärna om de är lite större.
Hon är ingen knäkatt men kan ligga bredvid och mysa." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, jaana@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 041121)