Dessa jourhemskatter är tingade
För att söka på ett specifikt ord, tryck ctrl+fVarro
Hane. Blå och vit. Troligen född 2015. Behöver lite tid på sig för att bli helt bekväm med människor. Kommer från Karlskoga.

"Han har varit här 8 veckor nu och det sker ju framsteg hela tiden. Han är en blygis men ej rädd. Han är inte klappbar eller man får inte lyfta honom än och han tycker händer är läskigt men mycket mindre rädd för dem nu. Han äter ur händerna om jag ger honom godis där. Han känns som en lugn katt men försiktig och väldigt försynt liten herre. Han älskar allt i matväg. Han har sovit mycket på dagarna men är mer vaken än sovande nu. Han följer efter mig och vill gärna vara i närheten för att se vad jag gör. Han förstår inte när jag försöker få igång honom i lek, då ser han bara undrande ut. Men han får riktiga lekryck själv och har jättekul. Då Leker han helst med små bollar som pinglar och han far runt som en liten vilde då. Han har kommit upp två gånger i sängen i korta stunder. Kommer upp i knät om jag lockar med godis sen hoppar han ner igen. Han är både lugn och lekfull och han vågar ligga och sträcka ut sig öppet överallt numera. Han har en mani att bita på stolar och mattor sen han kom. Han har inga ljud än som tex jamar,spinner ,fräser ,hackar när han ser fåglar, han är stum än så länge. Han är lite avstängd emellanåt,som om han är i sin egna värld. Upplever honom som trygg här men tror inte han skulle må bra av för mycket buller och bång. Han gillar inte snabba rörelser heller utan man måste vara mjuk och försiktig i sättet! Han behöver mycket tid och tålamod för att utveckla sin egen personlighet!" /Jourhemmet


Kontaktperson: Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 181110)


Afriky
Hona. Svart med vitt. Troligen född 2006. Innekatt. Osäker och behöver mycket tid på sig för att få tillit för människor och låta sig klappas, men är ändå lite social och gillar att iaktta människor på avstånd. Dök upp på en gård i Gusselby tillsammans med sina ungar Cocos och Milbo. Var då redan dräktig igen och födde Anisa, Lipaz och Picas i jourhem. Afriky rymde från sitt jourhem sommaren 2009. I augusti 2010 hittades hon igen och fångades då in tillsammans med sina fyra ungar Trasfröken, Nalle Rufs, Nalle Lufs och Gräddnos som hon födde ute.

150519: "Afriky, som lystrar till namnet Elsa, mår bra i sitt jourhem. Hon är en försiktig kisse som behöver lugn och ro i sitt hem, om hon inte hittar på egna bus och lekar förstås! Hon är kelig med sin jourfamilj om det sker på hennes egna villkor och om de fjäskar för henne med godis, men hon tillåter sig inte att bli klappad av andra. Hon är en söt tjej som behöver mycket tid och stort tålamod från sina människor." /Anna, kontaktombud

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 080906, till katthemmet 130508 - flyttade åter ut i jourhem 130704)


Ava-Stina (ej adoptionsklar ännu)
Hona. Vit med blåa fläckar. Född 110813. Social och kelig. Van innekatt. Van ensamkatt.
Inkom på grund av allergi i familjen. Kommer från Örebro.

Kontaktperson: Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 190113)


Valencia (ej adoptionsklar ännu)
Hona. Blå och vit. Troligen född i april 2018. Lite försiktig ännu men fullt hanterbar.
Kommer från Karlskoga.

Kontaktperson: Wille Björklund wille@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 181104)

Viveka
Hona. Blåsmoke semilånghårig. Troligen född i april 2018. Lite försiktig ännu och behöver lite tid på sig för att känna sig helt trygg.
Kommer från Karlskoga.
Kommer att behöva en hel del pälsvård.

Kontaktperson: Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 181110)


Tiger Eye - tingad av sitt jourhem tillsammans med Alvine
Hane. Bruntigré. Troligen född 2010. Social och kelig. Van innekatt. Kommer från samma hem som Alvine (honor).
Ägare har blivit allergisk. Kommer från Striberg utanför Nora.

Kontaktperson: Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180922)Åma
Hona, svartsköldpaddstigré, ålder okänd. Nyfiken men tycker att människor är lite otäcka och vill inte att man kommer så nära än. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig och go katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med Åsastina och deras ungar Åse, Åmia, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia.

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)