Dessa jourhemskatter är tingade
För att söka på ett specifikt ord, tryck ctrl+f
Kicka
Hona, bruntigré med vitt, född 130919. Van utekatt men kan säkert vara innekatt då hon tycker det är läskigt ute. Kan behöva lite tid i nytt hem för att känna sig hemma. Väldigt snäll. Kan vara ensamkatt. Mamman heter Smila. Inkom då ägare skulle in på ett ålderdomshem dit katterna inte kunde följa med. Kommer från Nykyrka.

Kontaktpersoner: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com och Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170329)Elvan - tingad till samma hem som Femman
Hona. Vit med svarta öron och svans. Född i nov-2016.
Lite försiktig med människor som hon inte känner. Kattvan. Van innekatt. Syskon med Femman.
Inkom på grund av förändring så katten ej kunde stanna. Kommer från Örebro.

Kontaktperson: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com och Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170604)Femman - tingad till samma hem som Elvan
Hona. Vit med svarta öron och svans. Född i nov-2016. Lite försiktig med människor som hon inte känner. Kattvan. Van innekatt. Syskon med Elvan. Inkom på grund av förändring så katten ej kunde stanna. Kommer från Örebro.

Kontaktperson: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com och Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170604)


Johan - tingad av sitt jourhem
Hane. Röd med vitt. Troligen född juni 2015. Kan vara innekatt om han får stor yta på grund av att han är väldigt aktiv. Vill ha kattsällskap att brottas, jagas och mysa med. Blyg till en början men väldigt kelig när han känner sig trygg. Kommer från en ägare som hamnat på lasarettet och skall sedan flytta till äldreboende. Kommer från Nora.

160327: "Johan är en busig och aktiv katt med mycket energi. När han kom till oss fick man inte komma i närheten, men han numera börjat söka gos på egen hand. Dock är han fortfarande ganska reserverad. Med sin energi och aktiveringsbehov behöver han nog vara en utekatt, då han konstant hittar på bus inomhus - leker med gardiner, brunslock, mattor, blommor, och allt han kan stjäla som går att butta runt.

Eftersom han är ganska reserverad är han nog inte lämplig tillsammans med barn, då han markerar med både tänder och klor när han inte är bekväm. Däremot fungerar han väldigt bra med vår andra jourkatt som vi fick samtidigt, som har haft väldigt stort tålamod med hans lekar och bus." /Tom och Caroline, jourhem

Kontaktperson: Denise Jendrek, denise@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 151201, flyttade till katthemmet 160930, flyttade åter till jourhem 170128)


Tinisa - tingad av sitt jourhem och till samma hem som Totten
Hona. Brunspotted. Född 2004. Van innekatt. Vill bo ihop med sin bästis Totten. Van att bo med andra katter och tycker om att gosa med andra katter. Hundvan. Nyfiken, busig, social och kelig men lite försiktig av sig. Haft ett tillfälligt hem hos en kvinna som sedan inte haft möjlighet att ha henne kvar.

160804: "Sedan Oktober 2015 har Tinisa bott tillsammans med Totten hos mina föräldrar som nu är jourhem till dom. Mina föräldrar har en golden retriever hemma och alla tre trivs jättebra tillsammans! Totten och Tinisa är två bestämda kissar, när dom vill gosa kommer dom och myser för fullt. Men när dom inte är sugna är det ingen idé att försöka Då går dom och lägger sig i en av hemmets alla stora garderober och myser tillsammans, den som kommer då och stör blir inte poppis haha. Tinisa är mer avslappnad hemma hos mina föräldrar än hon var hemma hos mig. Här har hon större chans att gå undan och vila ostört nu och det tycker hon är toppen. Hon är också framme mer och vill gärna prata och gosa med alla hemmets familjemedlemmar Hon har en kronisk förkylning vilket gör att hon rosslar och nyser lite emellanåt men detta är inget farligt eller smittsamt. Ibland blir hon extra snuvig och då får hon äta medicin (enkel och snäll i medicinhantering) men hon har inte behövt göra det på 1,5 år. Tinisa lever för sin bästis Totten och vill helst alltid vara nära honom! :) " /Marika, kontaktperson

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 130512, flyttade till katthemmet 130823 - flyttade åter ut i jourhem 140126)


Totten - tingad av sitt jourhem och till samma hem som Tinisa
Hane. Svart. Född 2005. Van innekatt. Vill bo ihop med sin bästis Tinisa. Van att bo med andra katter. Hundvan. Lite blyg men väldigt snäll, kelig och gosig. Fått tillfälligt hem hos en kvinna som sedan inte haft möjlighet att ha honom kvar.

