Stort grattis säger vi på Örebro Katthem till
Birgit Pettersson
som välförtjänt tog hem segern som
Årets Jourhem 2006

Några motiveringar från er som röstat:

"Hon åker hit och hon åker dit,
för att hämta katter i nöd.
Ibland får hon skit för sitt slit,
men aldrig tappar hon sin glöd."

"Ingen katt vild eller tam, sjuk eller skabbig, är för svår för henne. Alla tar hon hand om alla på allra bästa sätt! En sann kattvän. Gör ett jättearbete för missarna!"

"En människa som ställer upp i ur och skur, ställer alltid upp när man behöver hennes goda hand med skyggisarna, hon är aldrig rädd, och hon hänger hela sitt liv till katterna - Birgit så klart!"

"Birgit har gjort ett otroligt arbete med många sjuka katter under året. Hon har fått dragit ett tungt lass med alla akuta katter som mellanlandat hos henne i avvaktan på jourhem, inte minst akut omhändertagna från Polisen.
Hon har även en suverän hand med blyga katter och backar aldrig ur för vad det än gäller. Hon har även fått dra det tunga lasset att åka med svårt skadade/sjuka katter till veterinär för avlivning och hon har fällt tårar för varje katt som ej gått att rädda."

"Vem bryr sig om de som ingen vill ha? Vem tar hand om de katter som har det svårast och är mest utsatta? Skabbiga, smutsiga, maskiga, magra, sjuka, svaga och ofta dödsdömda små liv som tappat tron på livet och världen? Birgit öppnar sitt hem för dem och tar dem till sitt hjärta. Och då tänds åter en strimma av hopp i varje liten kisses öga."På andra plats kom Malin de Lange, ett toppenbra jourhem även hon.
Malin har tagit hand om många kattungar i sitt hem. Hon brinner för katterna och även hennes barn deltar i skötseln av dem. Katterna hos henne lever ett harmoniskt liv då hon bl.a. anpassat bostaden efter katternas behov. En del är rädda när de kommer men snart blir de trygga, tama och gosiga - tack vare Malin och hennes familj.

Det ska hon ha ett stort, varmt TACK för!

De andra nominerade:
Cecilia "Cicci" Chagra
Carin Sundin
Pam och Anders Edbom
Ulla Lind
Lotta Ekelöf
Iwa Eriksson

Vi vill även tacka ALLA våra jourhem för det fantastiska arbete ni lägger ner på jourhemskatterna! Ni är värda er vikt i guld!