Dessa jourhemskatter är tingade
För att söka på ett specifikt ord, tryck ctrl+f
Meredith - tingad till samma hem som Margareta
Hona, röd. Född ca 170701. Nyfiken, men försiktig och lite avvaktande mot människor. Syster till Margareta.
Kommer från Fellingsbro.

171113: "Meredith har hos mig varit nyfiken och framåt. Det tog inte många dagar förrän jag fick klappa henne och nu har hon upptäckt hur mysigt det är att ligga nära i sängen och bli kliad bakom örat. Ett extra plus är den oemotståndliga prickiga magen som man får gosa med. Älskar mat, frystorkat godis och min egen katt som hon följer efter som en liten svans och stryker sig mot. Trivs också med sin syster Margareta då dom gärna busar och sover tillsammans samt Visar vägen för henne då Margareta är försiktigare av sig. Även gäster får klappa mot en godisbit. Fortsätter gärna bo med sin syster Margareta." /Jourmatte

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171006)


Margareta - tingad till samma hem som Meredith
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född ca 170701. Nyfiken, men än så länge avvaktande mot människor. Syster till Meredith.
Kommer från Fellingsbro.

171113: "Margareta är mer avvaktande och försiktig av sig. Jag får ännu inte ta på henne. Hon kan självmant lägga sig på mig över täcket i sängen men händer är lite läskiga ännu. Har haft stor hjälp av sin syster Meredith som fått visa vägen ganska mycket. Ett riktigt busfrö. Finns det ett löst föremål som går att knuffa med tassen kommer hon hitta det. Älskar mat och frystorkat godis lika mycket som syrran. Fascinerad av tvn och sitter ofta på första parkett för att titta. Fortsätter gärna bo med sin syster Meredith." /Jourmatte

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171006)


Tangelo - tingad av sitt jourhem
Hane. Cremespotted och vit. Troligen född i början av 2016. Lite försiktig ännu men verkar gå fort framåt.
Gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

Kontaktperson: Marita Nilsson, 073-586 68 21 (samtal efter kl 14) marita@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171012, flyttade till katthemmet 180126 - flyttade åter ut i jourhem 180211)


Tara
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2013. Behöver lite tid på sig för att bli helt bekväm med människor. Har gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

Kontaktpersoner: Felicia Ringdahl, 072-90 24 140 felicia@orebrokatthem.com och Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 170829)


Francois - tingad av sitt jourhem
Hane. Svart med vitt. Troligen född 2013. Innekatt. Vill bo med en trygg kattkompis. Är lite tillbakadragen fortfarande men nyfiken. Gick hemlös i Vadstena tillsammans med Esterlin. Adopterades men kom åter på grund av att andra katten i hemmet inte hade intresse av honom.

160607: "Francois, eller Frasse som jag kallar honom, är en väldigt härlig kille! Han är väldigt nyfiken av sig och vill gärna vara med, lite på avstånd dock, och kika vad det är som händer där hemma. Har man främmande hemma gömmer han sig en liten stund för att sedan (när han har kommit fram till att dom inte är farliga) kommer han fram och kikar in även dom! Han är aldrig långt borta J När det är matdags (han är väldigt glad i mat haha) kan han gärna sitta bredvid en och äta men vill inte att man tar i honom ännu. Frasse bor tillsammans med mina egna fem katter och kommer bra överens med alla. I början gjorde han inte så mycket väsen av sig men när han blivit bekväm med sitt nya hem så blommade han ut ordentligt i flocken! Han leker väldigt mycket med en av mina busigare hankatter och det kan gå riktigt vilt till emellan! Frasse skulle trivas bra i ett lugnt hem som innekatt med minst en härlig kattkompis att busa med. Han tar lite tid på sig att vänja sig vid nya platser och personer men bara man lägger ner tid och kärlek på denna fina katt är jag helt säker på att han kommer att bli en fantastisk vän för livet." /Christel, jourhem

Kontaktperson: Marita Nilsson, 073-586 68 21 (samtal efter kl 14) marita@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 150303 - adopterades 161227, kom åter i jourhem 170104)


Turid
Hona. Bruntabby. Troligen född 2016. En väldigt liten katt. Lite försiktig ännu men verkar gå fort framåt. Har fött en kull kattungar i jourhemmet. Gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

171022: "Turid är en tuff tjej med skinn på näsan. Hon är social och vill gärna vara med, om det så är på soffan, i sängen eller på kökssoffan vid middag, men bestämmer själv när hon vill gosa, vilket är när hon är på bra humör, oftast efter lek. Hennes favoritleksaker är vippor, då hoppar hon och gör krumbukter i luften.
Hon pratar gärna och älskar människomat, det bästa hon vet är grädde, köttfärs och kycklingvingar. Hon behöver gå upp i vikt så man får gärna skämma bort henne med sådana godsaker.
Turid har tidigare levt ute och inkom dräktig. I jourhemmet födde hon snart tre kattungar och trots att hon är så liten själv är hon en jättebra mamma som kallar på dem när det är matdags, hon älskar när de diar henne.
Turid går bra ihop med jourhemmets egna katter och framför allt hanen är hon lite smygkär i. Hon skulle passa bäst som innekatt med en kattkompis, gärna en hane. Än så länge gömmer hon sig för främlingar så man behöver ha mycket tålamod med henne men så fort gästen har gått kommer hon fram igen. Hon är inte rädd för dammsugare eller snabba rörelser annars. Det kanske mest unika med Turid är att hon är så försiktig när hon kliver ur kattlådan att inte ett korn hamnar på golvet." /Jourhemmet

