Vi på Örebro Katthem


Styrelsen


Christina Åbladh - Vice ordförande
Christina är född 1949 och kallas för Kicki av i stort sett alla. Hon bor i Kopparberg tillsammans med sina sju katter. Tre av katterna är persrar, tre birmor och den sjunde är en huskatt. Kicki har dessutom en son som bildat en egen familj och därmed är Kicki även farmor. Hon är kontaktperson för jourhem och även intagningsansvarig. Kicki var även jourhem själv från starten för sju år sedan och hann med 62 jourhemskatter under årens lopp.
Kickis intressen är många, men hon hinner inte med dem för katterna tar upp all hennes tid. Hade hon inte hjälpt katterna så hade hon istället sysslat med det hon tycker om annars - umgås med vänner och äta gott, lösa korsord, meditera, göra utflykter och titta på vackra platser, blommor och utställningar, gå på kattutställningar, måla akvareller, odla ovanliga blommor. Kicki säger själv att hon är envis, uthållig och dålig på att vara snäll emot sig själv.
"Det är tufft att vara intagningsansvarig. Det är svårt att veta att man inte kan få in alla hur gärna man än vill. De som ringer har oftast ingen aning om att det troligen finns 10.000 hemlösa katter i de områden vi jobbar i från Hällefors och Ljusnarsbergs kommuner i norr till Askersund och Laxå i söder. Vi jobbar ju alla idéellt på vår fritid utan ersättning och kunde fler personer som ringer göra lite själva också så skulle fler katter kunna hjälpas."
Yvonne Stensson - Kassör
Presentation på väg...
Lotta Ekelöf - Ledamot
Presentation på väg...
Leena Pettersson - Ledamot
Leena är född 1959, småländska. Hon är gift och har två pojkar på 21 och 19 år. Leena bor i Örebro och arbetar som förskollärare. Har sex egna katter - två raskatter (en britt och en ragdoll), en långhårig "hittekatt" och tre stycken från katthemmet, alla i en ålder från 12 år till 4 månader. Leena är en av flera katthemsansvariga, är styrelseledamot och är på Öppet Hus varannan onsdag. Jourhem har hon varit vid mer akuta kortare tillfällen, hennes äkta hälft sätter stopp.
Leenas största intresse är naturligtvis katter och åter katter. Annars tycker hon att det är avkopplande att lägga patiens på datorn och lyssna på musik. Ja, och sedan har hon ju sin rätt nyförvärvade sommarstuga förstås som hon äääälskar. De tre ord som beskriver Leena är: kattälskare, virrig samt glömsk. Det är hon i ett litet nötskal.
Sandra Hardeland - Ledamot och Valberedning
Sandra är född 1983 och bor i Örebro med sina katter - Amos och Fera som hon adopterat från Örebro Katthem. Sandra är för närvarande arbetssökande men fyller upp sin fritid genom att arbeta nere på katthemmet, dessutom är hon ledamot i styrelsen och sitter även i valberedningen.
Sandras intressen är katter och andra djur, musik, sång, läsa böcker och att träna. Tre ord som beskriver henne enligt Sandra själv: positiv, engagerad och logiskt tänkande.
"En skygg katt är en dold skatt."
Josefin Johnsson - Ledamot
Josefin är född 1988 och bor tillsammans med mor, far och bror i en villa utanför Örebro. Hon har två egna soffpotatisar, nämligen Ronny och Ragge som är röda huskatter. Josefin är just nu arbetslös men säger sig inte sakna sysselsättning ändå, hon har fullt upp! Hon är ofta nere på katthemmet och sköter om katterna, ses även många gånger på Öppet Hus. Hon är även suppleant i styrelsen, kontaktombud för jourhem, introduktionsansvarig på katthemmet och webmaster. Jourhem är hon själv av och till då hennes egna katter kan vara lite griniga mot andra katter.
Josefins intressen är att umgås med vänner, att fotografera (gärna katter!) och att fiffla på datorn. Hon säger själv att hon är glad, virrig och kanske lite för lättsam.
"Jag älskar allt vad katter heter, och älskar engagemanget i katthemsföreningen, att känna att jag verkligen hjälper till. Det är verkligen givande, och jag skulle aldrig komma på tanken att lägga av."
