Seniorer (10 år och äldre)Honey Puff
Hona. Bruntabby. Född 2005. Social och kelig, vill vara med. Vill ha mycket närhet och mycket uppmärksamhet. Van innekatt, men kan nog tänkas att hon skulle tycka om utelivet också med långsam introduktion och möjlighet att vara inne så mycket hon vill. Van vid kattsällskap då hon bott tillsammans med Majnos (senior i jourhem). Ej nödvändigt med kattsällskap i nya hemmet så länge hon har en ägare som är hemma mycket så hon kan tvätta sin ägare istället för Majnos. Vill annars ha ett snällt och lugnt kattsällskap för hon tycker inte om att busa.
Inkom på grund av allergi. Kommer från Kumla.

180507: "Honey Puff är en riktigt gosig kisse. Hon är en liten drottning som inte bryr sig om att köksbord inte är till för katter; där Honey Puff bestämmer sig för att vila, där vilar Honey Puff. Det är en väldigt matglad kisse med ett par extrakilon, så det är viktigt för Honey Puffs välmående att det nya hemmet har rutin för måltiderna och inte ger godsaker alltför ofta. I övrigt är Honey Puff lugn, trygg, väldigt social och vill vara med. Hon hälsar gärna på besökare och kan bli lite till sig så hon inte riktigt vet vem hon ska gosa med. Hon tycker mycket om att ligga i knät, helst högt upp på bröstet, och hon tycker om att bli kliad försiktigt på magen och bröstkorgen. En riktigt mysig kattdam!" /Rebecka, jourhem och kontaktperson

Kontaktperson: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180302)


Zmurfan (ej adoptionsklar ännu)
Hona, svart, född 2006. Social och mysig, men gömmer sig för främmande människor och behöver lång tid för att bli trygg med sin nya människa. Behöver ett lugnt hem utan stim och stoj. Hennes husse hade blivit senil och intagen på hem, men Zmurfan blev kvar ensam i 3 månader utan sällskap, blev bara matad.
Zmurfan adopterades men kom åter på grund av osämja med de andra katterna i hemmet.

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 150724 - adopterades 150909, kom åter 180729)


Caressa (ej adoptionsklar ännu)
Hona, röd, född 2001. Social och trevlig, men försiktig i början. Omhändertagen katt som inkom genom Polisen 2009.
Caressa adopterades 2010 men kom åter p.g.a. ändrade familjeförhållanden.

Barnvan. Gillar inte små barn. Gillar att kela och att leka med snören. Ensamkatt. Van innekatt. En jättekelig gammal dam som vill ha ett lugnt hem utan barn eller andra djur. Gillar att komma ut, men gillar även att slöa i soffan. Kommer från Nora.

091215: "Caressa är en katt som vill mycket men vågar inte riktigt. Även om hon var skygg i början så tog hon till slut för sig i mitt hem, till och med så att hon norpade en strömmingsbit från kökbänken, när jag inte såg såklart. :)
Hon leker för sig själv en del och gillar att krypa under mattor, skulle nog uppskatta en lektunnel. Hon skulle nog även tycka om en lekkamrat så att hon inte blir ensam för hon ville gärna ha uppmärksamhet när hon blev tryggare och bli kliad och klappad, men på rätt sätt. Mitt tips är att klia henne under hakan, det kan hon inte motstå." /Sanna, tidigare jourhem

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Adopterades i mars 2010, kom åter 181010)