Dessa jourhemskatter är tingade
För att söka på ett specifikt ord, tryck ctrl+f
Simba Electronic
Hane. Creme och vit. Född maj 2011. Social och kelig.
Van ensamkatt. Van utekatt.
Inkom då ägare skulle flytta och bo inneboende där katten ej kunde följa med. Kommer från Örebro.

Kontaktpersoner: Thomas Bégat, 073-95 01 219 thomas@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170701)


Jim
Hane. Svart med vitt. Troligen född maj 2015. Trivs som innekatt. En osäker sötnos som inte gillar när man kommer för nära för fort. Busar gärna runt med kompisar men litar inte helt på människor ännu. Han behöver en människa som är hemma väldigt mycket. Får han för lite stimulans och sällskap så hittar han på hyss. Sen att han brister ut i tokerier som man häpnar över är ju mest hur han är... Till exempel sno påsklämmor att kasta runt med, eller jaga sin egna svans så man trillar av fönsterbrädan. Full i bus och idéer.
Kommer från en man i Nora som hamnat på sjukhus och sedan blev placerad på äldreboende.

170807: "Jim är en ganska knasig katt med många underhållande egenskaper och idéer. Kelig och go men lite feg ibland. Han är trygg med andra katter, på gränsen mot självgod, för när han vill va med så ploppar han ner oavsett vad de andra katterna vill. Han är inte intresserad att vara alfa eller beta, han vill vara med men inte med bestämmandefunktion. Har väldigt stort behov av närkontakt med andra katter, kan gå länge sida vid sida och buffa på sin kompis, vilket passar perfekt för en likasinnad katt men stör en katt som inte uppskattar ett "plåster".

Han ligger gärna bredvid i soffan och bufflar och armnaggas. Då får man alltid klappa honom. Man får inte bära Jim mer än lite grann då och då men han gillar att ligga bredvid i soffan och bli klappad. Han även vill hemskt gärna kela när man sitter på toa, ganska trevligt faktiskt.
Nya människor vill han kolla av inom 10 minuter efter de kommit in genom dörren. Han kollar alltid folks händer så de får huvudklappa lite i början. Så han är lite blyg med så mycket nyfikenhet att han inte kan vänta med att träffas.
Jim gillar balkongen och sover där ute ibland fast det låter mycket. Han försöker oftast springa iväg med sin mat, så det ser ut som han inte vill ha fast han då har släpat bort bitar för att äta ifred.
Han gillar inte moussemat, då ligger maten kvar. Bitar i sås eller gele är godast, men äter även torrfoder när det behövs.

Jim är en festlig misse med stor personlighet!" /Lina, jourhem och Josefin, kontaktperson

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 151201)


Bertram
Hane, rödmaskad och semilånghårig. Ålder uppskattas vid första veterinärbesöket. Mycket gosig och sällskaplig kille som bara vill bli älskad. Gått hemlös i Enköping i ett par år, därför väldigt tovig i pälsen som kommer att rakas ner hos veterinären.

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170521)


Tekla - tingad av sitt jourhem
Hona. Svartsköldpadda. Född 2003. Innekatt. Tycker om andra katter och vill ha kattsällskap. Lugn och kelig men lite försiktig. Upphittad på landet tillsammans med Svea, Ruda och Anna-Greta.

131014: "Tekla har blivit en jättemysig katt, nu är hon jättekelig och älskar att bli kelad med, ibland är det så skönt att hon knappt inte vet var hon ska ta vägen, hon bestämmer själv när det ska ske.
Hon tycker oftast om att bli borstad. Hon är väldigt busig, älskar kattvippan med snören i ena änden och gillar även när man drar ett snöre efter sig.
Hon ska absolut ha kattsällskap, gärna fler än en katt. Hon ligger mycket ihop med min äldsta hona och med Miss Fiona, de tre tvättar varandra och myser tillsammans väldigt ofta. Har märkt att hon tycker om vissa hankatter gärna om de är lite större.
Hon är ingen knäkatt men kan ligga bredvid och mysa." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, jaana@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 041121)