Tingade katter på katthemmetAimee
Hona. Bruntigré. Född 150513. Vill ha kattsällskap. Van innekatt. En blyg och försiktig kisse som skulle behöva hamna i ett lugnt hem för att utvecklas ordentligt och få tillit till människor. Syskon med Anabell och Asterix.
Kommer från Örebro.

151214: "Aimee är en bus- och sällskapstornado som har upptäckt hur trevligt det är med att bli klappad och gosad med av människor också. Hon behöver dock lek och sällskap av annan katt i hemmet även om hon kan sysselsätta sig i timmar med bollar och andra leksaker alldeles själv.
Hon är en upptäckare i Indiana Jones-stil av alla garderober, badrum eller liknande och hör man en krasch i hemmet så brukar det vara Aimee som "kollar" läget på grejor. Hon gillar att följa efter jourmatte när hon gör allt i hemmet och ligga under filten hos jourhusse för att busa/gosa lite innan sovdags. Hon har nu upptäckt badkarets intressanta vattendroppar och när jourhusse badar måste han inspekteras för vattnets skull.
Hon vet också vad hon vill och det betyder att inte bli upplyft för att gosa (att flyttas på går bra om man gör det snabbt) eller bli kloklippt (vi jobbar på det) och hon kommer INTE nödvändigtvis fram för främmande folk (bara om hon själv vill) men hon säger till i form av pipjam på morgonen när man ska morgongosa med klappar eller när det är dags att dela med sig av den goda maten man äter.
Hon är en söt och go sällskaplig katt som kommer utvecklas ännu mer när rätt För-Evigthem kommer fram." /Lina och Johann, jourhem

(Inkom i jourhem 150814 - adopterades 160419, kom åter 171029 - adopterades 171112, kom åter 180112)


Charlotte
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2013. Blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor.
Kommer från Julsta utanför Kumla där hon gått hemlös.

171116: "Charlotte är en mycket snäll men blyg kisse. Hon fräser och flyr om man närmar sig henne alltför fort. Men när hon känner sig trygg eller får välja tillfälle själv är hon mycket kelig.
Hon går för det mesta bra ihop med andra katter men håller sig ändå för det mesta för sig själv. Inga problem med maten men skulle behöva gå ner lite i vikt.
Hon skulle passa i ett lugnt hem där man har tålamod. Om man har det får man belöningen att få kela med en go kisse med en underbart mjuk päls." /Tidigare jourhemmet

(Inkom i jourhem 160919, flyttade till katthemmet 171113)