Honkatter i jourhemAfriky
Hona. Svart med vitt. Troligen född 2006. Innekatt. Osäker och behöver mycket tid på sig för att få tillit för människor och låta sig klappas, men är ändå lite social och gillar att iaktta människor på avstånd. Dök upp på en gård i Gusselby tillsammans med sina ungar Cocos och Milbo. Var då redan dräktig igen och födde Anisa, Lipaz och Picas i jourhem. Afriky rymde från sitt jourhem sommaren 2009. I augusti 2010 hittades hon igen och fångades då in tillsammans med sina fyra ungar Trasfröken, Nalle Rufs, Nalle Lufs och Gräddnos som hon födde ute.

150519: "Afriky, som lystrar till namnet Elsa, mår bra i sitt jourhem. Hon är en försiktig kisse som behöver lugn och ro i sitt hem, om hon inte hittar på egna bus och lekar förstås! Hon är kelig med sin jourfamilj om det sker på hennes egna villkor och om de fjäskar för henne med godis, men hon tillåter sig inte att bli klappad av andra. Hon är en söt tjej som behöver mycket tid och stort tålamod från sina människor." /Anna, kontaktombud

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom till jourhem 080906, till katthemmet 130508 - flyttade åter ut i jourhem 130704)Dagmar
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2012. Innekatt. Behöver ett lugnt hem. Har fungerat utmärkt med trygga, snälla katter och gillat deras sällskap. Kan nog även vara ensamkatt. Osäker på närkontakt med människor och behöver mycket tålamod innan hon blir kelig.. Kommer från samma hem som Dollar och Disney. Kommer från Kumla.

170423: "Med Dagmar går det väldigt bra! Hon har upptäckt att det är väldigt trevligt att bli klappad, kliad och borstad. Så så fort jag sätter mig ner är hon genast där och vill gosa. Det är fortfarande helt på hennes villor och hon hoppar inte upp till mig i soffan eller sängen utan håller sig runt benen men det händer saker fort nu." /Anna, jourhem

160913: "Med Dagmar är vi ungefär på samma nivå som tidigare. Hon tolererar att jag springer runt och jag kan nästan gå över henne utan att hon flyttar på sig, så länge jag ignorerar henne vill säga. Så fort jag kommer för nära och det inte är på hennes premisser så går hon och gömmer sig. Men det är mindre nu än vad det har varit :) Jag tror att hon tycker om när jag är hemma dock och ligger och spinner när hon känner sig trygg." /Anna, jourhem

160410: "Hon har börjat hoppa upp i soffan när jag sitter där (hon vill ha mat ;) Jag har inte fått röra henne och hon fräser när jag kommer för nära, men när jag kommer hem varje dag är hon framme och tittar på mig. Så även om det går långsamt så går det framåt." /Anna, jourhem

Kontaktperson: Josefine Holmberg, josefine@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 150312)


Hennessey (på rymmen)
Hona. Svartsköldpadda. Av veterinär uppskattningsvis född 2014. Trivs som innekatt. Vill flytta tillsammans med Majaja. Hundvan och kaninvan. Något blyg, men kommer gärna fram och gosar. Supersnäll med andra katter. Hundvan, även om hon inte gillar dem speciellt mycket. Kommer från ett ställe utanför Kumla.

170216: "Nessie är ingen skyggis, men heller ingen knäkatt, snarare fegis. Kommer gärna och visar att hon vill gosa. Trampar liksom direkt på golvet och stryker sig mot dörrkarmarna. Då kan jag sätta mig ner och smeka henne över ryggen medans hon går fram och tillbaka och njuter. Väldigt snäll mot dom andra katterna. Busar ibland, men inte så ofta. Men när hon gör det, så kommer hon med räserfart. Det tar dock oftast slut lika fort som det startar." /Mia, jourmatte

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, kontakt tas dock direkt med jourhemmet (som finns i Motala): Mia Dalén, 0704-188 616 (helst SMS)
(Inkom i jourhem 161102)


Huldra
Hona. Svart. Troligen född 2014. Mamma till Rickard och Lena. Blyg just nu men behöver bara lite tid för att trygga sig. Behöver en lugn och trygg kattkompis i nya hemmet.
Kommer från en bondgård utanför Kumla.

