Hankatter i jourhemKolbjörn
Hane. Svart med lite vitt på tassarna. Troligen född 2011. Innekatt. Är lite blyg ännu. Setts gått hemlös vid Hallsbergs station de senaste tre åren. Fått mat vid en restaurang där.

180329: "Det bästa Kolbjörn vet är att gosa, han ligger mestadels i soffan och vill bli kliad under hakan, på kinderna, ryggen och magen. Slutar man klia så sätter han sig tätt intill och puffar på en med tassen.
Kolbjörn har förr varit en skygg katt, men har nu lyckats få tillbaka sin tillit för människor. Det krävs dock en del tid för att han ska lita på en person, men när man väl överbevisat honom att man vill honom väl så skapar han ett starkt band till en. Vilket visas genom att han är fullständig trygg i ens sällskap, men fortfarande tillbakadragen mot nya personer. Jag har med glädje märkt att det tar kortare och kortare tid för honom att bygga upp detta band med nya människor. Vi är nu flera stycken som han litar på. Trots att Kolbjörn bär på en del rädsla är han en nyfiken katt som gärna vill ha människovänner och njuter oerhört av att gosa.
På grund av Kolbjörns rädsla för nya människor så tror jag att det allra bästa för Kolbjörn är att få leva tillsammans med samma person/er resterande tid av sitt liv.

Kolbjörn är även en lättroad katt. Han kan titta timme efter timme på fiskar i ett akvarium. Och han gillar bollar. Speciellt sin lilla gröna tygboll som han leker med varje dag. Om det finns julgranskulor hängandes i granen så är även dem roliga leksaker. Tyvärr har jag inte fått varit med i hans lekar än, han bara tittar på mig när jag viftar på kattvippan och lunkar sedan iväg. Eller så slutar han leka och bara vill bli klappad istället. Jag hoppas att han så småningom ska finna tjusningen med att leka tillsammans!
Kolbjörn är rädd för stimmiga miljöer med höga ljud och hastiga rörelser, därför bör han komma till någon som är lugn, har det stilla hemma och som är ute efter en gosig katt. Ytterligare en sak som jag tror han skulle må bra av är att komma till en lite större bostad. Han har under de tre senaste åren bott i små lägenheter, men när Kolbjörn och jag var i ett större hus under några veckor såg jag att han blev mycket mer aktiv. Han lekte mer och det märktes att han tyckte om att ha större yta att röra sig på. Därför tror jag att Kolbjörn skulle trivas ypperligt i ett hus eller större lägenhet.
Vidare så är Kolbjörn en väldigt simpel katt, de vill säga, han låter saker i fönster vara ifred, han har sina rutiner när han sover och är leksugen, han hoppar inte upp på bänkar eller bord, och äter lagom mycket mat trots mer finns framme (OBS! Gäller ej godis).
Precis som alla katter, förtjänar Kolbjörn ett bra hem som passar just hans egenskaper. Lyckas det med en bra matchning kommer både katt och människa få många fina stunder ihop!" /Eli, jourhem

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 150129)


Jesse James
Hane. Cremetigré med vitt. Född 2010. Vill gärna flytta med Victory. De trivs som innekatter. Jesse James är väldigt busig och vill vara med men tycker det är lite otäckt att bli klappad fortfarande. Kan behöva lite tid att bli bekväm i sitt nya hem, men en social kompis underlättar.
Jättesnäll med andra katter. Gått hemlös en längre tid vid en rastplats (Vida Vättern) vid Gränna.

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, kontakt tas dock direkt med jourhemmet (som finns i Motala): Mia Dalén, 0704-188 616 (helst SMS)
(Inkom i jourhem 161024)


Victory
Hane, svart med vita tecken. Troligen född 2010. Blyg och försiktig, behöver mycket tid och tålamod för att våga lita på människor. Väcker jourmatte på morgonen genom att jama så att han ska få blötmat. Gillar inte hundar. Kattvan. Kommer från Motala där han gått hemlös sedan han blev frånflyttad.

Kontaktperson: Jaana Karkulehto, kontakt tas dock direkt med jourhemmet (som finns i Motala): Mia Dalén, 0704-188 616 (helst SMS)
(Inkom i jourhem 161206)
Musse Pigg (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Svart med vitt. Född 2012. Social men försiktig av sig. Inkom då ägaren avled. Kommer från Kumla.

Kontaktpersoner: Felicia Ringdahl, 072-90 24 140 felicia@orebrokatthem.com och Ann Westerlund, 073-09 69 405 ann@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180504)


Simmons (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Född 2011. Rödtigré med vitt. Liten och nätt. Lite osäker och blyg, behöver lite tid på sig för att bli trygg med människor. Kommer gärna fram och gosar och fullkomligt älskar det, men behöver då och då gömma sig en stund under sängen. Van utekatt sedan tidigare, men behöver bli helt trygg och därmed vara innekatt. Kan eventuellt bli utekatt i framtiden.
Inkom då ägaren hastigt avlidit. Kommer från Kumla.

Kontaktpersoner: Rebecka Liljedahl, 076-557 41 86 rebecka@orebrokatthem.com och Ingrid Gunnarsson, 0709-79 29 11 ingrid@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180505)


Micho (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Bruntigré med vitt. Född i juni 2016. Social och kelig. Van innekatt.
Inkom på grund av allergi i familjen. Kommer från Örebro.

Kontaktperson: Helena Lindberg, 073-15 03 424 helena@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180602)


Tottolito (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Svartsmoke med vitt lite semilånghårig. Född maj 2015. Social och kelig. Van utekatt.
Inkom på grund av allergi i familjen. Kommer från Örebro.

Kontaktpersoner: Felicia Ringdahl, 072-90 24 140 felicia@orebrokatthem.com och Ann Westerlund, 073-09 69 405 ann@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180621)


Mishko (ej adoptionsklar ännu)
Hane. Svart med vita strån på bröstet. Född 160815. Trygg, snäll och sällskaplig. Går generellt bra ihop med andra katter. Levt med småbarn sitt första halvår. Van utekatt.
Ägare kan ej behålla katten på grund av nytt arbete. Katten är född i Finland och har EU-pass. Kommer från Lindesberg.

Kontaktperson: Ulrika Pettersson, 070-531 90 30 ulrika_p@orebrokatthem.com
(Inkom i jourhem 180702)