Inger M Andersson - Ledamot
Inger är född 1957 enligt skattemyndigheten och bor på landet i Jäder, 16 km utanför Eskilstuna tillsammans med sin man PO och deras fyra katter - Semlan 17 år, sköldpadda från Ryssland, hennes ungar Tanja 10 år, bruntabby bowlingklot med en orange tass och Ville 10 år, röd och vit gangster, samt Mjurre 15 år, svartvit gentleman. Till familjen hör också dottern Miriam som bor i Örebro (och är aktiv inom Örebro Katthem också).
Inger jobbar som avdelningssekreterare på Trafikverket. Hon håller ordning på ca 25 st planerare som hittar på hur de vägar och väganläggningar ska se ut som kommer att byggas om 2-5 år. Förutom detta är hon också ledamot i Örebro Katthems styrelse, dessutom kommer hon att hjälpa till med lite annat också. Tyvärr kan hon inte vara jourhem just nu pga de två äldsta katternas hälsa - båda är gammelskruttiga och klarar inte nya kattkontakter tråkigt nog. Inger bönar och ber att de ska få en sommar till att njuta av!
Ingers intressen är katter, fotografering, trädgård och allt växande blommande, akvarellmålning, Wikkibloggen, läsning, islandshästridning (amatör) och mycket mer... Som person är Inger optimist, kramig och lojal.
"Jag har hellre en katt på bordet, än är utan!"
Anna Nordin - Suppleant
Anna är född 1979 och bor tillsammans med två kattgrabbar i Örebro, dessutom har hon placerat två kattflickor hos sina föräldrar :-). Hennes familj består av mamma, pappa, en storasyster och en lillasyster. Anna arbetar administrativt på USÖ och utöver det är hon kontaktombud för jourhem, suppleant i styrelsen och när hon har tid, som personal nere på katthemmet. Hon är jourhem i väldigt liten skala, en och annan kissunge kan tas emot om det krisar, men ena hankatten säger ifrån ordentligt mot de flesta andra fyrbenta.
Annas intressen är familjen, djuren och hennes vänner. Mat, tjejmiddagar och sommartid cykling hör också till hennes intressen, fast hon undrar ofta vad fritid är för något? Som person är Anna glad, öppen och generös.
"Ingen kan göra allt men alla kan göra något."
Jaana Karkulehto - Suppleant och Valberedning
Jaana är född 1976 och bor tillsammans med sina tre egna katter Mikki, Krakki och Kimmy plus hunden Poppo i Örebro. Hon har bland annat reumatism och har därför sjukersättning, inget jobb alltså. Jaana är suppleant i styrelsen och sitter även i valberedningen, dessutom är hon webmaster och sköter hemsidorna. Hon är även kontaktombud men numera bara i liten skala, för ett par jourhem enbart. Jourhem har hon varit sedan maj '03 och hon har alltid någon jourhemskatt hos sig. Jaana älskar att jobba med de skygga katterna och tar gärna sådana på jour.
Jaanas intressen är inte många - men hon gillar att spela poker med vänner, att umgås med systerdöttrarna, djur och naturen. Hon påstår själv att hon är snäll, envis och väldigt velig.
"Om vi alla hjälps åt så kan vi uträtta mer."
Miriam Pettersson - Suppleant
Miriam är född 1989 och bor i Örebro tillsammans med sin sambo Tommie och katterna Wikipedia "Wikki" (f.d. Pusslan) och Cosmonova "Nova" (f.d. Matrix) som hon adopterat från Örebro Katthem. Miriam är arbetssökande och när det gäller Örebro Katthem är hon suppleant i styrelsen och dessutom jobbar hon nere på katthemmet en hel del. Hon hittas ofta på katthemmet under Öppet Hus. Miriam var jourhem till sin första katt Wikipedia men har sedan hon adopterade henne inte varit jourhem mer.
Hennes intressen är katter, att umgås med människor, läsa, vara utomhus, laga mat och mycket annat. Som person är Miriam envis, glad och självkritisk.
"Jag kanske inte kan hjälpa alla katter som behöver ett hem, men jag vill hjälpa så många jag kan."
Sandra Johansson - Suppleant
Sandra är född 1987 och bor i Örebro tillsammans med sin sambo Idris. Hon går personalvetarprogrammet på Örebro Universitet men utöver det är hon suppleant i Örebro Katthems styrelse och kontaktombud för jourhem. Hon blev kontaktombud i augusti 2009. Sandra har två katter, Tiny som hon adopterat från Örebro Katthem, och Mira. Hon var jourhem tidigare, i cirka 2 år, men är inte det längre.
Sandras intressen är att umgås med sina vänner, träna och att klappa katter. :-) Som person är hon glad, omtänksam och ansvarsfull.
