Dessa jourhemskatter är tingade
För att söka på ett specifikt ord, tryck ctrl+f
Rowena
Hona. Bruntigré och vit. Troligen född 170814. Lite blyg ännu men går att lyfta upp och är snart helt social. Syskon med Rosy, Rover och Robbie.
Kommer från Östra Rynninge utanför Stora Mellösa.

Kontaktperson: Ingrid Gunnarsson, ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171002)


Solina
Hona, bruntigré, Född 160526. Van innekatt. Social, kelsjuk och trygg. Aktiv. Behöver kanske en lekkompis, ej ensamkatt.
Inkom pga ägare är allergisk. Kommer från Hallsberg

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 180307)


Åma
Hona, svartsköldpaddstigré, ålder okänd. Nyfiken men tycker att människor är lite otäcka och vill inte att man kommer så nära än. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig och go katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med Åsastina och deras ungar Åse, Åmia, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia.

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)


Fräsis - tingad av sitt jourhem
Hane. Blåtigré. Född 2011. Retsam mot andra katter, så han vill antingen bo som ensamkatt eller med någon som tål hans hårda tag i lek. Van att bo med många andra katter. Social, kelig och go i famnen, men har som vara att fräsa "för säkerhets skull" rätt ofta, därav namnet. Kommer ifrån Lanna utanför Örebro. Inkom på grund av att ägaren hade för många katter.
Fräsis adopterades men kom åter p.g.a. ändrade förhållanden.

Kontaktperson: Emelie Lindström, emelie@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 161221, - adopterades 170503, kom åter 170921)


Fera
Hona. Svart med lite vitt på bröstet och magen. Född i juni 2006 i ett stall på en bondgård i Vingåker. Van innekatt. Är lite blyg men jättegosig. Har tidigare bott med hundar. Trivs inte med barn. Behöver ett lugnt hem med en lugn kattkompis. Syskon med Ira och Aska som blev intagna som små. Adopterades en första gång men kom åter på grund av flytt ihop med en allergiker och adopterades en andra gång men kom åter på grund av att ägaren gått bort.

170823: "Mitt namn är Fera och jag är svart som självaste natten. Jag bor idag i ett jourhem där jag har fått tid till att våga närma mig människor och fått visa min rätta sida i min egen takt, en sida som gör att min namn borde bytas ut till gosan då jag ääääälskar att gosa och bli kliad över hela kroppen. Jag älskar det så mycket så att jag ibland glömmer bort mig själv och ramlar omkull lite klumpigt jag vet men det är ju såå himla skönt att bli kliad.
Jag gillar inte att bli buren det tycker jag fortfarande är läskigt men jag tvekar inte att ligga nära tätt intill, det känns tryggt! Jag har tidigare haft en hudsjukdom men med medicin och rätt torrfoder så mår jag nu prima ballerina igen. Och du, låt dig inte luras av min lite äldre ålder för jag är pigg som en nötkärna och jag leker gärna med en kompis eller med bollar, helst mjuka små bollar för de är ju så himla gosiga att gosa med mellan lekarna.
Jag är väldigt sällskaplig när mina människor är hemma! Men umgås inte värst mycket med den andra katten som bor här nu. Vill du träffa mig? Hör av dig för jag är redo för mitt föreviga hem, NU!" /Mia, jourhem

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 070204, flyttade till katthemmet 071115, adopterades 080430, kom åter till katthemmet 120325 - adopterades augusti 2012, kom åter i jourhem 161011)


Tekla - tingad av sitt jourhem
Hona. Svartsköldpadda. Född 2003. Innekatt. Tycker om andra katter och vill ha kattsällskap. Lugn och kelig men lite försiktig. Upphittad på landet tillsammans med Svea, Ruda och Anna-Greta.

131014: "Tekla har blivit en jättemysig katt, nu är hon jättekelig och älskar att bli kelad med, ibland är det så skönt att hon knappt inte vet var hon ska ta vägen, hon bestämmer själv när det ska ske.
Hon tycker oftast om att bli borstad. Hon är väldigt busig, älskar kattvippan med snören i ena änden och gillar även när man drar ett snöre efter sig.
Hon ska absolut ha kattsällskap, gärna fler än en katt. Hon ligger mycket ihop med min äldsta hona och med Miss Fiona, de tre tvättar varandra och myser tillsammans väldigt ofta. Har märkt att hon tycker om vissa hankatter gärna om de är lite större.
Hon är ingen knäkatt men kan ligga bredvid och mysa." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, jaana@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 041121)