Tingade katter på katthemmetMicho
Hane. Bruntigré med vitt. Född i juni 2016. Social och kelig. Van innekatt.
Inkom på grund av allergi i familjen. Kommer från Örebro.

(Inkom i jourhem 180602, flyttade till katthemmet 180717)


Shiwas - tingad till samma hem som Larissa
Hane. Svart och vit. Troligen född 2014-2015.
Var vid inkommandet väldigt osäker, men har under hösten 2017 utvecklats i jourhemmet till en social och kelsjuk kille. Han behöver fortfarande lite tid och tålamod, men göra framsteg hela tiden.
Upphittad på en gård utanför en rastplats i Ödeshög/Vida Vättern där han uppehållit sig i minst ett halvår. Inkom med ett skadat öga som veterinären först trodde skulle behöva opereras bort. Efter ett halvsårs avvaktan bedömde veterinären att ögat inte behövde opereras bort då han inte har ont och ögat har inga sår eller blödningar. Shiwas har därför ett defekt utseende med sitt öga, men det gör honom bara mer unik!

180305: "Shiwas är en liten katt med stor potential. Han har sedan vi flyttade ihop i september 2017 gått från att bo under mitt köksskåp till att söka min närhet morgon som kväll. Han älskar att gosa, nästan så han dreglar, men kan fortfarande tycka att människor i rörelse är läskigt. Han älskar mat i alla former, favoriten är Sheba, men all blötmat är en hit. Om dagarna är Shiwas en riktig softande katt och när det är dags att vakna kan man höra hur han dissekerar leksaksmöss. Jag tror att med rätt person med tid och tålamod kommer denna lilla filur göra enorma framsteg och bli en för alltid tillgiven och trogen livskamrat. Det märks redan att han älskar fördelarna med människor, om än på sina villkor." /Therese, tidigare jourhem

(Inkom i jourhem 170709, flyttade till katthemmet 180309)


Larissa - tingad till samma hem som Shiwas
Hona. Svart och vit. Född i januari 2017. Social och kelig men vill inte bli klappad ännu. Inkom med Lipton, Lyndon, Lucius, Leona och Leira från Lillkyrka utanför Örebro. De är samtliga födda av två blyga honor som kom till ett par där och som de har matat.

180404: "Snäll och go katt som fortfarande är blyg, men som är framme i jourhemmet, hoppar upp på kvällen i jourmattes säng och vill bli klappad. Vill bo med snäll kompis, van innekatt men kan bli utekatt när hon blivit helt tam." /Marita, kontaktperson

(Inkom i jourhem 180124, flyttade till katthemmet 180405)