Katterna på katthemmet
Adress: Örebro Katthem, Sockengatan 5, 702 16 Örebro. Ingång på hörnet!
Öppet för besökare söndagar kl 13-16 samt onsdagar kl 17-19.
För upplysningar, eposta eller ring: 019-26 00 86.

OBS! Kattungar har vi bara i jourhem (se länk i vänstermenyn).
Cocos
Hona. Svart. Född cirka 080706. Innekatt. Vill ha kattsällskap att mysa med. Tyr sig mest till hanar. Hundvan. Osäker och försiktig. Busig. Behöver mycket tid och tålamod i ny miljö. Mamman heter Afriky och syskonet Milbo.

131015: "Cocos är en katt som är väldigt känslig för nya människor och förändringar runt omkring. Hon är väldigt nyfiken, när jag ex städar (ej dammsuger) och går från rum till rum så följer hon med och tittar nyfiket på vad jag gör, om jag ej låtsas om henne kan hon vara ända inpå mig. Hon är också väldigt busig, hon älskar kattvippan med snören eller fjädrar i ena änden, små studsbollar är också jättekul.
Hon har en pojkvän (min egna katt) som hon alltid ligger tillsammans med och de tvättar varandra och myser. Kattkompis/pojkvän ska den här underbart söta katten ha." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 080906, flyttade till katthemmet 170306)


Puzzel aka Pussel
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 060317. Social och kelig. Kattvan. Mamma till Tazzel. Vill flytta ihop med Tazzel och bo utan andra katter. Dessa damer har alltid hållit ihop, som ler-och långhalm och trivs inte utan varandra. Van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut. Rädd för hundar. Kommer från samma hem som Tazzel. Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

(Inkom till katthemmet 170507)


Tazzel aka Tassel
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 071117. Social och kelig. Kattvan. Dotter till Puzzel. Vill flytta ihop med Puzzel och bo utan andra katter. Dessa damer har alltid hållit ihop, som ler-och långhalm och trivs inte utan varandra. Van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut. Rädd för hundar. Kommer från samma hem som Puzzel. Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

(Inkom till katthemmet 170507)


Zuleika
Hona. Svart med en vit fläck under ena frambenet. Troligen född 2010. Kattvan. Är ännu blyg och behöver tid på sig att bli helt bekväm med människor. Inkom då det fanns för många katter i hemmet. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

170328: "Hej! Zuleika heter jag och jag är ca. 7 år gammal. Min mage klarar inte av vanligt foder så nu äter jag specialfoder och det funkar bra. Jag har fått tagit bort några dåliga tänder så nu mår jag bra. Jag är en väldigt blyg och människor är lite läskiga när dom kommer nära, jag går inte att klappa för då fräser jag men efter ett tag kan jag lukta på fingret, det går inte att muta mig med godsaker heller för det ignorerar jag totalt. Jag har träffat en stor hund och barn i åldrarna 1 - 6 år men dom ignorerar jag. Andra katter funkar bra (både hanar och damer). Jag behöver komma till ett hem som låter mig bara vara utan krav på att jag ska bli en knäkatt på längre tid och jag ska inte gå ut för risken är att jag inte kommer tillbaka, jag vill gärna ha en kattkompis också." /Zuleika via jourhemmet

(Inkom i jourhem 160907, flyttade till katthemmet 170609)


Daiquiri
Hane, svart med lite vitt på magen, född cirka 130328. Väldigt social och lekfull. Hundvan. Van innekatt. Kommer från Eskilstuna.
Adopterades tillsammans med Björn men kom åter p.g.a. ändrade förhållanden.

(Inkom i jourhem 130717 - adopterades 130824, kom åter 170924)


Casey
Hona, bruntigré, född cirka 090802. Van innekatt. Vill ha minst en kattkompis att gosa med. Busar själv, ej med andra katter. Snäll och väldigt kelig. Lite försiktig av sig. Rädd för småbarn. Behöver tid och tålamod i ny miljö. Försäkrad. Dotter till Grålla och syskon med Corey, Cary och Cody. Kommer från Askers By utanför Odensbacken söder om Örebro. Casey adopterades men kom åter då ägaren avled. Kom då från samma hem som Inese.

150130: "Casey är en elegant katt som för sig på ett elegant sätt. Hennes långa svans ser man näst intill alltid lätt svängandes upp i luften och hon går så nätt, ofta med ryggen höjd som en båge. Hon är allt en liten pingla. Ibland kan hon också busa vilt med sina leksaker och på sina klösbrädor. Hon gillar att springa efter godisar som man kastar iväg. Ibland kryper hon in under lakan, madrasser eller dylikt om hon hittar en liten öppning någonstans. Casey är ganska försiktig av sig än, men har blivit en supermysig katt som är väldigt kelig. Hon gillar när man pratar med henne och blir lätt gosig bara man är nära. Då börjar hon trampa med tassarna, darra med svansen och stryka sig mot allt omkring. Hon stryker sig även runt kring benen när det blir riktigt gosigt. Hon älskar att bli kliad runt halsen. Då trycker hon på mot handen så mycket hon kan. Hon kan kela och kramas lite i famnen också och kela lite i knät om man bär upp henne själv. Casey älskar andra katter också. Hon vill stryka sig mot dom och gärna mysa och sova med dom. Hon är väldigt nyfiken och är snabbt med och tittar om man öppnar en garderob, låda eller annat superspännande!" /Josefine, tidigare kontaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 091011, flyttade till katthemmet 150502 - adopterades 150628, kom åter 170903, flyttade till katthemmet 171110)


Inese
Hona. Blåsköldpadda. Född 2004. Social men lite försiktig med människor hon ej känner. Kommer från samma hem som Casey. Ägare har avlidit. Kommer från Laxå.

(Inkom i jourhem 170903, flyttade till katthemmet 171110)


Charlotte
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2013. Blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor.
Kommer från Julsta utanför Kumla där hon gått hemlös.

171116: "Charlotte är en mycket snäll men blyg kisse. Hon fräser och flyr om man närmar sig henne alltför fort. Men när hon känner sig trygg eller får välja tillfälle själv är hon mycket kelig.
Hon går för det mesta bra ihop med andra katter men håller sig ändå för det mesta för sig själv. Inga problem med maten men skulle behöva gå ner lite i vikt.
Hon skulle passa i ett lugnt hem där man har tålamod. Om man har det får man belöningen att få kela med en go kisse med en underbart mjuk päls." /Tidigare jourhemmet

(Inkom i jourhem 160919, flyttade till katthemmet 171113)