Katterna på katthemmet
Adress: Örebro Katthem, Sockengatan 5, 702 16 Örebro. Ingång på hörnet!
Öppet för besökare söndagar kl 13-16 samt onsdagar kl 17-19.
För upplysningar, eposta eller ring: 019-26 00 86.

OBS! Kattungar har vi bara i jourhem (se länk i vänstermenyn).
Jynna
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Troligen född 2014. Trivs som innekatt. Vill bo ihop med Jürgen. Kattvan. Inkom från en man i Nora som hamnade på sjukhus och sedan blev placerad på äldreboende.

160607: "Jynna har verkligen utvecklats sedan hon kom hit första gången. De första tre veckorna låg hon och hennes bästis Jürgen (också jourhemskatt) under kökssoffan och allt man såg av dom var fyra lysande ögon. Idag är Jynna en viljestark liten tjej som får sin vilja igenom. Blir klappad när det passar henne och har sina egna platser som bara hon hänger vid. Hon är alltid framme nuförtiden men fortfarande lite försiktig när det kommer nya människor. Med lite tid och förståelse för att denna lilla tösen har haft några svåra år, så tror jag att hon kan bli en riktig liten kelis." /Desirée, jourhem

(Inkom i jourhem 160109, flyttade till katthemmet 160614 - adopterades 161209, kom åter till katthemmet 170218)


Jürgen
Hane. Bruntabby med mycket vitt. Troligen född 2012. Trivs som innekatt. Vill bo ihop med Jynna. Kattvan. Inkom från en man i Nora som hamnade på sjukhus och sedan blev placerad på äldreboende.

160607: "Jürgen, eller Jygge som han kallas i jourhemmet har verkligen blommat ut. Från att, precis som sin bästis Jynna, bara legat o tryckt i ett hörn under kökssoffan, är han nu den som alltid kommer och välkomnar vid dörren när man kommer. Han vill alltid vara i centrum och därför ligger han gärna mitt på hallgolvet så man alltid måste kliva över honom. Ett riktigt charmtroll med god aptit! Nya människor tycker Jygge numera är mycket snälla - man får ju klappar och godis av dom. Nya favvoleksaken är ett presentsnöre som jourmatte kastar runt med. Än så länge vill han inte bli buren men med tid tror jourmatte han kan bli världens kelis och myskompis vid Tv-soffan. Just nu är han som en svans - följer efter en vart man än går, eftersom han bara älskar att bli klappad och gosad med. Slutligen är han en riktig pratkvarn och meddelar alltid när han kommer in i rummet." /Desirée, jourhem

(Inkom i jourhem 151201, flyttade till katthemmet 160614 - adopterades 161209, kom åter till katthemmet 170218)


Cocos
Hona. Svart. Född cirka 080706. Innekatt. Vill ha kattsällskap att mysa med. Tyr sig mest till hanar. Hundvan. Osäker och försiktig. Busig. Behöver mycket tid och tålamod i ny miljö. Mamman heter Afriky och syskonet Milbo.

131015: "Cocos är en katt som är väldigt känslig för nya människor och förändringar runt omkring. Hon är väldigt nyfiken, när jag ex städar (ej dammsuger) och går från rum till rum så följer hon med och tittar nyfiket på vad jag gör, om jag ej låtsas om henne kan hon vara ända inpå mig. Hon är också väldigt busig, hon älskar kattvippan med snören eller fjädrar i ena änden, små studsbollar är också jättekul.
Hon har en pojkvän (min egna katt) som hon alltid ligger tillsammans med och de tvättar varandra och myser. Kattkompis/pojkvän ska den här underbart söta katten ha." /Anne-Sofie, kontaktperson och jourhem

(Inkom i jourhem 080906, flyttade till katthemmet 170306)


Puzzel aka Pussel
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 060317. Social och kelig. Kattvan. Mamma till Tazzel. Vill flytta ihop med Tazzel och bo utan andra katter. Dessa damer har alltid hållit ihop, som ler-och långhalm och trivs inte utan varandra. Van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut. Rädd för hundar. Kommer från samma hem som Tazzel. Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

(Inkom till katthemmet 170507)


Tazzel aka Tassel
Hona. Svartsköldpadda med vitt. Född 071117. Social och kelig. Kattvan. Dotter till Puzzel. Vill flytta ihop med Puzzel och bo utan andra katter. Dessa damer har alltid hållit ihop, som ler-och långhalm och trivs inte utan varandra. Van utekatt och vill fortsätta kunna gå ut. Rädd för hundar. Kommer från samma hem som Puzzel. Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

(Inkom till katthemmet 170507)


Leovegas
Hane. Rödtigré med vitt. Född 2011. Van utekatt. Vill fortsätta bo med Sasha. Social och kelig. Inkom på grund av allergi hos ägare. Kommer från ett ställe utanför Örebro. Kommer från samma hem som Sascha.