Kontaktperson: Linda Skogsberg, lindaskogsberg@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170305)


Africa
Hona. Svart. Troligen född 2015. Är just nu blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170807)


Europa
Hona. Bruntigré. Troligen född 2014. Är just nu blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

Kontaktperson: Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170807)


Teva
Hona. Svart. Troligen född 2014. Behöver lite tid på sig för att bli helt bekväm med människor. Inkom med sina tre kattungar Tinder, Taana och Tesla.
Har gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170816)


Turid
Hona. Bruntabby. Troligen född 2016. En väldigt liten katt. Lite försiktig ännu men verkar gå fort framåt. Har fött en kull kattungar i jourhemmet. Gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

171022: "Turid är en tuff tjej med skinn på näsan. Hon är social och vill gärna vara med, om det så är på soffan, i sängen eller på kökssoffan vid middag, men bestämmer själv när hon vill gosa, vilket är när hon är på bra humör, oftast efter lek. Hennes favoritleksaker är vippor, då hoppar hon och gör krumbukter i luften.
Hon pratar gärna och älskar människomat, det bästa hon vet är grädde, köttfärs och kycklingvingar. Hon behöver gå upp i vikt så man får gärna skämma bort henne med sådana godsaker.
Turid har tidigare levt ute och inkom dräktig. I jourhemmet födde hon snart tre kattungar och trots att hon är så liten själv är hon en jättebra mamma som kallar på dem när det är matdags, hon älskar när de diar henne.
Turid går bra ihop med jourhemmets egna katter och framför allt hanen är hon lite smygkär i. Hon skulle passa bäst som innekatt med en kattkompis, gärna en hane. Än så länge gömmer hon sig för främlingar så man behöver ha mycket tålamod med henne men så fort gästen har gått kommer hon fram igen. Hon är inte rädd för dammsugare eller snabba rörelser annars. Det kanske mest unika med Turid är att hon är så försiktig när hon kliver ur kattlådan att inte ett korn hamnar på golvet." /Jourhemmet

Kontaktperson: Elin Strigå, elin@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170815)


Åma
Hona, bruntigré, ålder okänd. Nyfiken men tycker att människor är lite otäcka och vill inte att man kommer så nära än. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig och go katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med Åsastina och deras ungar Åse, Åmia, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia.

Kontaktperson: Josefin Johnsson, jossan@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)


Åsastina
Hona, svart, troligen född 2016/2017. Nyfiken men tycker att människor är otäcka och vill inte att man kommer nära än. Med tid, tålamod och mycket fjäsk kommer hon bli en härlig trygg katt.
Kommer ifrån Åmmeberg ihop med Åma och deras ungar Åse, Åmia, Ålio, Ålin, Åskar, Åliver och Åfelia.

Kontaktperson: Linda Börjesson, lindab@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170824)


Vivi
Hona, svart och vit, troligen född 2016. Social och kelig. Vill vara ensamkatt samt ha tillgång till utevistelse. Inkom med sina fyra kattungar som hon lagt i en trädgård ute. Kommer från Vivalla i Örebro.

Kontaktperson: Marita Nilsson, 073-586 68 21 (samtal efter kl 14) marita@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 170828)


Tara
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2013. Behöver lite tid på sig för att bli helt bekväm med människor. Har gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

Kontaktperson: Marita Nilsson, 073-586 68 21 (samtal efter kl 14) marita@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 170829)


Tatiana
Hona. Bruntabby. Troligen född 2016. En väldigt liten katt. Lite försiktig ännu men verkar gå fort framåt.
Gått hemlös i Tarsta mellan Sköllersta och Pålsboda.