Kontaktperson: Elin Strigå, elin@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170815)


Kurranisa
Hona, svart och vit lite semilånghårig. Född 2015. Social och kelig. Van innekatt. Inkom på grund av allergi.
Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

180103: "Kurranisa är social och kelig och fungerar bra med barnen förutom att hon är rädd att vara själv. Hon blir orolig när min sambo går iväg och hon jamade utanför dörren när han skulle lägga yngsta sonen igår.
Min sambo sitter uppe på kvällarna och hon ligger på en stol bredvid och går han till köket så blir hon orolig och följer med. Hon blir speciellt orolig när sambon går iväg fast jag är hemma.
Vi har prövat med Feliway och det är lite bättre men inte bra. De gånger vi åkt iväg allihopa så har vi hört i webbkameran vi har, att hon går runt och jamar och verkar orolig över att vara själv. Jag tror hon behöver ett lugnare hem än en småbarnsfamilj (kanske med barn från 6 år och uppåt) och kanske skulle hon även uppskatta en kattkompis. Hon är fortfarande lite avvaktande för yngsta sonen men älskar äldsta sonen på 6 år som brukar leka med henne och hon sover ofta hos honom i och med att vi har vår sovrumsdörr stängd." /Tidigare adoptivfamilj

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171028 - adopterades 171210, kom åter 180107)


Ånar - tingad till samma hem som Åsmund
Hane. Svart. Troligen född 170615. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer han bli en härlig trygg katt. Troligen syskon med Åsmund och Årian.
Kommer från Åmmeberg utanför Askersund.

171120: "Ånar är en kelsjuk kisse. Han kommer fram och stryker sig mot benen och följer efter en som en liten skugga. Ligger gärna bredvid i soffan och tycker om att bli klappad på magen." /Jourhemmet

Kontaktperson: Felicia Ringdahl, felicia@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170919)


Åsmund - tingad till samma hem som Ånar
Hane. Svart. Troligen född 170615. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer han bli en härlig trygg katt. Troligen syskon med Ånar och Årian.
Kommer från Åmmeberg utanför Askersund.

171120: "Åsmund är fortfarande väldigt blyg och springer helst iväg när man kommer nära men han är väldigt nyfiken och är gärna uppe på bänkar och i hyllor för att utforska. Är väldigt busig med och älskar att leka med leksaker, speciellt sådant som fladdrar." /Jourhemmet

Kontaktperson: Felicia Ringdahl, felicia@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170919)


Ayala
Hona, blå och vit, semilånghårig. Född uppskattningsvis 2014. Tam och social katt som älskar all typ av uppmärksamhet. Har tidigare varit utekatt.

Kontaktperson: Linda Börjesson, lindab@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170922)


Fera
Hona. Svart med lite vitt på bröstet och magen. Född i juni 2006 i ett stall på en bondgård i Vingåker. Van innekatt. Är lite blyg men jättegosig. Har tidigare bott med hundar. Trivs inte med barn. Behöver ett lugnt hem med en lugn kattkompis. Syskon med Ira och Aska som blev intagna som små. Adopterades en första gång men kom åter på grund av flytt ihop med en allergiker och adopterades en andra gång men kom åter på grund av att ägaren gått bort.

170823: "Mitt namn är Fera och jag är svart som självaste natten. Jag bor idag i ett jourhem där jag har fått tid till att våga närma mig människor och fått visa min rätta sida i min egen takt, en sida som gör att min namn borde bytas ut till gosan då jag ääääälskar att gosa och bli kliad över hela kroppen. Jag älskar det så mycket så att jag ibland glömmer bort mig själv och ramlar omkull lite klumpigt jag vet men det är ju såå himla skönt att bli kliad.
Jag gillar inte att bli buren det tycker jag fortfarande är läskigt men jag tvekar inte att ligga nära tätt intill, det känns tryggt! Jag har tidigare haft en hudsjukdom men med medicin och rätt torrfoder så mår jag nu prima ballerina igen. Och du, låt dig inte luras av min lite äldre ålder för jag är pigg som en nötkärna och jag leker gärna med en kompis eller med bollar, helst mjuka små bollar för de är ju så himla gosiga att gosa med mellan lekarna.
Jag är väldigt sällskaplig när mina människor är hemma! Men umgås inte värst mycket med den andra katten som bor här nu. Vill du träffa mig? Hör av dig för jag är redo för mitt föreviga hem, NU!" /Mia, jourhem

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 070204, flyttade till katthemmet 071115, adopterades 080430, kom åter till katthemmet 120325 - adopterades augusti 2012, kom åter i jourhem 161011)


Tekla - tingad av sitt jourhem
Hona. Svartsköldpadda. Född 2003. Innekatt. Tycker om andra katter och vill ha kattsällskap. Lugn och kelig men lite försiktig. Upphittad på landet tillsammans med Svea, Ruda och Anna-Greta.

131014: "Tekla har blivit en jättemysig katt, nu är hon jättekelig och älskar att bli kelad med, ibland är det så skönt att hon knappt inte vet var hon ska ta vägen, hon bestämmer själv när det ska ske.
Hon tycker oftast om att bli borstad. Hon är väldigt busig, älskar kattvippan med snören i ena änden och gillar även när man drar ett snöre efter sig.
Hon ska absolut ha kattsällskap, gärna fler än en katt. Hon ligger mycket ihop med min äldsta hona och med Miss Fiona, de tre tvättar varandra och myser tillsammans väldigt ofta. Har märkt att hon tycker om vissa hankatter gärna om de är lite större.
Hon är ingen knäkatt men kan ligga bredvid och mysa." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, jaana@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 041121)