Tingade katter på katthemmetSelma Diamond
Hona. Svart och vit. Född 111101. Social och kelig. Van utekatt. Kommer från samma hem som Vera Beryll.
Är extremt överviktig och har påbörjat bantning för att gå ner till hälsosammare vikt. Därför är det viktigt att ny ägare vid eventuell adoption har engagemang och förståelse för betydelsen av att fortsätta detta arbete.
Inkom få grund av flytt till allergisk person. Kommer från Örebro.

180908: Detta är en underbar katt som är förvånansvärt aktiv och lekfull. Selma håller sig ofta på sitt hörn, fram tills hon får spunk och flyger på någon leksak som ligger på golvet. Hon går inte fram och ber om kel, men börjar du klia henne under hakan är hon såld! Selma har alltid haft en kattkompis men de är inte jättetajta, så vi vet inte riktigt om behovet finns för henne att ha en kompis. Här har hon inte uttryckt ett behov av att behöva komma ut och hon har heller inte varit rastlös. Hon är dessutom överviktig, så hon behöver en ny ägare som lägger ner lite extra tid på att banta henne, och det är något som vi i jourhemmet kan tipsa och hjälpa lite med!/Jourhemmet

(Inkom i jourhem 180825, flyttade till katthemmet 190102)


Simmons a.k.a Simon
Hane. Född 2017. Rödtigré med vitt. Går under namnet Simmons, men kallas för, och lyssnar till, namnet Simon. Försiktig och blyg inför människor han inte känner. Behöver lite tid på sig för att bli trygg i ny miljö och framför allt med nya människor och man behöver vinna hans förtroende. När han väl är trygg med sin människa är han oerhört social och tillgiven. Behöver väldigt mycket närhet och uppmärksamhet och vill ligga i knät eller uppe på bröstkorgen hela tiden. Delar gärna huvudkudde i sängen på natten. Med anledning av att Simon är så pass försiktig är kravet ett relativt lugnt hem, det vill säga ett hem utan barn eller alltför rikt socialt liv, då mycket liv och rörelse skulle bli för stressigt för Simon.
Han är även en riktigt lekfull och busig kille med mycket "kattungefasoner" kvar i sig!
Skulle må bra av att ha en snäll och lekfull kattkompis att busa och brottas med. Kan vara lite hårdhänt när han leker så det behöver kattkompisen tolerera, men han är väldigt snäll och blir aldrig dominant. Behöver få vara innekatt lång tid framöver, kanske till och med hela sitt liv, då han är osäker i en utomhusmiljö.
Inkom då ägaren hastigt avlidit och han blivit kvar i huset tillsammans med många andra katter. Kommer från Kumla. .


(Inkom i jourhem 180505, flyttade till katthemmet 190113)


Åshild
Hona. Bruntigré med lite vitt. Troligen född i januari 2017. Hon är modig och nyfiken,vill vara med och se vad som händer. Tar godis ur handen men tillåter inte att klappas, kikar helst på distans.
Behöver troligtvis ett mindre hem för att blomstra. Gått hemlös i Åmmeberg utanför Askersund.
Vill gärna bo tillsammans med Åsastina.

(Inkom i jourhem 170824, flyttade till katthemmet 180509)


Åsastina
Hona, svart, troligen född 2016/2017. Hon är modig och nyfiken. Vill gärna vara med i köket och se vad som händer. Tycker om tonfisk,makrill,blötmat. Sover i sŠägen om man låter bli att klappa. Behöver troligtvis ett mindre hem för att blomstra. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig trygg katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med Åma och deras ungar Åse, Åmia, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia.
Vill gärna bo tillsammans med Åshild.

(Inkom i jourhem 170824, flyttade till katthemmet 190102)


Zmurfan
Hona, svart, född 2006. Social och mysig, men gömmer sig för främmande människor och behöver lång tid för att bli trygg med sin nya människa. Behöver ett lugnt hem utan stim och stoj. Hennes husse hade blivit senil och intagen på hem, men Zmurfan blev kvar ensam i 3 månader utan sällskap, blev bara matad.
Zmurfan adopterades men kom åter på grund av osämja med de andra katterna i hemmet.

(Inkom i jourhem 150724 - adopterades 150909, kom åter 180729, flyttade till katthemmet 190105)