Tingade katter på katthemmetLeona
Hona. Bruntabby och vit. Född januari 2017. Social och kelig men vill inte bli klappad ännu. Inkom med Lipton, Lyndon, Lucius, Larissa och Leira från Lillkyrka utanför Örebro. De är samtliga födda av två blyga honor som kom till ett par där och som de har matat.

180404: "Leona är fortfarande blyg, vill ej bli klappad än men är framme i jourhemmet och vill vara med. Hon är lite fräsig och tuff än, men kommer ge sig med tiden när hon känner sig trygg. Leona kan bo som ensamkatt eller med kompis, passar både som innekatt eller utekatt när hon är helt trygg." /Marita, kontaktperson

(Inkom i jourhem 180124, flyttade till katthemmet 180405)


Lyndon
Hane. Bruntabby och vit. Född januari 2017. Social och kelig men är lite blyg att klappa ännu. Inkom med Leira, Lipton, Lucius, Leona och Larissa från Lillkyrka utanför Örebro. De är samtliga födda av två blyga honor som kom till ett par där och som de har matat.

(inkom i jourhem 180124, flyttade till katthemmet 180328)


Leira
Hona. Bruntabby och vit. Född januari 2017. Social och kelig men vill inte bli klappad ännu. Inkom med Lipton, Lyndon, Lucius, Leona och Larissa från Lillkyrka utanför Örebro. De är samtliga födda av två blyga honor som kom till ett par där och som de har matat.

180404: "Snäll och rar katt men fortfarande blyg och vill inte bli klappad än, är dock framme och leker. Leira kommer med tiden bli en go kisse. Vill bo med snäll kattkompis, passar både som inne eller utekatt när hon blivit helt trygg." /Marita, kontaktperson

(Inkom i jourhem 180124, flyttade till katthemmet 180405)


Lajn - tingad till samma hem som Killis
Hona. Vit med bruntigré fläckar. Född 2006. Social och kelig när hon blivit trygg. Van utekatt nu, men har varit innekatt och fungerar lika bra båda. Kommer från samma hem som syskonet Killis och vill fortsätta bo med honom.
Kommer från Hallsberg. Ägaren har avlidit.

171115: "En mycket näpen och söt kattflicka som gärna ligger tätt intill i soffan på kvällen eller i sängen under natten. Lajn är ingen knäkatt, men hon är mycket tillgiven och det är inga problem att lyfta upp henne. Väldigt kelsjuk och spinner högt då hon blir klappad och rullar gärna runt och visar upp sin vita, fluffiga mage för att visa sin tillgivenhet. Bjuder gärna handen som klappar henne på ett tvättning och brukar också bita lite hårt i handen - så kallade kärleksbett - för att visa sin uppskattning.
Lajn är lugn och något försiktig, men tycker mycket om att leka med och springa efter snören. Hon har haft möjlighet till utevistelse hos sin tidigare ägare, men nöjde sig med att röra sig lite på gräsmattan intill huset och har föredragit att få vara inomhus. Söker ett hem med inte alltför mycket stoj och bus, tillsammans med brorsan Killis, där hon får mycket närhet av sin människa och möjlighet att vara inne hur mycket hon vill." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 171110, flyttade till katthemmet 171208)


Killis - tingad till samma hem som Lajn
Hane, svart med vita tecken. Född 2006. Social och kelig. Van utekatt nu men har varit innekatt, trivs dock bäst som utekatt. Kommer från samma hem som syskonet Lajn och vill fortsätta bo med henne.
Kommer från Hallsberg. Ägaren har avlidit.

171115: "En supermysig, stor kille som älskar att kela! Tycker om att bli upplyft och mysa i famnen, kan hoppa upp i exempelvis fönstret och går man förbi tar han tag i en med tassen för att han vill bli klappad. Lägger sig gärna intill en i soffan med hälften att kroppen i soffan och framtassarna i knät. Lugn och trygg, men kan lockas till lek med hjälp av laserpekaren! Söker ett hem tillsammans med systern Lajn där han får massvis med kärlek och möjlighet till att vara både ute och inne hur mycket han vill." /Jourhemmet

(Inkom i jourhem 171110, flyttade till katthemmet 171208)


Shiwas
Hane. Svart och vit. Troligen född 2014-2015.
Var vid inkommandet väldigt osäker, men har under hösten 2017 utvecklats i jourhemmet till en social och kelsjuk kille. Han behöver fortfarande lite tid och tålamod, men göra framsteg hela tiden.
Upphittad på en gård utanför en rastplats i Ödeshög/Vida Vättern där han uppehållit sig i minst ett halvår. Inkom med ett skadat öga som veterinären först trodde skulle behöva opereras bort. Efter ett halvsårs avvaktan bedömde veterinären att ögat inte behövde opereras bort då han inte har ont och ögat har inga sår eller blödningar. Shiwas har därför ett defekt utseende med sitt öga, men det gör honom bara mer unik!

180305: "Shiwas är en liten katt med stor potential. Han har sedan vi flyttade ihop i september 2017 gått från att bo under mitt köksskåp till att söka min närhet morgon som kväll. Han älskar att gosa, nästan så han dreglar, men kan fortfarande tycka att människor i rörelse är läskigt. Han älskar mat i alla former, favoriten är Sheba, men all blötmat är en hit. Om dagarna är Shiwas en riktig softande katt och när det är dags att vakna kan man höra hur han dissekerar leksaksmöss. Jag tror att med rätt person med tid och tålamod kommer denna lilla filur göra enorma framsteg och bli en för alltid tillgiven och trogen livskamrat. Det märks redan att han älskar fördelarna med människor, om än på sina villkor." /Therese, tidigare jourhem

(Inkom i jourhem 170709, flyttade till katthemmet 180309)