Timberley

   
Kumla Brandkår rycker ut för att hjälpa en liten kisse ner från en gran.


Allra längst upp i toppen!!! sitter hon.


Här har katten, som fått namnet Timberley, hoppat upp i en annan gran,
men inte så högt utan att det gick att plocka ner henne ett par timmar senare.
Hon var så utmattad att hon inte orkade att ta sig ner, som tur var gick ett par tjejer och kollade henne och lyckades med hjälp av en stege att plocka ner henne.
Trädet fick sågas ner, med risk för att Timberley blev ihjälklämd!
(Namnet Timberley fick hon för att hon "föll som en fura".)


Här vilar hon ut i Yvonnes säng.

När allt var klart så bjöd de på hela kalaset bara för att vi jobbar ideellt, så igår fick de tårta ifrån oss på Örebro Katthem. Det var alltså Kumla Brandkår med brandinspektör Lars-Enoch Pettersson i spetsen som räddade Timberley.

Ett stort tack till Ann Gunnarsson och Ewa-Karin Skagerlind med dotter Stina som fick hjälp av Göran Frost som klättrade upp och släppte ner katten. Den fick sedan följa med Ewa-Karin hem där den fick äta och vila ut till kvällen. Den skulle aldrig ha överlevt om de inte hade tagit hem den.

Ett särskilt tack till Jan Folke som ringde flera gånger på lördagskvällen och med pondus och mycket väl valda ord fick brandchefen i Örebro att vackla. Utan Jan hade vi nog aldrig lyckats få ner katten.

Ett tack också till alla andra människor, bl a barn och personal på Stocksätersskolan, som har brytt sig och fullständigt ringt ner SOS Alarm.