(Inkom i jourhem 170219, flyttade till katthemmet 170520)


Sascha
Hona. Svart. Född 2011. Van utekatt. Vill fortsätta bo med Leovegas. Social och kelig. Inkom på grund av allergi hos ägare. Kommer från ett ställe utanför Örebro. Kommer från samma hem som Leovegas.

(Inkom i jourhem 170219, flyttade till katthemmet 170520)


Fellow
Hona. Blå med vitt. Född 150514. Trivs som innekatt. Vill ha kattsällskap. Behöver lite tid på sig att bli bekväm med människor men är på gång. Mamman heter Fia-Lotta och syskonet Ferlice. Kommer från Fellingsbro. Adopterades men kom åter på grund av att hon var för blyg. Adopterades en andra gång men kom åter p.g.a. flytt.

160219: "Fellow är lite större än sin syster och så söt i blått med vit svanstipp! Fellow är mycket bra på att gömma sig och kan tränga sig in överallt, så stäng för de bästa gömställena annars ligger hon lätt där och trycker :) Hon är en snäll och ganska lugn katt som gärna vill vara vän med alla fast lite på avstånd. Hon är busig och pigg men inte i samma tempo som syrran. Första dagarna var hon mest framme på nätterna när det var lugnt men nu är hon med överallt. Jag tycker det vore kul om hon fick en mer tam kattkompis. Det har aldrig varit några problem med lådan (går bra med både pellets och sand) och hon har tyckt mest om torrfoder. Hon tycker om att ligga i fönstret och spana." /Carin, jourhem

(Inkom till jourhem 151001, flyttade till katthemmet 160219 - adopterades 160326, kom åter till katthemmet 160407 - adopterades 160424, kom åter till katthemmet 170524)


Zuleika
Hona. Svart med en vit fläck under ena frambenet. Troligen född 2010. Kattvan. Är ännu blyg och behöver tid på sig att bli helt bekväm med människor. Inkom då det fanns för många katter i hemmet. Kommer från Rösätter utanför Hallsberg.

170328: "Hej! Zuleika heter jag och jag är ca. 7 år gammal. Min mage klarar inte av vanligt foder så nu äter jag specialfoder och det funkar bra. Jag har fått tagit bort några dåliga tänder så nu mår jag bra. Jag är en väldigt blyg och människor är lite läskiga när dom kommer nära, jag går inte att klappa för då fräser jag men efter ett tag kan jag lukta på fingret, det går inte att muta mig med godsaker heller för det ignorerar jag totalt. Jag har träffat en stor hund och barn i åldrarna 1 - 6 år men dom ignorerar jag. Andra katter funkar bra (både hanar och damer). Jag behöver komma till ett hem som låter mig bara vara utan krav på att jag ska bli en knäkatt på längre tid och jag ska inte gå ut för risken är att jag inte kommer tillbaka, jag vill gärna ha en kattkompis också." /Zuleika via jourhemmet

(Inkom i jourhem 160907, flyttade till katthemmet 170609)


Carla
Hona. Svartsköldpadda. Född ca 060523. Stor katt. Van innekatt. Kattvan och har tidigare bott med flertalet andra katter. Lite blyg och behöver tid på sig att bekanta sig med främmande människor. Adopterades men kom åter tillsammans med Mimer då ägaren avled. Född ute i Bångbro söder om Kopparberg av skygg mamma.

