Dessa jourhemskatter är tingade
För att söka på ett specifikt ord, tryck ctrl+f
Lilou
Hona. Svart semilånghårig. Född 2012. Social och kelig. Van utekatt. Mamma till Liljana. Behöver mycket pälsvård. Lilou behöver vara ensamkatt eftersom hon är rädd för andra katter. Hon har varit utekatt men trivs nu bäst med att vara inne ev med innätad balkong. Hon behöver ett lugnt hem utan barn och andra djur och där hennes människa har tid för henne.
Inkom på grund av förändringar i familjen. Kommer från Hällabrottet utanför Kumla.

180528: "Lilou är en långhårig skönhet med väldigt mycket personlighet. Till en början är hon försiktig men när hon känner sig trygg är hon en riktig knäkatt. Hon gillar att jaga bollar, spana ut genom fönstret och ligga och gosa, men även att hitta små kojor och skrymslen att gömma sig i. Hon är bestämd och kärleksfull och sover helst i sängen med sin människa och kommer och stångas när hon vill gosa. Som den nyfikna Madame hon är så är hon gärna med på allt som pågår hemme. Såväl vid frukosten som i badrummet, fast oftast på ett lugnt och stillsamt vis. Hon blir mer och mer pratsam och låter som en liten kvittrande fågel. Allt som allt är Lilou en rolig, mysig och väldigt snäll tjej som är underbart sällskap." /Jourmatte Josefine

Kontaktperson: Ulrika Andersson ulrika@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171009, flyttade till katthemmet 171221, flyttade åter ut i jourhem 180103)


Petter Svarttass - tingad till samma hem som Tuva Fintass
Hane. Svart. Född 2010. Social och kelig. Van utekatt. Kommer från samma hem som Tuva Fintass som är hans mamma. Ägare jobbar ibland utomlands och kan ej ha katten kvar.
Kommer från Mullhyttan utanför Örebro.

Kontaktperson: Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180803)


Tuva Fintass - tingad till samma hem som Petter Svarttass
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 2006. Social och kelig. Van utekatt. Kommer från samma hem som Petter Svarttass som hon är mamma till. Ägare jobbar ibland utomlands och kan ej ha katten kvar.
Kommer från Mullhyttan utanför Örebro.

Kontaktperson: Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180803)


Kally - tingad
Hona. Rödtigré med väldigt lite vitt. Född 2004. Social och kelig. Tidigare van utekatt, men har varit innekatt de senaste åren. Söker hem som fortsatt innekatt eller ett hem på landet med möjlighet till både ute- och innevistelse. Tidigare van vid kattsällskap, men har varit ensamkatt de senaste åren och fungerar bra som det. Van vid barn. Vill ha mycket sällskap.
Inkom då ägaren blivit sjuk. Kommer från Örebro.

Kontaktperson: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180722)


Åmia - tingad
Hona, cremetigré, född ca 170614. Nyfiken och busig, men tycker att människor är otäcka fortfarande. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig trygg katt. Behöver en väldigt mild kattkompis som är väldigt försiktig i sina lekar. Hundvan (Border Collie).
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med syskonen/halsvsyskonen Åse, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia, och mammorna Åma och Åsastina.

171029: "Åmia är en mycket fin katt. Hon är lite blyg, men har börjat komma fram för att hälsa när man pratar med henne. Vill inte bli klappad än men det kommer :) Hon ligger gärna och myser med sina syskon i bädden. Hon tycker om att leka med studsbollar och snören." /Jourhemmet

171214: "Den här lilla sötisen har börjat bli så mycket mer social. Hon kommer fram och hälsar och gömmer sig inte längre. Hon har dessutom börjat prata massa - hon piper med mycket ljus röst. Supergulligt."

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824 - adopterades 180305, kom åter 180617)


Åma
Hona, svartsköldpaddstigré, ålder okänd. Nyfiken men tycker att människor är lite otäcka och vill inte att man kommer så nära än. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig och go katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med Åsastina och deras ungar Åse, Åmia, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia.

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)


Tekla - tingad av sitt jourhem
Hona. Svartsköldpadda. Född 2003. Innekatt. Tycker om andra katter och vill ha kattsällskap. Lugn och kelig men lite försiktig. Upphittad på landet tillsammans med Svea, Ruda och Anna-Greta.

131014: "Tekla har blivit en jättemysig katt, nu är hon jättekelig och älskar att bli kelad med, ibland är det så skönt att hon knappt inte vet var hon ska ta vägen, hon bestämmer själv när det ska ske.
Hon tycker oftast om att bli borstad. Hon är väldigt busig, älskar kattvippan med snören i ena änden och gillar även när man drar ett snöre efter sig.
Hon ska absolut ha kattsällskap, gärna fler än en katt. Hon ligger mycket ihop med min äldsta hona och med Miss Fiona, de tre tvättar varandra och myser tillsammans väldigt ofta. Har märkt att hon tycker om vissa hankatter gärna om de är lite större.
Hon är ingen knäkatt men kan ligga bredvid och mysa." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, jaana@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 041121)