"Jag förstår mig inte på människor som behandlar djur illa, det gör ont i hjärtat att se att vi människor kan vara så känslokalla."
Ingrid Thorell - Suppleant
Presentation på väg...


Kontaktpersoner


Caroline Tyresgård
Caroline kallas för Carro och är född 1979. Hon bor i Örebro tillsammans med sin sambo och sin dotter - och deras fyra katter. Carro jobbar inom förvaltningen för funktionshindrade, hon jobbar även helger. Hon är kontaktombud, webmaster och jourhem när det gäller katthemmet. Jourhem har hon varit till och från sedan 2004.
Carros intressen är familjen, vänner och djur. Hon säger att hon är öppen, glad och flexibel.
"Ingen kan göra allting, men alla kan göra någonting."
Elin Hallman
Elin är född 1985 och bor i Örebro tillsammans med sin sambo och hund. Hon studerar vid Örebro Universitet samtidigt som hon är kontaktombud för jourhem för Örebro Katthem. Hon är dessutom jourhem själv och har varit det i ungefär ett år, alltså sedan början av 2008.
Elins intressen är vänner, familj, natur och musik. Enligt henne själv är hon glad, givmild och sympatisk.
"Det finns inget bättre än att se ett djur få ett bättre liv och hamna hos en perfekt familj. Som kontaktperson gör man så mycket man kan och orkar för att alla katter ska ha det bra!"
Therese Thörnwall
Therese kallas för Tess och är född 1988. Hon bor ensam i Örebro där hon studerar till specialpedagog, men har familjen - mamma, pappa och två systrar i Göteborg. Tess är hörselskadad och är kontaktombud för döva och hörselskadade jourhem. Hon är även personal nere på katthemmet och sköter om katterna där då och då när hon får tid över. Tess var jourhem förut men är det inte nu längre eftersom hon har en egen katt som inte vill ha kattsällskap.
Tess' intressen är att träffa kompisar och att träna. Hon säger själv att hon är glad, spontan och pladdrig!
"Ta vara på livet!"
Anne-Sofie Melin
Anne-Sofie bor med sin nio-åriga dotter och deras fyra katter i Örebro. Anne-Sofie är långtidssjukskriven och för Örebro Katthem är hon kontaktombud och katthemsarbetare. Utöver det är hon och hennes dotter jourhem, det har de varit sedan strax innan starten.
Anne-Sofies intressen är så klart katter, hennes dotter och musik. Som person är hon omtänksam, empatisk och ärlig.
"Finns det några katter i himlen? Självklart! Om det inte fanns katter där skulle det inte vara någon himmel."
Anna Finnborg
Anna är född 1983. Hon bor i Örebro tillsammans med sin familj, som består av hennes två katter. :-) Anna jobbar heltid som säljare och hon är också kontaktombud för jourhem - dessutom försöker hon hinna med ett pass ibland nere på katthemmet, tyvärr räcker inte tiden till det så ofta... Utöver detta är Anna även jourhem, hon brukar ha 2-4 jourhemskatter beroende på läget i föreningen. Jourhem har hon varit i cirka ett år, alltså sedan 2008.
Annas intressen är katter, träning och matlagning. Hon tycker själv att hon är glad, nyfiken och en kattälskare.
"Det är fantastiskt att det går att driva en förening som Örebro Katthem helt på ideella arbetsinsatser! Jag blir så glad att det kan finnas så många människor som lägger så mycket tid på våra underbara katter! Det är inte alltid lätt och vi få alla anpassa vår arbetsinsats till det vi klarar av och har tid med. Alla insatser är guld värda! Om man inte har tiden så kanske man i alla fall kan skänka en slant!"
Nina Rautatammi
Nina är född 1986 och bor i Örebro under studietiden, men kommer från Åland, där hon även spenderar sommar- och jullov samt vissa helger. Hon studerar till gymnasielärare på Örebro Universitet men hon är även jourhem samt kontaktombud för Örebro Katthem. Nina blev kontaktombud i oktober 2009 och jourhem har hon varit sedan hon flyttade till Örebro - hösten 2008.
Ninas älskar god mat och dryck och spenderar mycket tid framför spisen i sitt minimala student"kök". Trots sin dåliga studentekonomi så äter hon sällan makaroner eller nudlar till middag utan lägger oftast lite för mycket pengar på diverse delikatesser. Enligt henne själv är hon bestämd, intelligent och pedantisk ut i fingerspetsarna.