160804: "Sedan Oktober 2015 har Totten bott tillsammans med Tinisa hos mina föräldrar som nu är jourhem till dom. Mina föräldrar har en golden retriever hemma och alla tre trivs jättebra tillsammans! Totten och Tinisa är två bestämda kissar, när dom vill gosa kommer dom och myser för fullt. Men när dom inte är sugna är det ingen idé att försöka Då går dom och lägger sig i en av hemmets alla stora garderober och myser tillsammans, den som kommer då och stör blir inte poppis haha. Totten har sedan vi fick in honom i organisationen haft lite höga njurvärden och pga. det så äter han specialfoder lämpligt för njurar. Visar inga symptom och när han äter fodret håller han sig kry. Han har kroniska besvär med sina öron vilket gör att han behöver medicin resten av livet. Detta behövs bara ges en gång var åttonde vecka numera och han sköter sig jättesnällt under hela proceduren! Han är väldigt nyfiken och så fort man kommer hem ska han kolla in läget och har man ex handlat ska han nosa på under undersöka alla varor innan dom packas in En väldigt rar kisse!" /Marika, kontaktperson

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 130512, flyttade till katthemmet 130823 - flyttade åter ut i jourhem 140126)


Brasse
Hane. Cemetabby. Född 160614 i tidigare hem. Social och lekfull men något försiktig. Syskon med Busster och Boomer. Inkom på grund av att ägaren hade många katter och inte orkade ta hand om alla. Kommer från Nora.

Kontaktperson: Frida Andreasson, frida@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 160908 - adopterades 160312, kom åter till jourhem 170506)


Black Boris - tingad av sitt jourhem
Hane. Svart med vitt. Född 2007. Van utekatt. Van vid kattlucka. Kattvan. Social och kelig. Inkom då ägare flyttat till äldreboende och inte kunde ta med sig honom. Kommer från samma hem som Old Frasse. Kommer från Arboga.

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170111)


Skrotnisse - tingad av sitt jourhem
Hane, svart med vitt, långhår. Troligen född 2012-2014. Van vid andra katter. Väldigt osäker på människor ännu, håller sig helst undan och vill inte bli klappad än. Han har under minst ett års tid strukit runt på Atleverket utanför Örebro och på gårdarna däromkring, utan att någon ägare kunnat hittas.

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170329)


Honda - tingad av sitt jourhem
Hona. Svart, semilånghårig. Av veterinär uppskattad född 2014. Hundvan (schäfer). Väldigt osäker på människor och håller sig ännu undan, men kommer säkert med mycket tid och tålamod att smälta för fjäsket. Dök plötsligt upp i en lada i utkanten av Vintrosa där hon la en kull ungar: KTM, Yamaha och Harley Davidsson.

161113: "Honda är väldigt lugn och nyfiken. Än så länge har jag inte fått henne att leka, men när katten Nisse kommer in till henne i köket blir hon busig. Hon kommer helt klart bli en myskisse när hon väl litar på oss!" /Carola, jourhem

Kontaktperson: Annika Strignert, 0760-10 38 11 annika@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 160828)


Tekla - tingad av sitt jourhem
Hona. Svartsköldpadda. Född 2003. Innekatt. Tycker om andra katter och vill ha kattsällskap. Lugn och kelig men lite försiktig. Upphittad på landet tillsammans med Svea, Ruda och Anna-Greta.

131014: "Tekla har blivit en jättemysig katt, nu är hon jättekelig och älskar att bli kelad med, ibland är det så skönt att hon knappt inte vet var hon ska ta vägen, hon bestämmer själv när det ska ske.
Hon tycker oftast om att bli borstad. Hon är väldigt busig, älskar kattvippan med snören i ena änden och gillar även när man drar ett snöre efter sig.
Hon ska absolut ha kattsällskap, gärna fler än en katt. Hon ligger mycket ihop med min äldsta hona och med Miss Fiona, de tre tvättar varandra och myser tillsammans väldigt ofta. Har märkt att hon tycker om vissa hankatter gärna om de är lite större.
Hon är ingen knäkatt men kan ligga bredvid och mysa." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, jaana@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 041121)