060911: "När Stickan och Carla kom till oss var dom mycket skygga, man kunde inte komma i närheten av nån av dom förrän dom sprang och gömde sej, och dom spottade och fräste åt oss. Nu några veckor senare är dom som helt nya katter! Fortfarande kan dom vara lite rädda när det kommer främmande, men för oss i familjen har dom fått fullt förtroende. Dom är mycket aktiva och har väldigt kul med dom andra kattungarna, och tyr sej till mina egna vuxna katter. Soffan brukar vara fullbelagd på kvällen, då ligger dom tillsammans med dom andra kattungarna Claire, Shorty och Yoline och spinner så det hörs lång väg :) Annars är det BUS som gäller! Dom är mycket vackra med fina proportioner, och dom kommer att bli riktiga snyggingar, båda två!" /Malin

(Inkom i jourhem 060724 - adopterades i dec 2006, kom åter i jourhem 170302, flyttade till katthemmet 170425)


Kenneth
Hane. Svart. Född 161004. Hundvan. Oerhört aktiv och leker i timmar. Social men inte jättekelig. Behöver bli utekatt, är alldeles för aktiv och kreativ för att fungera som innekatt. Behöver ha en väldigt aktiv och busig kattkompis. Syskon med Karina och mamman heter Zelda Soul. Kommer från Glanshammar utanför Örebro.
Kom tillbaka då han busade för mycket med den äldre katten i hemmet.

170615: Kenneth är en kille full av bus och lek som kräver en jämnårig kompis eller flera som tål tuffa tag!
Han älskar att apportera leksaksmöss och sugrör, och att ligga på någons mage och ta igen sig mellan varven. Öppnar dörrar, hittar på nya upptåg och förvånar en varje dag med sin otroliga uppfinningsrikedom. Han spinner nästan jämt och är alltid lika go och glad.
Van vid barn och även hundar, älskar allt och alla men vill ha fart och fläkt. Den som har tid och plats i sitt hem och hjärta kommer att bli hans bästa vän för livet!
/Tidigare ägare

(Inkom i jourhem 161025 - adopterades 170106, kom åter 170615)


Galope
Hane. Bruntigré. Född 160522. Syskon med Valle, Shape och Mellot. Numera van utekatt.
Oerhört energisk och aktiv kille som behöver en likasinnad kompis för att trivas. Inkom från början med sin mamma och syskon på grund av att ägaren inte kunde ha kattungarna.
Galope adopterades men kom åter för att han inte trivdes i sitt hem, förmodligen för att han inte fick utlopp för sin energi med en lika busig kompis.
160803: "Samtliga kattungar är som galna, busiga och väldigt nyfikna på livet. De är ocksŒ hund och kaninvana, och har växt upp här hos mig, med stoj och stök och ett fasligt liv hela tiden. Dock har de inte träffat överdrivet mycket barn, men med tanke på stöket och människorna som ofta rör sig här, så är nog stškiga barn inga som helst problem för dem att leva med." /Mia, jourhem

(Inkom i jourhem 160523 - adopterades 160829, kom åter 170629)


Brasse
Hane. Cemetabby. Född 160614 i tidigare hem. Social och lekfull men något försiktig. Syskon med Busster och Boomer. Inkom på grund av att ägaren hade många katter och inte orkade ta hand om alla. Kommer från Nora.
(Inkom i jourhem 160908 - adopterades 160312, kom åter till jourhem 170506, flyttade till katthemmet 170709)


Marilla
Hona. Brunspotted. Troligen född 2013. Trivs som innekatt. Aktiv och busig. Bör få vara ensamkatt. Blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Inkom med en större kattunge, Jaydess, och två väldigt små, Jackson och Juni. Upphittad i ett stall i Mosås utanför Örebro.

170715: "Marilla är katten för dig som har massvis med kärlek och omtanke att ge, som har viljan och tålamodet att bygga upp en trygghet för en osäker kisse som ännu inte lärt sig lita på människor och som är intresserad av att hjälpa till med den utvecklingen. Marilla är en lekfull och påhittig kisse. Hon är full med bus och knasiga idéer och kan vara riktigt rolig att titta på! Hon är finurlig, eftertänksam och på sin vakt, men också nyfiken och hon behöver en människa som är villig att hjälpa henne övervinna den där vaksamheten genom att locka fram mer av nyfikenheten med hjälp av lek och godsaker. Hon behöver också en människa med tålamod och som är införstådd med att det är lång tid kvar innan Marilla är trygg och att hon under denna tid bör få vara inomhus i hemmets trygga vrå. Hon är en undergiven katt som lätt skräms och jagas bort av andra katter, därför bör hon få vara ensamkatt i sitt egna hem. Hon leker och busar mycket bra på egen hand och är en mästare på att roa sig själv. " /Rebecka, tidigare jourhem och kontaktperson
(Inkom i jourhem 161009, flyttade till katthemmet 170712)