"Jag hade länge funderat på att engagera mig i någon djurrätts/djurhjälpsorganisation men jag hade ingen möjlighet att till exempel ställa upp som jourhem tidigare då det inte var tillåtet att ha djur i min förra lägenhet. När jag så flyttade till Örebro bestämde jag mig för att leta reda på en organisation som behövde jourhem och fann snabbt Örebro katthem på webben. Jag har växt upp med djur runt omrking mig och som barn hade jag och min familj hund, katter, kaniner, möss, ökenråttor och akvariefiskar (de flesta djur kom in i familjen på grund av mig ;) ). Mitt intresse för djur har alltid varit stort och jag har absolut ingen förståelse för människor som behandlar djur illa, därför vill jag försöka hjälpa utsatta och oskyldiga djur så gott det bara går!"
Louise Ammer
Louise är född 1987 och bor i Örebro tillsammans med sin sambo Ali, gulbukade vattensköldpaddan Trazan och katten Sgt. Pepper som de adopterat från Örebro Katthem (S*Talazzo's Chilipepper). Till familjen hör även mamma, pappa, mormor, tre syskon och fem syskonbarn.
Louise jobbar som nattsjuksköterska på USÖ och på fritiden är hon kontaktombud för Örebro Katthem. Hon och sambon är inte jourhem just nu men var jourhem en kort tid åt Sgt. Pepper innan han adopterades av dem. Louise skulle gärna fortsätta som jourhem åt andra katter men sambon tycker att det räcker med en kisse i lägenheten.
Louises fritidsintressen är musik, konserter och festivaler, film och böcker. Hon är positiv, rolig och vegetarian.
"The question is not "Can they reason?" nor "Can they talk?" but rather "Can they suffer?". /Jeremy Bentham
You either get tired fighting for peace, or you die. /John Lennon"
Josefin Logrell
Josefin är född 1985 och bor utanför Odensbacken tillsammans med sin sambo Johan, katten Truls (adopterad från Örebro Katthem), Fröken (norsk skogkatt) och rottweilern Arramis.
Josefin pluggar till sjuksköterska och jobbar inom hemvården, på fritiden är hon kontaktombud för Örebro Katthem. Hon och sambon är inte jourhem just nu men har varit det till och från sedan 2004.
Josefins intressen är djur, inredning, vänner och musik. Som person är hon positiv och omtänksam med ett stort ordningssinne.
Linda Börjesson
Linda är född 1984 och bor i Ervalla utanför Örebro. Hon är just nu arbetslös men jobbar lite extra i färgaffär inne i stan. Hon har 3 egna katter varav två av dom bor hos hennes mamma. Den som bor hos henne är en cornish rex vid namn Lille Fridolf, hon har också hunden Bella som hon fick på köpet när hon träffade sin sambo Peter.
Linda är just nu bara kontaktperson och veterinärskjuts åt katthemmet men har tidigare varit jourhem till och från, och även suttit med i styrelsen. Hon har haft ca 20 olika jourhems kissar hos sig genom åren när hon räknar efter.
Utöver katter så är Linda intresserad av fotografering, vara ute i naturen och umgås med sina vänner är annat hon gillar. Som person är Linda glad och positiv och kanske lite för snäll ibland.
"Jag älskar verkligen dess fyrbenta varesler och dom ger så mycket tillbaka, förstår verkligen inte hur någon kan göra något hemskt mot dess älskvärda djur. Katter är livet å utan dom vore de inte värt å leva."
Sandra Christensson
Sandra är född 1985 och bor i Örebro tillsammans med sin sambo Jonas samt katterna Theo och Jo, adopterade från Örebro katthem. Från början kommer Sandra från Linköping, men flyttade till Örebro för att studera till socionom och har sedan blivit kvar i staden. Sandra arbetar heltid som enhetschef och på fritiden hjälper hon till som jourhem samt som kontaktperson till andra jourhem. Hon har tagit emot jourkatter från Örebro katthem sedan 2008. Sandra tycker om att vara ute i naturen och gå promenader, läsa böcker och tittar gärna på sport som fotboll och hockey. Tre egenskaper som kännetecknar Sandra enligt henne själv är att hon är positiv, omtänksam och ordningssam.
"Genom Örebro katthem får jag förmånen att träffa många fina katter, och även många engagerade människor som liksom jag har ett stort hjärta och ett intresse för djur. Det känns bra att kunna ställa upp med det man kan för att hjälpa denna ideella verksamhet framåt."