Kontaktperson: Marita Nilsson, 073-586 68 21 (samtal efter kl 14) marita@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170907)


Arwen
Hona. Svartsköldpadda. Troligen född 2016. Lite försiktig och blyg och behöver tid på sig att blir bekväm med människor.
Kommer från Götlunda utanför Arboga där hon och hennes kattungar Spencer Reid, Meeko, Tjofsan och Lily gått hemlösa.

Kontaktperson: Frida Andreasson frida@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170922)


Ayala
Hona, blå och vit, semilånghårig. Född uppskattningsvis 2014. Tam och social katt som älskar all typ av uppmärksamhet. Har tidigare varit utekatt.

Kontaktperson: Linda Börjesson, lindab@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170922)


Merneith
Hona. Svartsilvertigré och vit semilåghårig. Född 2016. Social och kelig. Van innekatt.
Inkom på grund av personliga förändringar. Kommer från Örebro.

171118: "Merneith är en mysig, lekfull oh lite försiktig tjej. Undan för undan blir hon mer nyfiken och undersöker saker mer. Hoppar gärna upp i sängen när man vaknar och lägger tassen på armen för att man ska klappa henne och önska god morgon. Sitter man och tittar på tv kommer hon gärna förbi för att bli klappad. Hon är ingen katt som ligger i knät, men vill gärna vara i samma rum som mig. Hon kommer och möter en när man kommer hem, då genom att lägga sig på mattan med magen uppåt för att bli kliad. Gillar att leka med fjädrar och bollar. Merneith är en katt som bara blir mysigare med tiden." /Jourhemmet

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 170929)


Lilou
Hona. Svart semilånghårig. Född 2012. Social och kelig. Van utekatt. Kattvan. Mamma till Liljana. Behöver mycket pälsvård.
Inkom på grund av förändringar i familjen. Kommer från Hällabrottet utanför Kumla.

Kontaktperson: Ulrika Andersson ulrika@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171009)
Rutis
Hona. Creme. Född 2010. Social och kelig. Van innekatt. Kommer från samma hem som Cole.
Ägare har avlidit. Kommer från Örebro.

Kontaktpersoner: Felicia Ringdahl, 072-90 24 140 felicia@orebrokatthem.com och Ann Westerlund, 0739-22 77 39 ann@orebrokatthem.com
(inkom i jourhem 171015)


Kurranisa
Hona, svart och vit lite semilånghårig. Född 2015. Social och kelig. Van innekatt. Inkom på grund av allergi.
Kommer från Vintrosa utanför Örebro.

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171028)


Lajn
Hona. Vit med bruntigré fläckar. Född 2006. Social och kelig när hon blivit trygg. Van utekatt nu, men har varit innekatt och fungerar lika bra båda. Kommer från samma hem som syskonet Killis (hanar) och vill fortsätta bo med honom.
Kommer från Hallsberg. Ägaren har avlidit.

171115: "En mycket näpen och söt kattflicka som gärna ligger tätt intill i soffan på kvällen eller i sängen under natten. Lajn är ingen knäkatt, men hon är mycket tillgiven och det är inga problem att lyfta upp henne. Väldigt kelsjuk och spinner högt då hon blir klappad och rullar gärna runt och visar upp sin vita, fluffiga mage för att visa sin tillgivenhet. Bjuder gärna handen som klappar henne på ett tvättning och brukar också bita lite hårt i handen - så kallade kärleksbett - för att visa sin uppskattning.
Lajn är lugn och något försiktig, men tycker mycket om att leka med och springa efter snören. Hon har haft möjlighet till utevistelse hos sin tidigare ägare, men nöjde sig med att röra sig lite på gräsmattan intill huset och har föredragit att få vara inomhus. Söker ett hem med inte alltför mycket stoj och bus, tillsammans med brorsan Killis, där hon får mycket närhet av sin människa och möjlighet att vara inne hur mycket hon vill." /Jourhemmet

Kontaktperson: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171110)
Monilou
Hona. Svart. Troligen född 2015. Är just nu blyg och behöver tid på sig att bli bekväm med människor. Troligen syskon med Africa.
Upphittad i Rockhammar mellan Frövi och Lindesberg.

Kontaktpersoner: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com och Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 171114)